Başkan Gökhan, “Selda Bağcan konserinde yaptığım konuşmamı ifade olarak sundum” dedi.
Hakkında yapılan suç duyurusunu ‘ipe sapa gelmez’ diye yorumlayan Başkan Gökhan, Bağcan konserinde birden fazla konuya işaret edip konuşmuştu.
O konuşmada dikkat çeken bir bölüm de şuydu; “Mustafa Kemal’in doğduğu topraklarda, Cumhuriyet ilkelerine sonuna kadar sahip çıkacağız. Demokrasiye sonuna kadar sahip çıkacağız”

Başkan Gökhan Açıkladı;
“İfadem, Bağcan Konserindeki Sözlerim”
CHP’ li Gökhan, Hakkındaki Suç Duyurusu Karşısında; “İfademi, O Akşam Verdim” Demeye Getirdi ve OHAL Bürosuna Selda Bağcan konserindeki konuşma metninde geçen sözleri sunduğunu söyledi.

CHP’ li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, gazeteniz ‘Vitamin’ in manşetinden verdiği ‘Hakkındaki Suç Duyurusu’ haberlerine ilişkin konuştu.
Başkan Gökhan hakkında İç İşleri Bakanlığı mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’ ne şikayet dilekçesi yazıp suç duyurusunda bulunan Çanakkaleli yazar ve hukukçu H.T.’ nin açıklamalarına ilişkin ifade verdiğini açıkladı.
Önceki gün gazeteniz ‘Vitamin’ manşetten verdiği haberinde, suç duyurusuna ilişkin detayları paylaşmıştı.
CHP’ li Belediye Başkanı Gökhan, dün ‘Vitamin’ in Yazı İşleri Müdürü Erdem Sürek’i telefonla arayıp, geçtiğimiz Ağustos ayında halkla buluşturdukları ünlü sanatçı Selda Bağcan konserinde, kentlilere hitaben yaptığı o konuşmasını örnek gösterip, hakkındaki Suç duyurusuna ilişkin ifadesini bu yönde verdiğini bildirdi.
Çanakkale Belediyesi’nin düzenlediği kültür etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz 13 Ağustos günü Türk müziğinin önemli seslerinden Selda Bağcan, Özgürlük Parkında açık hava konseri vermişti.
CHP’ li Belediye Başkanı Gökhan, o konserde Çanakkale halkına hitaben yaptığı konuşmasını, hakkındaki Suç duyurusu kapsamında başlatılan soruşturma gereği, Çanakkale OHAL bürosuna sunduğu ifadesinde tekrarladığını anlattı.
Hakkında yapılan Suç duyurusunu , ‘İpe sapa gelmez’ diye değerlendiren CHP’ li Başkan Gökhan,
“13 Ağustos tarihinde, birlik, beraberlik barış ve demokrasi adına Belediyemiz konser düzenledi.
Bu önemli etkinlik, Kent halkının yoğun katılımı ile gerçekleşti. Hatırlayın, Selda Bağcan sahneye çıktığı ilk andan itibaren sıcak tavırları ile başarılı orkestrasının eşliğinde şarkılarını seslendirdi.
Demokrasi şehitlerinin anıldığı o anlamlı gecede şarkılar, hep bir ağızdan birlik ve beraberlik için söylendi.
Coşkulu Çanakkaleliler,  gece boyunca Bağcan’a dev koro şeklinde ve halaylar ile eşlik etti” hatırlatması yaptı.
CHP’ li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Hakkımdaki Suç duyurusu karşısında, OHAL bürosuna verdiğim ifademi bilmek isteyenler olabilir. Ben ifademde, 13 ağustos gecesi söylediklerimi tekrarladım. Halkımızdan o gece dediklerimi merak edenler de olabilir. Hatırlatayım istedim. O gece konuştuklarım şöyleydi;
 ‘Bu seneki festivalimizi menfur darbe girişiminden dolayı yapamıyoruz. Ancak, bu sıkıntılı günlerin giderilebilmesi için, yüreğimize biraz su serpilmesi için bir sanatçıyla buluşmamız gerekti.
Bu da tabi ki halkın sanatçısı Selda Bağcan’dan başkası olamazdı. Selda Bağcan demek, demokrasi demek, özgürlük demek, insan hakları demek, halktan yana olmak demek.
Bakın, rahmetli Uğur Mumcular, Çetin Emeçler, Ahmet Taner Kışlalılar, Muammer Aksoylar ve Bahriye Üçoklar, bunlar demokrasi şehitleri. Bunlar demokrasi istedikleri için, demokrasi dedikleri için, halktan yana oldukları için ve bugün bu darbecileri o yıllarda ifşa ettikleri için öldürüldüler. Onlardır demokrasi şehitleri.
Gezi Parkı’nda bunlara karşı çıkanlar, evet onlardır demokrasi şehitleri. Bu kanlı darbeye, teşebbüsçülerine karşı canını ortaya koyan, engel olan 240 memleket evladı da şehitlerimizdir. Hepsi demokrasi şehidi.
Öyle bir haftada, 10 günde nöbet tutarak demokrat olunmaz. Biz tam 50 yıldır demokrasi nöbeti tutuyoruz. Mustafa Kemal’in nöbetini tutuyoruz. Cumhuriyetin nöbetini tutuyoruz. Demokrasinin nöbetini tutuyoruz. Tutuyoruz, bundan sonra da tutmaya devam edeceğiz.
Çanakkale halkı bunu tutmaya devam edecek. O bakımdan göstermelik işlerde yerimiz yok. Bu ülkede Atatürk unutturulmaya çalışıldı. Unutmayın o günleri. Cumhuriyet ilkeleri yok edilmeye çalışıldı. Bunları unutmayın. Balyoz’ları, Ergenekon’ları unutmayın”
Hakkındaki suç duyurusu karşısında, Bağcan konresindeki konuşmasını ifade olarak verdiğini açıklayan CHP’ li Belediye Başkanı Gökhan,  O geceden bahsederken  Selda Bağcan’ ın ettiği sözleri üzerine kendisinin konuştuklarını da gazeteniz ‘Vitamin’e anımsattı ve dediklerini tekrarladı;
“O gece Sayın Bağcan dedi ki; ‘jandarmalar tüfekleri ile halay çektiler’
Evet, Türk askeri budur. Askerimize laf edilemez asla. Onlar Mustafa Kemal’in askerleri çünkü. Erlerimize, günahsız insanlara, onları vuranlar, onları darp edenlere hesap sorulmalıdır.
Türk askeri, alnı açık, yüreği, bu ülke için canını seve seve vermeye hazır insanlardır.
Hiç merak etmeyin değerli Çanakkaleli hemşerilerim, Mustafa Kemal’in doğduğu topraklarda, Cumhuriyet ilkelerine sonuna kadar sahip çıkacağız. Demokrasiye sonuna kadar sahip çıkacağız. Hiç kimsenin tereddüdü olmasın”


 


Kaynak: Haber Merkezi