Hafta sonu dolandırıcılar iş başındaydı.
Haftanın ilk günü ise, adı kullanılıp, dolandırıcılığa kalkışanlara karşı, Vatandaşlar mağdur olmasın diye harekete geçen VAKIFBANK oldu.
GSM OPERATÖRLERİ YERİNE, ADI KULANILAN BANKA HAREKETE GEÇTİ…
Banka, uyarı mesajları hazırlayıp, tüm GSM operatörü abonelerine ulaştı.
Benzeri pek çok kez yaşanan, benzer yöntem ile ağlarına düşürdüğü insanları mağdur eden dolandırıcılara karşı, ciddiyet gösterip, önlem olacak bilgilendirmeye imza atan Bankanın bu tavrının, halk arasında büyük beğeni topladığı gözlendi.
O MESAJLAR NASIL ATILIYOR..?
Yaşanan son dolandırıcılık girişimine, cep telefonlarına gelen kısa mesajlarla tanık olan Çanakkalelilerin ortak sorusu ve söyledikleri çok manidar bir ifade ile geldi.
“Buram buram dolandırıcılık kokan mesajlar, nasıl oluyor da atılıyor..? GSM abonelerinin onca numarasına, dolandırıcılar nasıl ulaşıyor. İçeriği asılsız ve kişiyi mağdur edecek ifadeler hiç mi süzgeçten geçirilmiyor..?”
PANDEMİ YARDIMI DEYİP, MİLYONLARI KANDIRACAKLARDI.
DOLANDIRICILAR SINIR TANIMIYOR,
İKİ ÖNEMLİ KURUMUN ADINI KULANDILAR
Dolandırıcılar, Türkiye genelinde cep telefonu kullanıcılarına ortak ifadeler ile kısa mesaj attı.
GSM abonelerine gelen SMS'lerin gönderici adresi olarak Karayolları Genel Müdürlüğü'nün adını kullanan dolandırıcılar,
'KGM 1. BL. MD' gönderici ismi ile vatandaşları ağlarına düşürmek  için sözde Pandemi yardımı yapıldığı algısını yaratmaya çalıştı.
Her mesajın içeriğinde; "VAKIFBANK Pandemi 3501 TL destek yardımınız hesabınıza aktırılmıştırn.Almak için tıkla" ifadesi kullanıldı, bir de link paylaşıldı.
 ------------------------------------ 
BU KADARINA DA PES DOĞRUSU...
-------------------------------------
İki önemli marka kurumun  adını kullanıp, online dolandırıcılığa soyundular, bu girişime  vatandaşın yorumu çarpıcı fade ile geldi. "^ŞEYTANIN AKLINA GELMEYECEK, ONLARIN AKLINA GELİYOR...!"
Dolandoırıcılar, vatandaşı ağına düşürmek için türlü yöntemler deniyor. Son olarak, hafta sonu online dolandırıcılık için düğmeye basan birileri, cep teleonu kullanıcılarına kısa mesaj attı.
Mesajı, Karayolları Genel Müdürlüğü'nden gönderiliyor izlenimi yaratıp, Türkiye'nin köklü bankalarından, VAKIFBANK adını da kullanana dolandırıcılar, Pandemi yardımını bahane edip, mesaj gönderdikleri vatanaşların hesabına 3501 lira yattığı bilgiini verdi.
VATANDAŞI KANDIRMAK İÇİNR,HAFTA SONU TUZAĞI..
Hafta sonu dolandırıcılar iş başındaydı. Mesai saatinin olmadığı dakikalarda, milyonlmarca cep telefonu kullanıcısına aynı kısa  geldi.
Haftanın ilk günü ise, adı kullanılıp, dolandarıcılığa kalkışanlara karşı, Vatandaşlar mağdur olmasın diye harekete geçen marka kurum VAKIFBANK oldu.
Banka, uyarı mesajları hazırlayıp, tüm GSM operdatörlerine ulaşmayı başardı.
Benzeri pek çok kez yaşanan, benzer yöntem ile ağlarına düşürdüğü insanları mağdur eden dolandırıcılara karşı,  taktir toplayan ciddiyet gösterip, önlem olacak bilgliendirmeye imza atan Bankanın bu tavrının, halk arasında büyük beğeni topladığı gözlendi.
PANDEMİ YARDIMI BAHESİ İLE, MİLYONLARI AĞLARINA DÜŞÜRECEKLERDİ.
Şeytanın dahi aklına gelmeyecvek yöntem ile dolandırılığa soyunan birileri, Türkiye genelinde cep telefonu kullanıcılarına ortak ifadeler ile kısa mesaj attı.
GSM abonelerine gelen SMS'lerin gönderici adresi olarak Karayolları Genel Müdürlüğü'nün adını kullanan dolandırıcılar,
'KGM 1. BL. MD' gönderici ismi ile vatandaşları ağlarına düşürmek  için sözde Pandemi yardımı yapıldığı algısını yaratmaya çalıştı.
 Her mesajın içeriğinde; "VAKIFBANK Pandemi 3501 TL destek yardımınız hesabınıza aktırılmıştırn. Almak için tıkla" ifadesi kullanıldı, bir de link paylaşıldı.
VAKIFBANK' TAN, TÜRKİYE'YE KISA MESAJ
Vatandaşlar mağdur olmasın, dolandırıcılar tarafından yönlendirildikleri link üzerinden kişisel bilglieri çalınmasın hamlesi, Türkiye'nin köklü bankası VAKIFBANK' tan geldi.
Buram buram, dolandırıcılık kokusu veren kısa mesajlardan bilgisi olan Banka yönetimi, müşterisi olsun olmasın, Türkiye'ye aynı kısa mesaj ile uyarıda bulundu.
GSM abonelerine gönderilen mesajda; "Bilgilendirme. Pandemi Desteği Linki barındıran SMS' lerle, 4440724 ve 08502220724 numaları dışında yapılan aramalarla Bankamızın ilgisi bulunmamaktadır.
Size bu tür SMS' ler yoluyla  gelen linklere kesinlikle taklamayınız.
Kişisel bilgilerinizi, banka şifrenizi veya dijital onayınızı isteyenlere itibar etmeyinriz." çağrısı yapıldı.
Cuma Deren