Yıllardır Çanakkale Barosu Yönetiminde görev yapan İbrahim Cem Erbil, Çanakkale Baro Başkanlığı Seçimlerinde Baro Başkanlığına aday olacağını belirtti.

Ekim ya da Aralık ayında yapılması planlanan ancak Koronavirüs vakalarının artması sonucu getirilen kısıtlamalar kapsamında kongre ve genel kurulların yapılması ertelendi. Buna bağlı olarak yapılmayan Baro Genel Kurulu için 5 Nisan Avukatlar Günün de açıklamalarda bulunan Çanakkale Barosu Başkanı Av. Bülent Şarlan Mayıs ayında Baro Başkanlığı seçimlerinin yapılması için müracaat edeceklerini duyurmuştu.

Mayıs ayında yapılması planlanan Çanakkale Baro Başkanlığı seçimi için ilk aday açıklaması ise İbrahim Cem Erbil'den geldi. Yıllardır Çanakkale Barosu Yönetiminde ve bünyasinde görev yapan Baro’nun tecrübeli ismi İbrahim Cem Erbil, kendi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla aday olduğunu duyurdu. Erbil “Çanakkale Barosu gün geçtikçe büyüyen ve genişleyen bir Aile Barosudur. Her yaştan bireyin aile içi demokrasiye katılımına olan sarsılmaz inancımla Çanakkale Barosu Başkanlığı’na adaylığımın ailemize yeni bir soluk getirmesini ümit ediyorum. Şimdi Çanakkale Barosu için değişimin Tam Zamanı” sözlerini kullanarak adaylığını açıkladı.
 
Şerife Erdem