Dün geceden itibaren başlayan 17 günlük tam kapanma öncesinde Çanakkale Otogarında hareketli anlar yaşandı. 17 günlük tam kapanmada izne bağlı olacak seyahat engeline takılmak istemeyen vatandaşlar, dün otogardan kalkan otobüslerle Çanakkale’yi terk ettiler.

1 Mart’ta başlayan normalleşme sürecinin ardından vakalar önlenmez noktaya ulaşınca yeniden tam kapanma kararı verildi. Vakaların artması ve hastanelerin dolmaya başlaması ile özellikle sağlık çalışanlarının tam kapanma çağrısına kulak veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazartesi günü topladığı Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada Perşembe gününü işaret ederek 17 Mayıs’a kadar tam kapanma uygulanacağını açıkladı. Açıklamanın ardından Uçak ve Otobüs biletleri bir bir iptal olurken Kısıtlamada seyahat etmek istemeyen vatandaşlar son günde Çanakkale’den gitmek için otogara akın ettiler.

 İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderdiği genelge ile Tam Kapanmanın uygulandığı tarihlerde seyahatlerin sadece izin belgesi ile yapılabileceği bildirildi. Bu kararın ardından Çanakkale’de yaşayan farklı illerdeki vatandaşlar, kısıtlama saatlerine denk gelmemek için son günde otogara adeta akın etti. Sefer sayılarını arttıran otobüsler de kısıtlamaya takılmak istemeyen yolcuları taşıdı.

Şerife Erdem