Torunlar, dedelerinin Destan yazdığı coğrafyada, Çanakkale kahramanlarının izinde koştu, yürüdü, anlamlı görüntüler oluştu.

Kimi bebek yaşta, anasının kucağında parkura çıktı. Kimi tekerlekli sandalyesi ya da koltuk değneği ile kilometreleri kat etti.

BİNLERCE TORUN, AYNI SLOGANI ATTI; “PES ETMEYENLERİN İZİNDEYİZ..”
 Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yıldız, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, protokol üyeleri ve 2 bini aşkın sporcunun adımları, Tarih ve Destan yazanların izinde atıldı.
Bir destanın yazıldığı topraklarda ‘Pes Etmeyenlerin’ izinden motusu ile gerçekleştirilen maraton   ‘42 km. maraton, 25 km. yarı maraton, 10 km ve 1915 Saygı koşusu’ olmak üzere dört kategoride gerçekleştirildi.  
11 Ülkeden, 43 yabancı sporcunun da katılım gösterdiği Maratonda, Çanakkale şehitlerinin binlerce torunu, Tarihi Savaş alanlarında anlamlı bu etkinlikte buluştu.
 
……………………………………………………….

Binlerce Torun, Aynı Slogan ile Adım Attı
7’den 70’e, Pes Etmeyenlerin İzinde…
------------------------------------------------------

Bir destanın yazıldığı Çanakkale’nin tarihi topraklarında bu yıl 6.’sı gerçekleştirilen  Uluslararası Gelibolu Maratonu 11 ülkeden 43 yabancı sporcunun da yer aldığı yarışmalara 2 bini aşkın sporcunun katılımı ile Pazar günü koşuldu.
 Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'nda bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Gelibolu Maratonu, 'Pes Etmeyenlerin İzinde' mottosu ile gerçekleşti. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yıldız, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, protokol üyeleri ve 2 bini aşkın sporcu katıldı. Bir destanın yazıldığı topraklarda ‘Pes Etmeyenlerin’ izinden motusu ile gerçekleştirilen etkinlik; ‘42 km maraton, 25 km yarı maraton, 10 km ve 1915 Saygı koşusu’ olmak üzere dört kategoride gerçekleştirildi.   
Uluslararası Gelibolu Maratonunda 42 km maraton ve 25 km yarı maraton koşusunun startı  Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Eceabat Kaymakamı Mustafa Çiftçiler ve TURSET Proje Yönetimi Genel Müdürü Özgür Emeklioğlu tarafından verildi.  

Protokol Üyeleri Saygı Koşusuna Katıldı
2 bin  civarında sporcunun katıldığı Uluslararası Gelibolu Maratonunda; Vali İlhami AKTAŞ, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Çanakkale Avustralya Konsolosu Lucas Robson, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin Saruhan, Eceabat Kaymakamı Mustafa Çiftçiler ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, 1915 Saygı koşusuna katıldılar.  
Kilitbahir Kalesi'nden başlayan Uluslararası Gelibolu Maratonuna katılan sporculara başarılar dileyen Vali İlhami Aktaş,  yaptığı değerlendirmede "Çok güzel bir havada 'Pes Etmeyenlerin İzinde' 1915 metre koştuk. Gelibolu Maratonu; sloganıyla, çağrısıyla başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz anısına yapılan bir koşu. Çok güzel bir hava var. Katılım da çok yüksekti. Tüm katılımcıları kutluyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir de, 1915 metre Saygı Koşusu'na katıldığını belirerek, "Bu kadar güzel bir ortamda bu kadar güzel bir koşu olurdu. Coğrafya çok güzel, hava çok güzel. Tematik parkur çok güzel. Tarihi mekânlar çok güzel siluet oluşturuyor. Çanakkale toprakları insana huzur ve güven veren müstesna topraklardır. Böyle anlamlı buluşmalarda insanların moralleri de güzel oluyor. Biz Tarihi Alan Başkanlığı olarak, Gelibolu Tarihi Alanı'nı bir buluşma noktası haline getirmek istiyoruz" dedi.

Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi
Uluslararası Gelibolu Maratonu'nda, 10 kilometre erkeklerde Bedri Şimşek birinci, Fatih Korkunç ikinci, Aytaç Çıdacı üçüncü oldu. Kadınlarda ise, Tuğçe Karakaya birinci, Sera Sayar ikinci, Bakiye Balcıoğulları üçüncü oldu. 25 kilometre erkeklerde birinciliği Ümit Er, ikinciliği Levent Kuva, üçüncülüğü Hasan Akyol, kadınlarda ise, birinciliği Gülşah Karasakal Öztaşkıran, ikinciliği Yasemin Hamamcı, üçüncülüğü de Esen Cıvlan elde etti. Erkekler 42 kilometrede birinci Ergün Kızılaslan, ikinci Serhat Acar, üçüncü Selim Korkmaz, kadınlarda da birinci Gülşen Eser, ikinci Tonea Kabil, üçüncü de Süreyya Acar oldu. Koşularda dereceye giren sporculara düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Cuma Deren - İsmail şen