İtiraf gibi sözlerle MHP Grup başkanvekili Özer konuştu.
“Artık 50 Yaşını Geçtik Neyin Ne Olduğunu Biliyoruz…” diyen Özer ardından da ekledi;
“Eskiden Başbuğ ne derse inanırdık. Şimdi ise neyin ne olduğunu anlayacak yaşlardayız..”
MHP ‘ li Özer bir dikkat çeken çıkışa da şu sözleriyle imza attı."Bizim yıllarca siyasi fikrimizin temelinde ve dünya siyasetinde 'Türkün Türk'ten başka dostu yoktur' ifadelerini hep gündeme getirdik. Basit gibi görünse de bence çok önemli bir olay”
MHP’ nin bir dikkat çeken tespiti Gurup başkanvekili Özer’ den geldi.
“Tabanda sağlıklı bilgi yok. Çanakkale’ de ülkücülerin an itibari ile ‘Hayır’cı olduğu yönünde izlenim gözlemliyorum”
Ana muhalefet temsilcisi, CHP Merkez İlçe Başkanı Op. Dr. Celal Karakaş ise, Özer’ in söylediklerinin aksine, MHP’ nin hiçbir teşkilatında bilgi olmadığı iddiasıyla geldi.
CHP Kurmayı Karakaş; “MHP’ nin hiç bir İl Başkanı, İlçe Başkanı ve yöneticilerin Başkanlık sistemi ile ilgili sağlıklı bilgisi yok” şeklindeki açıklamasına, MHP il başkanı Pınar karşılık ta gecikmedi.
İl Başkanı Pınar; tabanın kafasının karışık olmadığını, aksine net olduğunu vurguladı. “İçeriğine yönelik yapılacak hazırlıklar doğrultusunda doğru bilinçlendirilmesi daha doğru ve akıcı bir süzgeçten geçtikten sonra Çanakkale halkı ile paylaşılması beklentisinin içinde olduğumuzu bilinmesi gerekiyor. Özet olarak biz teşkilat olarak bu konuda bir kafa karışıklığımız yok biz bu konuda çok netiz" dedi.
Zor soruya, Siyasilerden Net Anlatım… ‘Evet mi?’ , ‘Hayır mı?...’
Çanakkale Siyaseti, Referandum sürecine ilişkin dikkat çeken çıkışlara imza attı.
Referandum Süreci Resmen Başladı.
Sahadan Önce, Masa’ da …!
Çanakkale Siyaseti, Anayasa Değişikliğine ilişkin sahadan önce, referandumu masaya yatırdı.
MHP ve CHP’ den gelen karşılıklı çıkışlar, tabanın ve siyasetin konuya ilişkin yeterli bilgi donanımına dair oldu.
Nisan ayında gidilecek referandum sandığına ilişkin hem Ana muhalefet hem de MHP kanadından dikkat çeken sözlerle, neden ‘evet’ ve neden ‘hayır’a i
ilişkin bilgi eksikliği olduğu iddiası, hararetli açıklamaları da beraberinde getirmeye yetti.
MHP İl Genel meclisi Gurup başkanvekili emekli öğretmen Recep Cahit Özer, sürece dair en çarpıcı çıkışa şu sözleri ile imza attı.
“Tabanda sağlıklı bilgi yok. Çanakkale’ de ülkücülerin an itibari ile ‘Hayır’cı olduğu yönünde izlenim gözlemliyorum”
MHP Kurmayının bu anlatımı ardından, bir başka dikkat çeken iddialı açıklamayı da CHP Merkez ilçe Başkanı Op. Dr. Celal Karakaş yaptı. CHP’ li
Karakaş, Özer’ in aksine, MHP teşkilatlarının da sürece ilişkin bilgi eksikliği bulunduğuna dikkat çekti.
Karşılıklı çıkışlara jet bir edğerlendirme de MHP il Başkanı Hakan pınar’ dang eldi.
Başkan Hakan Pınar; “Milliyetçi Hareket Partisi Liderinin gösterdiği istikamette, tüm il ve ilçe teşkilatları, buna Çanakkale'de dahil olmak üzere, Genel Başkanın işaret ettiği üzere elinden gelen gayreti gösterecektir” diye konuştu.
MHP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Recep Cahit Özer, Başkanlık sistemi hakkında Milliyetçi Hareket Partisinin tabanının sağlıklı bilgi almadığını, onun için tabanın çoğunun 'Hayır' diyeceğini belirtti.
