Bakan karaismailoğlu; “Bandırma ilçemiz, Doğu-Batı aksından, Bursa-Bandırma-Çanakkale yolu üzerinde,  tarihi değeri kadar sanayi ve deniz ticaretinde önemli bir merkezdir.
İstanbul’dan sonra Marmara Denizi’nin ikinci büyük limanına sahip olan ilçemizde, altyapı çalışmalarımız sayesinde sanayi yatırımları her geçen gün artıyor." dedi.
Marmara’nın göz bebeği Bandırma’nın yoğunluğu ve önemin de arttığına işaret eden bakan Karaismailoğlu açılışın yaptığı köprülü kavşak töreninde şunalrı söyledi;
"Biz de bu yükü hafifletecek, şehrimize yakışır Bandırma Girişi Köprülü Kavşağı ve Bağlantı Yollarını hizmete açmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Şehir trafiğinin düzenlenmesi çalışmaları kapsamında; hemzemin kavşak olarak hizmet veren Bandırma Giriş Kavşağını köprülü kavşak haline getirdik.
Çalışmamızda; 3 kilometre uzunluğunda köprülü kavşağı, 2x2 şeritli ve bitümlü sıcak kaplamalı olarak tamamladık. Proje kapsamında ayrıca; 6 kilometre uzunluğunda bağlantı yolu ile birlikte, 395 metre uzunluğunda 2 Bandırma Giriş Kavşağı Köprüsü, 35 metre uzunluğunda 2 devlet demir yılları üst geçit köprüsü, 30 metre uzunluğunda 2 alt geçit köprüsü ve 1 de yaya altgeçidi yer alıyor."
 ULAŞIM GÜVENLİĞİ SAĞLANDI
PROJE İLE YILDA 150 MİLYON TL TASARRUF SAĞLAYACAĞIZ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bandırma Girişi Köprülü Kavşağı ve bağlantı yolları ile hemzemin kavşaktaki trafik yoğunluğunun önemli oranda rahatladığını vurguladı ve ulaşım güvenliği ile kaza riskinin de azaldığını söyledi. Ulaşım süresinin 10 dakikadan 2 dakikanın altına ineceğini kaydeden Karaismailoğlu, proje ile yılda toplam 150 milyon lira tasarruf sağlayacağına dikkati çekti.
Dün gerçekleşen, Bandırma Girişi Köprülü Kavşağı ve bağlantı yollarının açılışı treninde konuşan Bakan Karaismailoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak yatırımlarına dur durak bilmeden devam ettiklerinin altını çizdi, şöyle dedi;
 “Bu yatırımlarımızla, Türkiye’mizi dünya ticaret yollarının hakimi konumuna yükseltiyoruz”
Söz konusu çalışmaların, “Türkiye Yüzyılı’nın” da en önemli kilometre taşlarından olacağını vurguladı.
SÖZ, TROYA VE ASSOS TÜNELLERİNE GELDİ
Ekim ayı içerisinde yapılan açılışlara değinen Karaismailoğlu, “Ülkemizin doğusu-batısı demeden, köyü-kasabası, büyükşehri fark etmeden yaptıklarımızla yetinmiyoruz.
Yeni yatırımlarımızı da bir an önce milletimize sunmak için aralıksız çalışıyoruz.
11 Ekim’de; bölgemiz için çok kıymetli olan Ayvacık-Küçükkuyu Yolu ve Troya-Assos Tünellerini hizmete açtık.
Tünellerimiz ile Çanakkale-Balıkesir- İzmir Yolu’nda bölünmüş yol bütünlüğü sağlandı.
Kuzey Marmara ile Güney Marmara ve Ege Bölgesi arasındaki ulaşım kolaylaştı. Geçen hafta 104 kilometrelik uzunluğunda, içerisinde 14 köprü ve 8 tünel bulunan, Malatya’yı Sivas’a bağlayan, yolculuk süresini 35 dakika kısaltan Hekimhan Yolu’nu açtık. Ardından Diyarbakır’ı bölgenin en önemli ulaşım akslarına bağlayan, seyahat süresini 40 dakikadan 15 dakikaya düşüren Diyarbakır Güneybatı Çevre Yolu'nu milletimizin hizmetine sunduk. Yüzde 100 yerli ve milli, kendi sınıfında dünyada ilk, bir mühendislik harikası Bitlis Çayı Viyadüğü’nün son kaynağını yaptık. Peşinden de 9 kilometrelik Bitlis Çevre yolunu hizmete açtık” ifadelerini kullandı.
Şerife Erdem
.