Akaryakıt, gece yarısından itibaren ortalama 1 TL'nin üzerinde zamlandı. Zamlı fiyatlara göre bir depodan ortalama 50 - 55 TL arası avantaj sağlamak isteyen araç sahipleri zammın gerçekleşeceği saat öncesinde akaryakıt istasyonları önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Geçtiğimi gün 13 TL’yi gören Dolar kuruna karşılık giderek değer kaybeden Türk Lirasının yanı sıra zamlar da peş peşe geldi.  Geçtiğimiz hafta Akaryakıta gelen zam öncesinde araç sahipleri zamsız akaryakıt  alabilmek için benzin istasyonlarında kuyruklar oluşturmuştu.  Akaryakıt ürünleri  döviz kurlarında yaşanan sert hareket sonrası gece yarısı yeniden zam geldi.   Benzinin litre fiyatına 1 lira 2 kuruş, motorinin litre fiyatına 1 lira 6 kuruş ve LPG'nin litre fiyatına 65 kuruş zam geldi. Gece yarısı itibari ile geçerli olacak  yeni fiyatlar öncesinde araç sürücüleri yine Akaryakıt  istasyonlarında kuyruklar oluşturdu.

Akaryakıt Kuyruğu Oluştu
Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor. Zam haberinin duyulmasının ardından vatandaşlar akaryakıt istasyonlarına akın etti. 55 litrelik bir depoyu zam öncesinde fulleyerek yaklaşık 50 - 55 lira arasında avantaj sağlamak isteyen otomobil sahipleri gece yarısı öncesinde akaryakıt bayileri önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
 
İsmail Şen