CHP Merkez İlçe Başkanı Op. Dr. Celal Karakaş ise bir benzer iddiada bulunup, Taban dışında, Milliyetçi Hareket Partisinin hiç bir İl Başkanı, İlçe Başkanı ve yöneticilerin Başkanlık sistemi ile ilgili sağlıklı bilgisi olmadığını önü sürdü.
İtiraf gibi sözler;
“Tabana Sağlıklı Bilgi Veremedik…”
Başkanlık sistemi ile ilgili tabana yeterince sağlıklı bilgilerin verilmediğini açıklayan Milliyetçi Hareket Partisi İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Recep Cahit Özer;
"Türkiye'nin referandum sürecinin eşiğine gelmesinin önemli noktası Milliyetçi Hareket Partisi oldu. Olaya ben iki boyutlu bakıyorum.
Birincisi; Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezinin almış olduğu bu karar bizim teşkilata nasıl yansıyacak? Ben yıllarca Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatında
mücadele veren bir insanım. Ancak bizim kendi tabanımız hiçbir zaman kendi beynine hükmedilmek istemeyen bir yapıdadır.
Siyasi parti olgusu da aynı fikri paylaşan insanların bir araya gelmesidir ve bir araya geldikleri bu yolda, mücadele etme olayıdır.
Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin çıkışı ile meclise gelen ve buradan çıkan karar ile şu anda referandum kaçınılmaz bir noktaya geldi.
Türkiye'nin her yeri ile görüşüyoruz. Bu partimizin aldığı bir karardır ama tabanda sıkıntılar var. Milliyetçi Hareket Partisi camiasının bunu iyi anlatılamadığının düşüncesindeyim. Bizler de dahil kendi tabanımıza sağlıklı bilgiler veremedik.
Tabanımızda muhalif olan, yani partiden ihraç edilen insanların 'hayır' kampanyasını başlatması bize göre hiçbir özellik ifade etmediği gibi Milliyetçi Hareket Partisi'ni de bağlamaz. Ama burada bizim camiamızın da düşünceleri var" dedi.
Artık 50 Yaşını Geçtik Neyin Ne Olduğunu Biliyoruz
“Eskiden Başbuğ ne derse inanırdık. Şimdi ise neyin ne olduğunu anlayacak yaşlardayız” diyerek, farklı bir bakış açısından referanduma dair konuşan Özer;
"Bizim yıllarca siyasi fikrimizin temelinde ve dünya siyasetinde 'Türkün Türk'ten başka dostu yoktur' ifadelerini hep gündeme getirdik. Basit gibi görünse de bence çok önemli bir olay. Güneydoğu ve Suriye olaylarında şunu gördük; geçtiğimiz günlerde El Bab’ da mehmetçiklerimizin tankları tow silahı ile vuruldu. Bu Tow silahı sadece Amerika'nın depolarında var.
Demek ki Amerika bu DAEŞ'e silah desteği yapıyor. PYD' nin elindeki silahlar İngiliz ve Amerikan malı. Muhtemelen İngiltere, Almanya, Fıransa, Amerika hatta kısmen İtalya'nın da içinde bulunduğu bir birlik İsrail'i de koruyan bir Kürdistan devletini kurma hazırlığını yapıyorlar.
Devlet Bey'in bu hamlesi birinci etap olarak bu Kürdistan devletinin kurulmasının önüne geçmektir. 18 Yaşında ben Milliyetçi Hareket Partisi'nin İl Başkanlığını yaptım ve Ankara'ya gidip 'neler oluyor?' dediğimizde bize hep Başbuğ'un bir bildiği vardır derlerdi.
Biz de 'Başbuğ'un sözleri üzerine söz söylenmez' derdik. Şimdi aynı şeyi soruyoruz. Şimdi de diyoruz ki Ankara'da neler oluyor? Ama artık şöyle bir cevap duymak istemiyoruz 'sizin bilmediğiniz yerde iş var' cevabını duymak istemiyoruz.
Çünkü biz 50 yaşlarına geldik ve Dünyada ve Türkiye’ de olanları saniye saniye takip ediyoruz" dedi.
Yarısı 'Hayır' Diyecek
Tabana yeterince bilginin anlatılmadığının altını çizen Özer sırf bu nedenle tabanın çoğunun 'hayır' diyeceğini söyledi. 10 gün sonra ne olacağını da kestiremediğini dile getiren Özer;
"Bu referandum Milliyetçi Hareket Partisi'nin belki de en büyük darbe alacağı ama yine de ayağa kalkacağı bir referandum olacaktır.
