Off Road disiplininde Türkiye'de start alan uluslararası kapsamda ilk yarış olan Baja Troia Turkey,  geçtiğimiz hafta Perşembe günü start almıştı. Hafta sonu ise Kazdağları eteklerindeki eşsiz atmosferi ile Bayramiç İlçesinde gerçekleştirilen yarışlarla sona erdi.

East European Tout Terrain Series olarak adlandırılan ve 5 ülkede düzenlenen bir yarış dizisi olan Baja Troia Turkey’in Türkiye ayağı Çanakkale’de yapıldı.  2021 yılına dek yarış Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, İsrail ve Türkiye'de organize edildi. Türkiye ayağı olarak İstanbul Off Road Kulübü tarafından organize edilen Baja Troia Turkey,  geçtiğimiz hafta Perşembe günü start almıştı.  Hafta sonu ise Kazdağları eteklerindeki eşsiz atmosferi ile Bayramiç İlçesinde gerçekleştirilen yarışlarla sona erdi.  Yeşilin ve mavinin birleştirdiği zorlu ve keyifli Bayramiç etabını, Kaymakam Alper Taş ve  adrenalin tutkunları takip etti.
Yaklaşık 50 ekibin 4 gün süren  yarışta Çanakkale ve Bayramiç sınırlarında dağ yollarının ve off-road parkurlarının yer aldığı zorlu etaplarda rekabet ettiler.  29 Ekim'de ekipler 328 kilometre uzunluğunda İda 1 ve İda 2 etaplarını, 30 Ekim'de 390 kilometre uzunluğunda Kebrene 1 ve Kebrene 2 etaplarını, 31 Ekim ise 248 kilometre uzunluğundaki Truva etabını ve Kipa yanındaki alanda özel seyirci etabında yarıştılar.
 
İsmail Şen