2020 yılının başında tüm dünyada pandemi olarak yaşanan Ülkemizde de 2020 Mart ayından beri etkisini süredir Koronavirüs vakaları, normalleşme günlerini yaşadığımız bu günlerde vakalar zaman zaman artış gösteriyor.  Bayramiç İlçesinde de geçtiğimiz hafta görülen vaka sayılarının artması nedeni ile Kaymakamlıktan yazılı bir açıklama yapılarak vatandaşlar uyarılmıştı. Kolluk kuvvetleri de hafta boyunca denetimlerini aralıksız gerçekleştirdi.

2020 yılının başında Çin’de ortaya çıkan Koronavirüsü kısa sürede tüm dünyaya yayılarak pandemi ilan edilmişti. Ülkemizde de 2020 Mart ayında görülen ilk vaka ile  başlayan zorlu mücadelede özellikle sağlık çalışanları canla başla çalıştı. Kurtuluşun tek  çare olduğu Aşılama çalışmaları tüm hızı ile devam ederken vaka sayılarında da dalgalanmalar yaşanıyor.  Yapılan aşılanmanın yanı sıra temel kurallar olan Maske, mesafe ve hijyen kuralları yenilenirken tedbirler de üst düzeyde tutuluyor. Vakaların geçtiğimiz hafta yükselişe geçtiği Çanakkale’de Bayramiç İlçesinde de vakalar artmıştı. Artan vakalara karışın Bayramiç Kaymakamlığından vatandaşlara uyarı gelmişti.

Yapılan uyarıların yanı sıra br haftadır İlçede denetimler de gerçekleştiriliyor. Asayiş ekiplerince Koronavirüs kapsamında gerçekleştirdikleri rutin denetimler İlçede devam ediyor.  Ekipler vatandaşları   maske- mesafe- hijyen konusunda dikkatli olmaya özen göstermeleri yöneünde vatandaşlara ikazda bulunurken, özellikle her hafta İlçede kurulan pazarda maskesiz dolaşan  vatandaşlara ekipler tarafından maske dağıtıldı.
 
Cuma Deren