Şu an itibari ile camianın büyük bir kısmı 'Hayır' oyu verecek gibi gözüküyor. Çünkü seçmenlerimiz ile sürekli görüşüyoruz. Ki ben Türkiye'nin bütün vilayetleri ile görüşüyorum. Şu anki tablo böyle ama 10 gün sonra ne olur bilemeyiz. Belki Genel merkezden tüm yüreklere su serpen güzel açıklamalar gelebilir. Yani Milliyetçi Hareket Partisinin bu işe 'Evet' demesinin bu ülkeye katkıları nelerdir? Bunu ben biliyorum ama benim bildiklerim farklı bir boyut.
Genel Merkezden gelenleri camiaya anlatmam farklı bir boyut. Şu anda o tablo yok önümüzde ama mutlaka genel merkez bir hamle yapacak. Eğer onlar da bu 'Evet' in peşinde iseler beni ve camiayı tatmin etmeleri lazım. Fakat şuanki tabloda bu yok. Biz Milliyetçi Hareket Partisi İl Genel Meclisi üyeleri olarak grup toplantımızı yaptık toplantıya İl Başkanı Hakan Pınar da katıldı. O da bize biraz bekleyin elimize dökümanlar gelecek bilgiler daha net olacak biz de ona göre inanırsak halkın içine karışıp mücadelemize devam ederiz" dedi.
Önce İnanmamız Lazım
Başkanlık sistemi için çalışmak için önce inanmaları gerektiğini söyleyen Özer "7 Hazirandan beri Çanakkale'nin gitmediğim köyü, gitmediğim mezrası kalmadı. Meydanında konuşma yapmadığım ilçesi kalmadı.
Hep şunu söyledim 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti ayakta kalacaksa, kalmalıysa bunun önünde engel Milliyetçi Hareket Partisi ise Allah Bizi Kahretsin' bunu hep söylemişimdir. Yani önce devletim ve milletim sonra partim sonra ben felsefesi ile yola çıktık.
Milliyetçi Hareket Partisi gözü ile bakarak. Eğer Bu referandum Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bekası için atılmış doğru bir adım ise biz son nefesimize kadar mücadele ederiz. Ama camianın şu andaki sıkıntısı, buna inandırılamamış olması. Bu 10 yıl sora Türkiye gündeminde çok farklı bir boyuta gelebilir.
Fakat şu anda vatandaşların bana illettiği cümleler bunda eksiklik ve kırıklık olduğu noktasında. Gerekirse Çanakkale'nin 500 köyüne gider 'evet' oyunu isteriz ama önce inanmamız lazım" diye konuştu.
CHP Kurmayından Şok İddia;
“İl Başkanlarının da Sağlıklı Bilgisi Yok…”
Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Op. Dr. Celal Karakaş ise, AK Parti'ye evet desteği verecek olan Milliyetçi Hareket Partisinin şu anda İl Başkanlarının bile Başkanlık sistemi hakkında yeterince bilgiye sahip olmadığını iddia etti.
CHP Kurmayı Karakaş "Verilen kararlarda sebep sonuç ilişkisi vardır. Sebebi bunlardır o yüzden ben AKP’ yi eleştirdim. Sonra vaz geçtim. Sebepleri şunlardır. ‘AKP’ ye destek veriyorum. Her sıkışık zamanda olduğu gibi neden destek verdiğini bu sefer anlatırsınız.’ Ama bu olmadan siz AKP’ nin istediği şeyi yaparsanız. Hatta öncülük ediyorsanız, sonra bunun zamanla ortaya çıkacak sebepler yaratırsanız olmaz.
Varsa bir sebep diyecek ki, ben şunlardan dolayı daha önce söylediklerimi yutuyorum. Bu rejimin buraya kadar gelmesine öncülük ediyorum diyeceksiniz. Ama hala iddia ediyorum hiçbir İl Başkanı, İlçe Başkanı ve yöneticilerin bu konu ile sağlıklı bir bilgisi yoktur. O zaman dedikodulara sebebiyet veriyorsunuz" dedi.
Bahçeli Sebebini Millete Açıklamak Zorunda dedi ve ardından da ekledi;
“Referandum Sonucu, Neden 22 ay rafa kalkacak?”
