CHP’ li Çardak Beldesi Belediyesi’ne, geçmiş dönemleri kapsayan bir operasyon yapıldı.  Kamuoyunun dikkati bir anda bu adrese çevrildi.
Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci ve eşi Perihan Artut Semerci,  geçmiş dönem Belediye Başkanları’ nın eşlerini akşam yemeğinde buluşturup ağırladı.
Operasyon ile gündeme gelen Çardak Belediyesi, vatandaşın dilinde yargısız infaza uğramadan, beldenin sokaklarında konuşulan; “İşte bu, Düşünce farklılığı… Alkışlıyoruz…” şeklinde oldu.
BÖYLESİ BİR İLK..!
Türkiye’de daha önce benzeri görülmemiş buluşmayı gerçekleştiren CHP’ li Çardak Belediye Başkanı Semerci, eski Başkanların eşlerini, elde çiçek buketleri, eşi ile birlikte karşıladı.
Eski,  yeni Başkan eşleri akşam yemeğinde bir masaya oturup, Çardak’ı konuştu..
Bu buluşma, Siyaset kamuoyunun Jandarma operasyonu gerçekleşen Belediye’ yi konuşmasını adeta önledi. Beldede herkesin yorumu kısa ve öz tek cümle ile geldi; “Tebrikler…”
--------------------------------------
OPERASYONU UNUTTURAN
BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BULUŞMA…!
-------------------------------------
Lapseki ilçesine bağlı çardak beldesi Belediye Başkanı ve işi, benzeri görülmemiş bir buluşma düzenleyip, Jandarma operasyonu ile gündeme gelen Belediye’yi, adeta gündem dışı etti.
Çardak Belediyesi’nin, geçmiş dönemlerini kapsadığı öğrenilen operasyon ardından, CHP’ li belediye Başkanı Metin Semerci ve eşi Perihan Artut Semerci, belde halkının dilinden övgü dolu sözlerle karşılık bulan bir etkinliğe imza attı.
Belediye’nin eski Başkanlarının eşleri ile birlikte akşam yemeğinde buluşan Mevcut Başkan Semerci’ nin eşi Perihan Artut Semerci, yemek boyunca Çardak’ı konuştu. Kadın sohbetinde siyaset değil, aldığı her hizmet sonrası daha da bir güzelleşen Çardak Beldesi konuşuldu.
ESKİ BAŞKAN EŞLERİNİ, ÇİÇEK BUKETLERİ İLE KARŞILADI…
Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci ve Eşi Perihan Artut Semerci 'nin ev sahipliğinde düzenlenen yemek öncesi, eski Başkan eşleri hayli duygulandı.
 Geçmiş dönemlerde Çardak Belediye Başkanı olarak görev yapan belediye başkanlarının eşleri Mürvet Ulubay,  Gülfer Artut,  Seyhan Üçyürek,  Saime Tanrıöver ve Gülsüm  Ulaş'ı, elinde çiçek buketleri karşılayan  CHP’ li Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, “Cennet köşe beldemize hizmet yarışında,  Başkan eşlerinin yanında olan siz Çardak kadınlarını kutluyorum” şeklinde konuştu.
BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BULUŞMAYA, ÖVGÜ DOLU YORUMLAR
CHP’ li çardak belediyesi başkanı Metin Semerci ve eşinin, eski Başkan eşleri ile buluşmasından haberdar olan Çardaklıların;
“ 'Ne güzel düşünülmüş. Başkan Metin Semerci  ve değerli eşleri hanımefendiyi tebrik ederiz.’,  
‘Böyle bir kültür oluşmasında olağanüstü bir başlangıç. Ahde vefa budur.’,
 ‘Çok güzel bir jest olmuş Metin Başkanı kutluyorum.’, ‘ Tüm belediye başkanlarına örnek olması gereken bir hareket bu.’ “ şeklinde ifadelerle, beğenilerini dile getirdikleri gözlendi.
Cuma Deren