İşitende; “VEKİLLERİNDEN SONRA, DİLİ DE BULAŞTI…” dedirten tanıma, kamuoyundan tepki gecikmedi.
Pandemi öncesi, metalik maden karşıtlığının adresine dönüşen Balaban’daki eylem, gösteri ve mitinglerin destekçileri arasında boy gösteren siyasetçilerin, parti yöneticileri için kullandığı makam tanımında geçen ‘eş başkan’, ‘eş genel başkan’ siyaset lugatında bir süredir yer alıyordu.
Yeni oluştuğu öğrenilen Çevre platformunun dilene de dolaşan benzer tanıma, çarpıcı ifade eşliğinde değerlendirme gecikmedi.
Eylemlerin adresi Balaban’da, destek için bulunan HDP’ li vekillerin boy gösterdiği dakikalarda, Çanakkale ormanlarına ateş düştüğünü anımsatan, yaşanılanlara tepkili vatandaşların sözleri şöyle oldu; 
“ ‘Eş Genel Başkan’ lılar, Çevreci eylemlere destek için geldiğinde, Gelibolu ve Çanakkale ormanlarına, 
Ateş düşürenler olmuştu. 
Kendilerini ‘Ateşin Çocukları İnisiyatifi’ diye isimlendiren, bölücü terör örgütü PKK’ nın destekçisi, gençlik yapılanması olarak bilinen o kişiler, çıkan yangınları sahiplenip, sosyal medya hesaplarından itiraf etmişlerdi”

---------------------------------------------------
ÇEVRECİ OLUŞUMDA, HDP DİLİ…
 ----------------------------------------------------

Yeni kurulduğu gözlenen Çevreci platformda dile gelen bir tanımın, HDP ‘nin Türkiye’de siyasetin lugatına kazandırdığı partili yönetici tanımı ile benzerlik taşımasına, Çanakkale kamuoyundan tepki geldi.
Merkez sağ siyasetinin bildik isimleri, kurulduğundan haberdar oldukları platformda geçen tanım üzerine hayli manidar sözler etti.
Yeni oluşan Çevreci platformda ‘Eş sözcü’ diye isimlendirilen görev tanımının, HDP’ nin ‘Eş Başkan’, Eş Genel Başkan’ tanımında da yer bulduğunu anımsatan merkez sağ siyasetinin bildik isimleri, çarpıcı bir örnekle durama tepki gösterdi.
Geçtiğimiz yıl, eylemlerin adresi Balaban’da, destek için bulunan HDP’ li vekillerin boy gösterdiği dakikalarda, Çanakkale ormanlarına ateş düştüğünü anımsatan merkez sağ siyasetçilerinin hayli çarpıcı sözleri şöyle oldu;
“‘Eş Genel Başkan’ lılar, Çevreci eylemlere destek için geldiğinde, Gelibolu ve Çanakkale ormanlarına, 
Ateş düşürenler olmuştu.  Kendilerini ‘Ateşin Çocukları İnisiyatifi’ diye isimlendiren, bölücü terör örgütü PKK’ nın destekçisi, gençlik yapılanması olarak bilinen o kişiler,  çıkan yangınları sahiplenip, sosyal medya hesaplarından itiraf etmişlerdi”

Erdem Sürek