Ülke gündeminden düşen Başkanlık sistemini yeniden gündeme getirerek referandum eşiğine getiren Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli' nin, bunu yapma sebebini millete açıklamak zorunda olduğunu da söyleyen CHP Kurmayı Karakaş;
"Derseniz ki bu Anayasa maddeleri Resmi Gazetede yayınladıktan sonra yürürlüğe girer ve hemen yazın başında seçim yapılacak dense, ben bunu başka bir göz ile tartışacağım. Ama onlar diyor ki bu değişikliği yapalım sonra 22 ay rafa kaldıralım. O zaman 22 ay sonra uygulamaya geçecek bir değişiklik için
böyle kritik günlerde neden gündemi böyle meşgul ediyorsunuz?
Bu en az Anayasa maddelerinin içeriği kadar önemli bir şey. Yani 22 ay sonra gerçekleşecek ise aceleniz ne kardeşim.
Hulusi Akar ile Kardak'a çıkan bir yarbay tutuklandı. Demek ki siz hala içinizdeki FETÖ 'cüleri temizleyememişsiniz. Önce bir temizleyin. Çünkü yarın seçimde olası hoşlarına gitmeyecek bir sonuç olduğu zaman, diyecekler ki 'biz FETÖ' cüleri temizleyemedik bak neler yaptılar…’
Deyin ki FETÖ’ yü temizledik, terörü hallettik, Suriye sınırlarını güvenli bölge yaptık, ekonomiyi zapt altına aldık bunlar nerden baksanız 1-2 yıllık meseleler sonra bu değişiklikleri gündeme getirirsiniz kabul edilir veya edilmez. Bu çok önemli. Dolayısı ile Devlet Bahçeli'nin büyük bir borcu var Türk Milletine bunun sebebini açıklamak zorunda" dedi.
CHP Kurmayı Op. Dr. Celal Karakaş' ın 'iddia ediyorum hiçbir İl Başkanı, İlçe Başkanı ve yöneticilerin bu konu ile sağlıklı bir bilgisi yoktur' MHP’ li Cahit Özer'in ise, 'Tabanın kafası karışık' açıklamasına ilişkin Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale İl Başkanı Hakan Pınar’ da karşı yanıtla geldi.
İl Başkanı Pınar, ülküdaşı Özer’ in sözlerini hatırlatıp; "Cahit Ağabeyin bir ifadesini düzeltmek istedim Ankara'dan kitapçık beklediğimizi şu anda kafamızın karışık olduğunu söyledi, yanlış anlamıyorsam. O kunuda şunun bilinmesini istedim.
Milliyetçi Hareket Partisi Liderinin gösterdiği istikamette tüm il ve ilçe teşkilatları buna Çanakkale'de dahil olmak üzere Genel Başkanın işaret ettiği üzere elinden gelen gayreti gösterecektir. Bunun ile Cahit Ağabeyin söylediğini düzeltmekte fayda gördüm. CHP Merkez ilçe Başkanı sayın Celal Karakaşa da her ne Kadar tecrübeli bir siyasetçi olsa da, biraz sanki mekanı boş bulmuş gibi. Biraz bilgi eksikliği olduğunu görüyorum.
Çünkü Mevcut Anayasa paketi ile ilgili sadece yüzeysel 'Hayır'a destek mahiyetinde sözler sarf ediyor. Ancak ince ince tartışmakta fayda görüyorum. Çünkü şu dönemde halkın tek adamlık, saltanat, padişahlık gibi konularda maniple edildiğini görüyorum”dedi.
Kafamız Karışık Değil Net
MHP Kurmayı Özer'in ‘Tabanın kafası karışık' sözlerine ilişkin de konuşan MHP İl Başkanı Pınar;
tabanın kafasının net olduğunu tekrarlayıp; “ Öncelikle Milliyetçi Hareket Partisinin Çanakkale İline bağlı tüm İlçe teşkilatları ve Belde teşkilatları da dahil fikir birliğimiz var. Fikri ayrılığını yaşadığımız arkadaşlarımız zaten belli. Kamuoyunda şu anda bir algı problemi yaşanıyor.
Meselenin doğru anlaşıldığını ve doğru tartışıldığını düşünüyorum. Çanakkale Kamuoyunun kafasındaki soru işaretlerine yönelik olarak ve Paketin içeriğine yönelik olarak mevcut Anayasa ne diyor? 18 Maddeyi halkın iradesine sunulacak olan Anayasa değişiklik paketi ne diyor?
