Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel programı kapsamında uygulanan ve Avrupa Birligˆi Katılım O¨ncesi Yardım Aracı (IPA) kapsamında finanse edilen ve Gu¨ney Marmara Kalkınma Ajansı’nın operasyon faydalanıcısı olduğu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Balıkesir Üniversitesi’nin yürütücüsü olduğu Yenilenebilir Gençlik Enerji projesi kapsamında düzenlenen “Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının İstihdama Etkisi” Çalıştayı Kolin Hotel’de gerçekleştirildi.
Çalıştaya; Vali İlhami Aktaş, C¸alıs¸ma ve Sosyal Gu¨venlik Bakan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Lutfihak Alpkan, Avrupa Birligˆi Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turgut Kılıç, C¸alıs¸ma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birligˆi ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, GIZ Türkiye Ülke Direktörü Rubeena Esmail, Gu¨ney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Gu¨ç, İl Müdürleri, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Pelin Kanten, Prof. Dr. Okhan Akdur, Genel Sekreter Ayhan Monus, akademisyenler, paydaş kurum temsilcileri ve davetliler katıldı.
Açılış konuşmalarını sırasıyla; Abdullah Gu¨ç, Prof. Dr. Turgut Kılıç, Prof. Dr. Sedat Murat, İrfan Mutluay, Süreyya Erkan, Nikolaus Meyer-Landrut ve Prof. Dr. Lütfihak Alpkan yaptı.
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, böylesine anlamlı bir etkinlikte bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında dünyanın yeni bir çağa doğru gittiğinin altını çizdi ve şunları söyledi:
“Ekonomik, teknolojik gelişmeler zannedildiği gibi insanlığı çok da mutlu etmedi. Alınan önlemlerle ve tedbirlerle belli bazı güzel gelişmeler de oldu. Ancak önümüzdeki dönemlerde dünyayı çok ciddi krizler bekliyor. İklim krizleri, enerji krizleri gibi. Hem çevre krizine çözüm bulmak için hem de daha güzel bir dünya için yenilenebilir enerji ile ilgili yapılan çalışmalar çok önemli. Bu doğrultuda Avrupa Birliği’nin katkılarıyla, Gu¨ney Marmara Kalkınma Ajansının destekleri ile Balıkesir Üniversitesi ve Üniversitemizin işbirliğiyle yenilenebilir enerji alanından sektöre eleman yetiştirmek amacıyla yapılan bu çalışmalar çok anlamlı. Bu bağlamda projede emeği geçen, destek veren tüm kurumlara ve kişilere çok teşekkür ediyorum.”
RE-YOU Projesi’yle, yenilenebilir enerji kaynakları konusunda büyük potansiyele sahip olan Güney Marmara Bölgesi’nin bu alanda dünyanın önde gelen eğitim ve kariyer merkezlerinden biri haline gelmesi amaçlanıyor. Haber Merkezi