Kış ayları geride kaldı, bahara az kaldı, Çanakkale ‘nin bazı cadde ve sokaklarında oluşan görüntüler;
‘Turşuluk tuzlar emrimizde’  şeklinde yüz gülümseten ifadeler ile yorumlanmaya başladı.

Kar yağışı ardından, buzlanan yolların sıkıntısız ulaşımı sağlaması için kullanılması planlanıp, kuytu bir köşede depolanan kar'da etkili olacak, tuz yığınları şikayet konusuna dönüştü.
Yeni adliye  bölgesinde Evim Sitesi  yakınlarında örneği bol tuz yığınları, bölge sakinlerinin şikayet konusuna dönüştü.
Etkili kar yağışı ardından, yerini sağanak yağmura bırakan olumsuz hava koşulları sırasında buzlanmaya önlem olarak hazır tutulan tuzlar yağmur yağışları sırasında  eriyip gitti.
 
……………………………………………
KAR İÇİN ÖNLEMDİ TURŞU SEZONUNA KALDI
…………………………………………………

Çanakkale de meteorolojik verilerin etkili kar uyarısı ardından buzlanmaya önlem olarak, düşünülen tuz yığınları vatandaşın yüz gülümseten değerlendirmelerine neden oldu.
Şaka günü olarak bilinen 1 Nisan' da yaşam alanlarının çevresinde  depolanmış duran tuzlar için vatandaşlar adeta ‘Buzlanmaya önlemdi kurulacak turşularda yer alacak’  şeklinde ifade ile şakalaşır oldu.
Öncesi benzer görüntülere rastlanmayan tuz yığınları ‘ Kar geldi, tez gitti, tuzlar yağmura teslim edildi.’ şeklinde sözlerle buzlanmaya önlem için edinilen tuzların ziyan olduğunu konuşmaya başladı.

Çanakkale Adliye Sarayı' nın  yakınlarında Evim Sitesi önünde olduğu gibi şehrin rampası bol bir çok mahallesinde kar yağışı ardından oluşacak buzlanmaya önlem olsun diye yol kenarlarına depolanıp kar nedeni ile oluşacak sıkıntıda devreye alınması planlanan buza önlem tuz, adeta kurulacak turşularda işlem yapması için sokakta kaldı.

Sağanak yağışlarla bir kısmı eriyip giden bir kısmı da zemine yayılan tuz rezervleri ilginç görüntüler oluşturdu.
Birçok Çanakkalelinin, ilgili birimin bütçesinden pay ayrılıp buzlanmaya önlem olsun diye alınan tuzların ziyan oluşunu eleştirdiği gözlendi.
İsraf da denilebilecek bu durum için, 'gelecek kış ayları düşünüldüğünde tuz gibi iç yakıyor.’ ifadesi eşliğinde vatandaşların tepki gösterdiği gözlendi.

Cuma DEREN