İçeriğine yönelik yapılacak hazırlıklar doğrultusunda doğru bilinçlendirilmesi daha doğru ve akıcı bir süzgeçten geçtikten sonra Çanakkale halkı ile paylaşılması beklentisinin içinde olduğumuzu bilinmesi gerekiyor. Özet olarak biz teşkilat olarak bu konuda bir kafa karışıklığımız yok biz bu konuda çok netiz" dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale İl Başkanı Hakan Pınar'ın 'Meydanı boş buldu' sözlerine karşılık CHP Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş ise;
"Burada meydanı boş bulmadım karşımda Milliyetçi Hareket Partisinin tecrübeli siyasetçisi Cahit Özer var bu bir. İkincisi bu bir parti meselesi değil, Memleket meselesi.
18 Marta kadar süremiz var bunu herkesin okuması anlamayanların sorması, aklı ile vicdanı ile karar vermesi gerektiğini söyledim. 'Evet' de 'hayır' da diyen bu ülkenin vatandaşıdır. Sonuç da ne çıkarsa çıksın bunu hep beraber yaşayacağız. Benim sadece vurgulamak istediğim Cahir Özer dedi ki 'bazı zamanlar vardır ki anlatamadığımız şeyler olur' dedi. Ben de diyorum ki bu o kadar önemli bir karar ki daha önce kendi sesi ile bugüne kadar söylediklerinin aksini söyleyen tecrübeli bir siyasetçinin bunun nedenini açıklaması toplumun barışıve huzuru için son derece kıymetlidir dedim. Yoksa ne bir camiayı karşıma almak istiyorum ne de ağır bir eleştiride bulunmak istiyorum" dedi.
AK Parti İhtiyacımız Olan Bir Hamle Yapıyor
Yeni Anayasanın özellikle Terör ile mücadele için önemli olduğunu vurgulayan Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale İl Başkanı Hakan Pınar, AK Partinin getirdiği bu pakete ihtiyacımızın olduğunu söyledi. Pınar "15 Temmuz öncesi ya da sonrası Genel Başkanımızın AK Parti ile ilgili değerlendirmeleri, ya da Başkanlık meselesine bakışı, ya da güçlendirilmiş parlamenter sisteminden yana siyasetini geliştirmesi, dün duruyorken bugün neden böyle davrandığı ile ilgili kafa karışıklıkların olduğunu biz de değerlendiriyoruz. Ancak Önümüze Gelen Cumhurbaşkanlığı ile ilgili HDP ve CHP'nin içinde bulunduğu yapı ile değerlendirmek, tabiri caiz ise Anayasanın 66. Maddesinde bulunan tanımın ortadan kalkacağı ilk 4 maddenin kaldı ki lideriniz Kılıçdaroğlu da bir Televizyonda ilk 4 maddenin de tartışılabileceğini söylemişti. O zaman hazırlanan Anayasa Değişikliği ile şu anda Türk Milletine sunulmuş. Bu teklifin de halktan kaçırılmaması lazım sonuçta Milliyetçi Hareket Partisinde olduğu gibi Halk da en doğru kararı verecektir. 2019'da yürürlüğe girece bir yasa ile bir kaşıkta fırtına koparmayı doğrusu pek uygun bulmuyorum. 2002 yılında kaybedilen seçimden bu yana Milliyetçi Hareket Partisi, AK Partinin yaptığı yanlışları hep dile getirmişti. Bu yanlışlara kulak veren, yaptığı yanlış politikaları gören AK Parti de uçurumun kenarından dönmüştür. Daha düne kadar Fetö, dış politikalarda hata üstüne hata yapıldı ve Türkiye yalnız bırakıldı. Bunun bedelini de 15 Temmuzda ve Terör ile mücadelede yapılan yanlış politikalar yüzünden bu güne kadar çok can kaybettik. Bugün gelinen noktada AK Parti özellikle terör ile mücadelede ihtiyacımız olan bir hamle yaptığını düşünüyorum" dedi.
Halkın İradesinden Korkmamak Lazım
Mevcut durumu ve Cumhurbaşkanının durumunu ortaya koyan Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale İl Başkanı Hakan Pınar, Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Op. Dr. Celal Karakaş'a da 'halkın iradesinden korkmayın' dedi.
