Türkiye, bu yıl yaz sezonunu adeta yangınlarla boğuşarak geçirdi. Özellikle Antalya ve Muğla’da yaşanan büyük yangınlarda kahramanca mücadele eden Ateş savaşçıları, Çanakkale’de de hızlı müdahalelerle yangınlara geçit vermedi. Yangınlar açısından önemli bir yılı geride bıraktığımız bu günlerde Çanakkale Orman Bölge Müdür Enver Demirci, kahramanlara teşekkür etti.

Ülkemizde bu yıl yangınlar felaketini yaşadı. Özellikle ciğerlerimizin yandığı Batıda Muğla- Marmaris, Antalya- Manavgat, Aydın’da, Doğuda ise Tunceli ve Şemdinli’de çıkan yangınlar Kahramanların büyük çabaları ile söndürülmüştü. Yurdun her yanından yaşanan yangın felaketlerine Çanakkale’de de küçük çaplı yangınlar meydana gelmişti.  Özellikle Ezine’ye bağlı Tavaklı köyüne kundaklama şüphesi ile 11’e yakın yangın çıkmıştı. Anızların yakılması ve ot toplama makinalarından çıkan yangınlara gerek havadan, gerekse karadan hızlıca müdahale eden Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri  yangınları büyümeden kontrol altına aldılar.
2021 yılında Orman ve Kırsal alan yangınlarının söndürülmesinde özveri ile çalışan, Orman Bölge Müdürlüğü personeline ve Helikopter ekibine vatandaşların yanı sıra bir teşekkür de Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci’den geldi. 2021 yılında yaşanan yangınlarda büyük fedakarlık gösteren Ateş savaşçıları ile bir araya gelen Demirci, başarılarından ve çalışmalarından dolayı teşekkür ederek ,  2021 yılı yangın sezonunun bir hatırası olarak hazırlanan başarı belgesini takdim etti.
 
 Şerife Erdem