Eski adıyla İntepe, yeni adıyla Erenköy Viyadüğü, yine bir Bayrnam evveli, yine yürek hoplatacak görüntüleri ile dikkat çekiyor.
Yapımı öncesinde olduğu gibi, yapım çalışmaları esnasında da Bölgenin Jeoljik yapısından kaynaklı olacakları göören ve uyaran isim;
 "Aynı YER...." vurgusu yaptı, şööyle dedi;"Tekrarlayan Heyelan!..."
----------------------------------
Beklenenler Oluyor,
Heyelan Tekrarlıyor...
----------------------------------
Bilim insanı hep uyarmıştı, Jeolojik yapısı nedeniyle risk faktörü olan  o noktada, heyelanlar yine etkili olmaya başladı.
Jeoloji Profesörünün dikkat çektiği o noktayı gören istemsiz şekilde şöyle diyor;"Bayramda tafikle birlikte yükü artacak, yoldaki çatlak ve çökmeler sürücüleri zora sokacak."
Çankakale'nin kana noktasına dönüşen, Heyelanları ile ünlü, tartışmanın adresi Erenköy Viyadüğüne bağlanan güzergah adeta S.O.S. veriyor.
Eski adıyla İntepe, yeni adıyla Erenköy Viyadüğü diye anılan noktada,  yine bir Bayrnam evveli, yine yürek hoplatacak görüntüler oluşmaya başladı.
 Yapımı öncesinde olduğu gibi, yapım çalışmaları esnasında da Bölgenin Jeoljik yapısından kaynaklı olacakları göören ve pek çok uyarıya imza atan isim, ÇOMÜ' den emekli Jeoloji profesörü Doğan Perinçek: 
"Yine Aynı YER...." diyerek, heyalanın yol açtığı  yoldaki çökmelere, oluşan çukurlara dikkat çekti.
Prof. Dr. Perinçek, yaşanılanı; "Tekrarlayan Heyelan!..." diye isimlendirdi ve şunları söyledi;
"Aynı yerde tekrarlayan HEYELAN. Çanakkale Erenköy arasında viyadükten önce asfaltta çatlaklar oluştu." şimdi de ilerliyor.
2013, 2014 ve  2015 yıllarında aynı yerde heyelanlar yaşandığını anımsatan ve o gün yapılanı anlatan Prof. Dr. Perinçek;
 "Fore kazıklar çakıp heyelan susturuldu. Heyelan şimdilerde uykusundan uyandı.. Asfalt yolda çatlaklar oluştu.
Çatlakları zift dökerek kapattık! Makyaj çalışmadı, yolda yarılmalar devam ediyor.
İzmir yolu Erenköy Viyadüğü öncesinde boğaz yönünde kaymaya başladı. Karayolları yeni Fore kazıklar yapmak için hazırlık yapıyor." dedi.
OYSA Kİ, O ZAMANDA SAKALIMIZ VARDI.
ÇÖZÜM TÜNEL DEDİK, DİNLEYEN OLMADI...
Prof. Dr. Perinçek, Bilimsel olarak çözüm önerisini yıllar evvel sunduğunu anlattı, şu ifadeleri kullandı;
 "2010 yılında problemi teşhis etmiş ve heyelanlı alanı tünelle geçmeyi önermiştim.  O zamanda sakalımız vardı; Dinleyen olmadı.
2010 yılında Erenköy Viyadüğünün henüz olmadığı zaman diliminde tünel yapılmasını önermiştim. Çanakkale'de Karayolları Genel Müdürlüğünün Çanakkale ofisine gittim ve tunel dahil çözüm yollarını konuştum.
İlgili arkadaşa, kararı Balıkesir Bursa bölgesinin yetkisinde olduğunu söyledim. Sanırım önerim bölge müdürlüğüne etkili bir şekilde iletilmedi. Şimdi tünel prijesinin tekrar hayata geçirilmesini öneriyorum.
İKİ SEÇENEK VAR!?!...
Karayollarının iki seçeneği var. Nihayi çözümü sağlama becerisi olmayan Före kazık çakmaya devam etmek yada õnerdigim çözüm odaklı tünel inşaatına başlamak.
Karayolları yetkililerini uyarıyorum. Çanakkale yönünde yolun sağ tarafına yapacağınız Före kazık çalışması çözüm değil. Yapacağınız çalışma ve harcayacağınız para boşa gidecektir. Belki yolun soluna dizeceginiz göre kazıklar belki bekli belki çözüm olabilir.
Karayollarını ortak toplantı yapmaya davet ediyorum. Karşılık beklemeden düşüncelerimi sizlerle paylaşmaya hazırım."
Cuma Deren