Pınar "Ortaya çıkan fiili durumun bir çizgiye oturtulmasına ciddi manada ihtiyaç vardır. Ne diyoruz Cumhurbaşkanı mevcut 82 Anayasası ile müthiş yetkiler ile donatılmış. Ancak 92 yılında düzenlenen 'Vatana hıyanet' yasasına da girdikçe Cumhurbaşkanı hiç bir şekilde yargıya gidemiyor. Sembolik olarak götürdünüz 500 Milletvekilinin 350 sinin oyu gerekiyor. Hiç bir konuda sorumluluğu yok ama yetkiye bakıyorsunuz bütün yetkiler 82 Anayasası ile verilmiş. Hal böyle iken, Cumhurbaşkanı meclisin üstünde kendini görüyor, siyaseti şekillendiriyor. Fakat Anayasada bu yaptıklarının karşılığı yok. Şöyle de bir durum var; Kendisini halk seçmiş ve %50 halk desteği var arkasında. Türk milletine diyecek sözümüz yok, takdir milletindir. Dolayısı ile bu garip durumu ortadan kaldırılması için Genel Başkanımız 'ya Anayasanın önünü aç ya da aklının arkasında ne var getir görelim ve değerlendirelim' dedi. Kaldı ki o dönemde Cumhuriyet Halk Partisine de çağrı yapıldı. Bir parti düşünün %49'u aşkın oy alıyor. Bir de Cumhurbaşkanı düşünün %52'yi aşkın oy alıyor. Dolayısı ile AK Partinin kurucusu, hansi ve banisi Cumhurbaşkanı, sıkıntı yok. Ama yarın örneğin 7 Haziran gib bir tabloda bizim fuzu gördüğümüz HDP değil de bir başka parti olsa AK Parti Muhalefette kalacaktı. Dolayısı ile hükümet yapısı AK Partinin dışında koalisyon bir yapının eline geçecekti. Düşünün %52 ile seçilmiş bir Cumhurbaşkanı %60'a yakın oy almış bir güçlü koalisyon. Sistemin bunlarla nasıl tıkanacağını siz benden daha iyi bilirsiniz. Burada garip bir durum var. Dolayısı ile bu garipliği ortadan kaldırmak için de bu Anayasa değişikliğine ihtiyaç vardı. Cumhurbaşkanını seçen bu 18 maddelik paketin içinde daha önce Vatan ihaneti ile bile yargılamazken şimdi her nevi suç işlese ilgili vekil desteğini mecliste bulduğu anda yüce divan sıfatı ile Anayasa mahkemesine gönderilebilir. Diyorlar ki Anayasa üyelerini Cumhurbaşkanı neden atıyor? mevcut anayasada zaten Cumhurbaşkanı 18'in 12'sini atıyor. Dolayısı ile bazı şeyleri inceden tartışılması gerekiyor. Kararname yetkisi var diyorlar. Zaten Anayasada bir hüküm varken Cumhurbaşkanı kararname çıkarsa da mevcut yasal düzenleme varsa mevcut hüküm geçerlidir diyor. onun için bir siyasi programda içeriye yöneli, hem ne getirir hem ne götürür mevcut 18 maddelik paket bunu birlikte tartışırsak zandiyorum Çanakkale Kamuoyu doğru bilgilenecek. Biz siyasetçiler de doğru olanı aktaracağız. Bu saatten sonra seçmen yine hayır, ya da evet derse takdir halkın baş tacı. Yani Milliyetçi Hareket Partisi halkın iradesinden asla kaçmaz. Bu paketi halka sunuyoruz beki 'hayır' diyecek ya da çok güçlü bir şekilde 'Evet' diyecek Halkın iradesinden korkmamak lazım sayın Karakaş" dedi.
Milliyetçi Hreket Partisi Çanakkale İl Başkanı Hakan Pınar'ın 'Halkın iradesinden korkmayın' ifadesine Karakaş "Evet ya da Hayır diyen halka ve sizin fikirlerine saygım sonsuz ama Fili bir durum var diyen Bahçeli, niçin 20 ay sonra çıkacak bir Anayasa teklifi için acele ettiriyor diyorum. Dersek yasalar yasalaştıktan hemen sonra seçimler de yapılmalı. Daha farklı bir mantığı var diyeceğim hem ülke gündemi yoğun ki siz de söylediniz hem de bu anayasanın uygulaması ta 2019'da uygulanıyor bana biraz tuhaf geldi. Yoksa halk evet de diyebilir hayır da diyebilir bundan korktuğumuz yok" dedi.
Cuma Deren
Kaynak: Haber Merkezi