Partili Belediye Başkanı Zileli, Avrupa Yakasından ses verdi;
“Demokrasi gereği tüm seçimlerin şeffaf ve katılımcı olmasını gerektiğini savunanlardanım” dedi.
Ülkeyi Yönetir İken, Ramazan Diyebilecek Misiniz?”
İYİ Partili Eceabat Belediye Başkanı Zileli; “Şimdi siz bu temsili çok rahat bir şekilde seçtiğiniz grup ve zümre içinde temsil edecek kişiyi seçmek var iken; siz bunu seçmeyelim, işte seçimler çok yaklaştı, Ramazan dolayısıyla, oruç olayısıyla kavramını söylüyor iseniz, eğer bir ülkeyi yönetmekte istiyor sanız, yarın ülkeyi yönetirken, Ramazan diyebilecek misiniz? Sahaya inmek için çok az zaman kaldı diyebilecek misiniz?” diye de sordu.
Demokrasi Şöleni yaşayacaklarını sanan İYİ Partililerin bu Sanısı sadece üç gün sürdü.
İYİ Parti Seçim İşleri Başkanlığı, 22 Mart’ ta, Önseçim anlamına da gelen Temayül kararını Çanakkale’ ye tebliğ etmişti, Çanakkale İİ Başkanlığı’nın talebi üzerine bu karar iptal oldu.
Geçtiğimiz 25 Mart Pazar günü Çanakkale’ ye tebliğ edilen yeni karar, İYİ Partililerden tepki buldu.
SOSYAL MEDYA YIKILDI
İptal kararından haberdar olan partililer, sosyal medyalarından çarpıcı ifadeler ile sesini yükseltti.
“Korku dağları aştı, Korku bacayı sardı” diyen de oldu,
“Hani demokrasi getirecektiniz?” diye soran da…
---------------------------------------
İYİ PARTİDE, İPTAL KRİZİ
--------------------------------------- 
Ön seçim sandığı bekleyen üyeler şokta. Aday Adayları içinden, Milletvekili olarak görülmek istenileni Temayül belirleyecekti, Üye’ nin önüne Sandık gelecekti.
Demokrasi şöleni beklenir iken; Çanakkale il başkanlığı Temayüle karşı çıktı, Genel başkan Meral Akşener’ in onay verdiği önseçim kararı üç gün sonra iptal edildi.
Temayül Kararı İptal Oldu, İYİ Parti, İyi’ den İyi’ ye Karıştı. Adeta noktayı sandık bekleyen üye’ ler attı. Sosyal medyalarından çarpıcı ve bir o kadar da manidar ifadeler kullandı. “KORKU BACAYI SARDI, KORKU DAĞLARI AŞTI?!...”
AVRUPA YAKASINDAN SES VERDİ
Duruma, üyeler kadar tepki veren bir isim de, İYİ Partili Eceabat belediye Başkanı Saim Zileli oldu.
Sınırları iki kıtayı kapsayan Çanakkale’de, adeta iki yaka karıştı.
Çanakkale’nin hem Anadolu hem de Avrupa yakasında yaşam süren İYİ Partililer temayül iptal kararına kayıtsız kalmadı.
SOSYAL MEDYA YIKILDI
Sandık görmeyi bekler iken, iptal kararını gördüklerine dikkat çeken birçok partili, Sosyal medyadan sesini yükseltti.
İptal kararından haberdar olan partililer, sosyal medyalarından çarpıcı ifadeler ile sesini yükseltti.
“Korku dağları aştı, Korku bacayı sardı” diyen de oldu, “Hani demokrasi getirecektiniz?” diye soran da…
BAŞKAN ZİLELİ DE PATLADI
Çanakkale’ nin iki yakasından da, Temayül iptal kararına benzer tepkiler geldi. Şehrin Avrupa yakasında, İYİ Partili tek Belediye olan, Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli, sorular üzerine değerlendirmede bulundu.
Başkan Zileli; kendisinin öncelikle demokrasi gereği mutlaka tüm seçimlerin şeffaf ve katılımcı olmasını savunduğuna vurgu yaptı.
Andından da; ”Temayül yoklamasının neden iptal edildiğine ilişkin; il isteği doğrultusun da olduğu söylenmekte.
Çanakkale İyi Parti İl Başkanlığı’ nın resmi bir açıklama yapması gerekiyor. Sebebinin ne olduğunu bizlere söylemesi gerekiyor.
Yani sebebini bilmediğimiz bir konuda direk olarak açıklama yapmak çok etik olmaz, yanlış anlaşılmalara sebep verebilir.
TEMAYÜL SEÇİM ÖNCESİ ANTRENMAN GİBİDİR
Eğer şundan dolayı ise; seçim zamanına çok az kaldı yetişmeye bilir, ‘sahaya ineceğiz’ gibi bir kavram öne sürülürse, bunun çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Çünkü temayül yoklaması da bir seçim öncesi antrenman gibidir.
Temayül de üyelerine aynı zaman da seçmenlerin gönlünü almak gibi, birlik beraberlik içinde çalışmak açısından çok çok iyi bir antrenman şeklindedir.
“ÜLKEYİ YÖNETİR İKEN, RAMAZAN DİYEBİLECEK MİSİNİZ?”
Şimdi siz bu temsili çok rahat bir şekilde seçtiğiniz grup ve zümre içinde temsil edecek kişiyi seçmek var iken; siz bunu seçmeyelim, işte seçimler çok yaklaştı, Ramazan dolayısıyla, oruç dolayısıyla, kavramını söylüyor iseniz,  eğer bir ülkeyi yönetmekte istiyorsanız, yarın bir ülkeyi yönetirken, ramazan diyebilecek misiniz? Sahaya inmek için çok az zaman kaldı diyebilecek misiniz?
“İL BAŞKANLIĞINDAN, RESMİ AÇIKLAMA BEKLİYORUM”
Devlet olarak mevcut hizmetlerinizi devam ettirmek zorundasınız. Bu yüzden ben temayülün mutlaka olması gerektiğine inanıyorum. Ama yine de söylüyorum; daha net ve somut bir şey söylemeden önce, il başkanlığının bu konu ile ilgili resmi yazılı bir açıklamasını bekliyorum.”
Erdem Sürek