Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından içerisinde millet kıraathanesinin de yer alacağı Çanakkale Lâpseki Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı.

Millet Bahçeleri ilk defa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TRT1 ekranlarında Cumhurbaşkanı Özel programında Türkiye'ye millet bahçesi yapılacağını açıklamasıyla gündeme gelmişti. Millet Bahçesi, şehirlerilerde nefes alacak ve halkın eğlenip, dinleneceği bu mekânların yer aldığı Millet Bahçeleri Türkiye’nin her tarafında yapılmaya başlandı.  Lapseki’de de yapılması planlanan Millet Bahçesinin ihalesi yapıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından içerisinde millet kıraathanesinin de yer alacağı Çanakkale Lâpseki Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı. Çanakkale Lapseki Millet Bahçesi’nin ihalesi 23 Eylül 2021 Perşembe günü gerçekleştirildi. Millet bahçesi 35 bin 525 metrekarelik alanda yapılacak. Çocuk oyun alanları, etkinlik çayırı, otopark alanı, bisiklet ve yürüyüş yollarının olacağı millet bahçesinde 19 bin 268 metrekare yeşil alan yer alacak. Millet bahçesi yeşilin her tonunu içinde barındırıp bitki ve peyzajı ile Çanakkale’ye yeni bir soluk getirecek.

Yaptığımız Projelerle Sadece Lapseki’ye Değil Çanakkale’ye de Hizmet Edeceğiz
Göreve geldiği günden bu yana pek çok projeyi hayata geçiren Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Özellikle Lapseki Sahil bandında yapılan peyzaj çalışmaları ile Çanakkale’nin en güzel sahillerinden bir haline geldi.  Düzenlemeleri Millet Bahçesi kapsamında devam edeceğini ve ihale ile ilgili açıklamalarda bulunan Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz  “Lapseki Belediyesi olarak yapımına başladığımız Lampsakos'tan Lapseki'ye sahil bandı projesi içerisinde 80 bin metrekare alanda Lapseki Gençlik Merkezi, Lapseki Belediyesi Kreşi, halı saha, basketbol sahası, voleybol sahası, seyir terası, kafeteryalar, yürüyüş ve bisiklet yollarının da bulunduğu alanla birleşecek olan Lapseki Millet Bahçesi bitki ve peyzajı ile Çanakkale ve Lapseki’ye yeni bir soluk getirecek. Yaptığımız projemizle sadece Lapseki’ye değil Çanakkale’ye de hizmet edeceğiz. 2022 yılında Lapseki, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün de hizmete açılmasıyla birlikte çok farklı çok modern yaşanabilir bir kimliğe bürünecek. Projelerimizin gerçekleştirilmesinde sürekli bizlere destek olan Çevre ve Şehircilik Bakanı  Murat Kurum'a, Çanakkale Valisi  İlhami Aktaş'a, AK Parti Grup Başkanveki  Bülent Turan'a, AK Parti Çanakkale Milletvekili  Jülide İskenderoğlu'na, TOKİ Başkanı Ömer Bulut'a  ve bu kıymetli projede emeği geçen, destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
Şerife Erdem