Türk Mutfağının doyumsuz tatlarının yarıştığı, reyting rekorları kıran program, Cumhuriyet Bayramı’nda, Cumhuriyetin önsözünün yazıldığı coğrafyada özel yayın yaptı.
Şehitler diyarının tanıtımına büyük katkı sunduğu gözlenen yarışma programının, Çanakkale özel bölümüne sponsor olunmasına ilişkin dile gelen çarpıcı değerlendirmelere, üst perdeden gelen yanıtlar hayli dikkat çekti.     
Basın da konuştu, Sponsorluğu eleştirilen STK Başkanları da.
Sosyal medyadan Sponsorluklara ilişkin; “Harcanan yaklaşık 400 bin liraya değer doğrusu. Eeee ne demişler; ‘Nerde soyunduysan orda giyin.’ “ şeklindeki bir yoruma verilen yanıt hayli sert bir dille geldi, 
ÇTSO Başkanı Semizoğlu; “ ‘Kim nerede soyunduysa giyindiğini de bilir.’ Ne demek bu ya.  Nasıl bir üslup. Bunu kamuoyu önünde herkes açıklasın. Benin ÇTSO BAŞKANI olarak ödenmesine onay verdiğim para belli. Hodri meydan geçmiş ve bu gün kimin yüreği ( veya ciğeri yeterse ). Lütfen kimse silmesin.
Bu işlerde bu kadar basit değil kelime oyunuyla sadece oyuncakla oynarsınız sayın basın.” diye çıkıştı.

------------------------------------------------
TÜRKİYE HAYRANLIKLA İZLEDİ,
ÇANAKKALE  GÜNDEMİ GERİLDİ..!
------------------------------------------------

Bir TV kanalında yayımlanan MsterChef isimli yarışma programının, Cumhuriyet Bayramına özel bölümünün çekimleri, Cumhuriyetin önsüzünün yazıldığı coğrafyada, Çanakkale’de gerçekleşti.
Özel yayının sponsorluklarına ilişkin dile gelen bazı yorumlar,  şehir gündemini germeye adeta yetti.
Çanakkale mutfağından lezzetlerin yarıştığı özel bölümde, yarışmacıların pişirdiği yemekleri Çanakkaleli jüri oyladı.
Özel yayında, şehrin marka değerleri tanıtıldı, 105 yıl önce yazılan Çanakkale Destanı, Şehitler Coğrafyasından özel görüntüler eşliğinde anlatıldı.
MasterChef’ in Çanakkale özel yayını için sosyal medyadan paylaşılan yorumların, şehir gündemini adeta gerdiği gözlendi.     

ÇTSO BAŞKANI, ESTİ GÜRLEDİ…
Facebook’ dan konuya ilişkin gelen bir değerlendirmeye, hayli sert bir dille yanıt sunan isim ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu oldu.
Semizoğlu; “Master Chef, çekimleri Çanakkale'de gerçekleştirildi. 29 Ekim gecesi yapılan yayın ile Çanakkale bir kez daha uluslararasında tanıtıldı. Eminiz ki önümüzdeki hafta turist akınına uğrarız. Kim ne kadara sponsor olduysa harcadığına değdi. Hem kentimizi tanıttılar, hem de birlikte hareket etmenin erdemini yaşattılar! Harcanan yaklaşık 400 bin liraya değer doğrusu. Eeee ne demişler; "Nerde soyunduysan orda giyin.’ " şeklindeki bir yoruma, hayli sert ifadelerle yanıt verdi.

ÇTSO Başkanı Semizoğlu, şu ifadelerle sesini yükseltti.
 “Kim nerede soyunduysa giyindiğini de bilir. Ne demek bu ya. Nasıl bir üslup. Bunu kamuoyu önünde herkes açıklasın. Benin ÇTSO BAŞKANI olarak ödenmesine onay verdiğim para belli. Hodri meydan geçmiş ve bu gün kimin yüreği ( veya ciğeri yeterse ). Lütfen kimse silmesin.
Bu işlerde bu kadar basit değil kelime oyunuyla sadece oyuncakla oynarsınız sayın basın.”

ÇTSO Başkanı Semizoğlu’na, Can Algönül; “Selcuk Semizoglu  sn başkan “benim çtso başkanı olarak ödenmesine  onay verdiğim”derken “yönetim kurulu olarak karar verdiğimiz” demek  istedin sanırım, zira 5174 sayılı kanunun 19.maddesi m)fıkrası gayet açık.” şeklinde karşılık verdi.
CHP’ li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ ın özel kalem müdiresi Sevil Albay’ ın, sponsorluklara ilişkin yazdıkları ise şöyle oldu;
“Çanakkale’ nin tanıtımı yapılırken Çanakkale’ nin Belediye Başkanının unutulmuş olması da manidar.”

Erdem Sürek