YAYA’ YA, MOTOSİKLETE, BİSİKLETE. OTOMOBİLE, KARAVANA VAR,
EN ÇOK YER KAPLAYANA, KURUŞ ZAM YOK
GESTAŞ’ ın, boğaz hattında araç ve yolculara yönelik yeni tarifesi eleştiri almıştı.
Özellikle, Yarımadada yaşayanlar; “106 YIL ÖNCE KAHRAMANLAR, ŞİMDİ İSE GESTAŞ… BU ZAMLAR İLE ÇANAKKALE, VALLAHİ GEÇİLMEZ….!” şeklinde çarpıcı bir ifade ile tepki vermişti.
Zam kararı alınmayan, aynı tarife ile boğaz geçişi yapabilecek tek vasıtanın,  178 TL’den taşınan Tır’ ar olmasına, farklı pencereden bakış açan birçok Çanakkaleli;
“Tır’ ın güvertede kapladığı alan, nerede ise 10 otomobile bedel.” İfadesi eşliğinde çarpıcı bir değerlendirmeye imza attı.
 Zam görmeyen tek vasıtanınTır olmasını ise; “ÇARDAK-GELİBOLU HATTINA, REKABET GİBİ…” diyerek yorumlayan birçok Çanakkaleli, Çardak - Gelibolu hattında sadece Tır ve kamyon taşıyan feribotlar ile GESTAŞ’  ın rekabetinin bu sayede daha da kızışacağını ileri sürdü. 

--------------------------------
GESTAŞ, SİYASETİN DE GÜNDEMİNDE..!
---------------------------------

Enflasyon rakamları %14’ lerde iken,%20 zamlı tarifesi ile Şehitler diyarının her iki yakasında yaşam süren Çanakkalelilerden tepki gören GESTAŞ, siyasetin de gündeminde.
Zamlar ardından, GESTAŞ’ a ateş püsküren vatandaşların, VİTAMİN Haber Merkezi’ne ulaştırdıkları yorumları çok dikkat çekmişti.   253 bin Çanakkale aslanının kefensiz yattığı Gelibolu Yarımadasında yaşam süren Şehit torunları sesini yükseltmiş, “Bilesiniz ki, Zam Kararı Karşısında Vatandaş Dua Etmiyor…” şeklinde hayli manidar bir yoruma da imza atmıştı
Son olarak, Belediye Meclisi’nde gündeme gelen ve CHP’li belediye Başkanı Gökhan’ ın;“ÖNCE TEKELLEŞ, SONRA ÖZELLEŞ..!” demeye getirdiği ve  gözlemlerine bağla yaptığını söylediği değerlendirmesinin yankıları süre dursun,  Çardak-Gelibolu hattına rekabet için, zamlı tarifeye tabii tutulmadığı ileri sürülen ve mevcut tarifeden yararlandıklarına dikkat çekilen Tır’ lar için, kamuoyundan çarpıcı yorumlar gelmeye başladığı gözlendi.

Zam kararı alınmayan, aynı tarife ile boğaz geçişi yapabilecek tek vasıtanın,  178 TL’den taşınan Tır’ lar olduğunu anımsatan vatandaşlara göre;  bir Tır’ ın güvertede kapladığı alan, nerede ise 10 otomobile bedel iken, Tır ‘ın boğaz yolculuğunun eski fiyattan sürmesi, dikkat çeken bir ayrıntı.
 Boğaz hattında zam görmeyen tek vasıtanınTır olmasını; “ÇARDAK-GELİBOLU HATTINA, REKABET GİBİ…” diyerek yorumlayan birçok Çanakkaleliye göre, Çardak - Gelibolu hattında sadece Tır ve kamyon taşıyan feribotlar ile GESTAŞ’  ın rekabetinin bu sayede daha da kızışacağı tahmin ediliyor.

‘TEKEL’ DEN, ÖZEL’ E..’ 
Belediye Meclisi Şubat ayı oturumunda, çarpıcı ifadeler eşliğinde gündem dışı konuşulan olan GESTAŞ için en dikkat çeken sözleri Belediye Başkanı Ülgür Gökhan etmişti.
Çanakkale kamuoyunda, gözlemlere bağlı dilenen değerlendirmelerde haklılık payı olduğunu savunan Başkan Gökhan,  AK Parti Grup Başkanvekili Esra Yüksel’ in, Şubat meclis oturumunda gündem dışı söz alıp, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural’ ın sözünü ettiği “GESTAŞ özelleşme yolunda” şeklindeki ifadeleri ardından, çarpıcı açıklamaya imza atmıştı.
 Belediye Başkanı Ülgür Göhan, kendisinin Ural’ ın sözcüsü olmadığına vurgu yapıp, “KAMUOYUNDA SIK DİLE GELEN PARANOYA; ‘TEKELLEŞME İSTEMİ, ÖZELLEŞŞTİRME BELİRTİSİ..’ “ çıkışına imza atmıştı.

GESTAŞ’ ın Çardak’ ta motorları iskeleye bağlatmaması, sözleşme süresi dolan gemileri satın almaya çalışarak tekelleşmek istemesinin özelleştirme belirtileri olduğunu ve bu paranoyanın kentte sık sık konuşulduğuna vurgu yapan  Başkan Ülgür Gökhan; “Metin Ümit Ural’ı çağırın açıklasın. Ben onun sözcüsü falan değilim.  GESTAŞ’ ın özelleştirileceği paranoyası diyeyim,  bu paranoya Çanakkale’de var….”  demişti.

“GESTAŞ Özelleştirme Hareketleri Yapıyor” şeklindeki sözlerini, gözlediklerinden dolayı dile getirdiğini savunan Başkan Gökhan; “Çanakkale’de ilgili kime sorarsanız sorun, GESTAŞ’ ın hareketlerinin özelleştirmeye başlandığı konusu var” ifadelerini kullanmıştı.

 Erdem Sürek
 


Kaynak: Haber Merkezi