Koçer, kadın, engell, çiftçi, yaşlı, emekli demeden herkes için hayati önem taşıyan bu seçimde toplumun tüm kesimlerine dokunmaya çalıştıklarını dile getirdi.14 Mayısta kurulacak sandıklarda seçmenin karşısına çıkacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili adayları sahalara indi. Adaylara partililer de yoğun destek verirken, siyaset adeta canlandı. Adım adım seçime gittiğimiz bu günlerde adayların çalışmaları hızlanırken, Çanakkale’de en iddialı partilerden birisi de Cumhuriyet Halk Partisi, Çanakkale’yi Türkiye Büyük Millet Meclisinde 2  milletvekili ile temsil eden  İttifakın güçlü ortağı, bu seçimde de iddialı. AK Partinin geçmiş Dönem İl Başkanlığını yapan şimdilerde ise Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcılığı yapan Yeşim Karadağ’a Listenin 3. Sırasında yer veren Cumhuriyet Halk Partisi Meclise 3 vekil göndermekte kararlı.  14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçim Çalışmalarına hız veren Cumhuriyet Halk Partisinin Çanakkale İl Başkanı Sabiha Güler Koçer, yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi.Boğaz Medya Sosyal Medya hesabından yayınlanan Canlı yayın programına konuk olan Güler Koçer, yaptığı değerlendirmede “Millet İttifakı'nın tüm bileşenleri olarak bir program  yaptık. İlçe başkanlarının, ilçelerin ve adaylarımızın da uygun zamanlarının olduğu bir program yaptık. Bu arada  geçmiş dönemde çalışan partimize ve Millet İttifakı'nın diğer bileşenlerine de emekleri geçmiş arkadaşlarımızı da bu programlarımıza dahil ettik. Şu anda biliyorsunuz ramazan ayındayız. Bu yüzden biz de program kapsamında gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimizi genellikle  iftar saatlerine yakın yapmaya çalışıyoruz. Daha önceki saatlerdeki çalışmalar  çok verimli olmuyor. Çünkü vatandaşlarımız çalışıyorlar. Oruç tutanlar evden çıkamayabiliyor, hanımlar ev işleri ile uğraşıyor.  Dolayısıyla bizde programlarımızı akşam saatlerinde yapmaya çalışıyoruz. Bugün (Pazartesi)  de Millet İttifakında bulunan İl Başkanları  ve Milletvekilleri adaylarımızla  bir araya gelerek bir program yaptık. Sağlık veya olağanüstü bir durum olmadığı sürece programlarımıza devam edeceğiz. Artık Propaganda dönemi başladı ve   miting dönemleri başlayacak.  o zaman da tüm liderlerimizle ve adaylarımızla sahada olacağız” dedi.
Tüm Liderlerin Ortak Mutabakatı
Geçtiğimi Gün düzenlediği Basın toplantısında Millet İttifakının ilk 100 günde yaptığı çalışmaları anlatan Muharrem Erkek’in söylediklerinin ve dağıttığı çalışma broşürünün yapılacakların sadece bir özeti olduğunu, iktidar oldukları halde bundan çok daha fazla işleri başaracaklarını dile getiren CHP İl Başkanı Güler Koçer “Biliyorsunuz bizim 1,5  seneden beri ortaklaşa yaptığımız ve ortak mutabakat metnimiz var. Ortak mutabakat metninde de zaten bu 100 günlük planlamalar, yapılacaklarla ilgili  bölümler var. Bu 100 günlük içerisinde  çift maaş meselesi, engelliler,  emekliler, tarım işçileri, EYT'liler hepsiyle ilgili  düzenlemeler yapıldı. Bu ortak mutabakat metnini hazırlayan sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nin   yürütme organları olmadı, 6’lı masanın tüm  yöneticileri bir araya gelip, gerçekten olması gereken bir mutabakat metnine imza attılar” dedi.
Üçüncü Milletvekili İçin Yeşim Karadağ Faktörü
CHP İl Başkanı Sabiha Güler Koçer, konuşmasında Milletvekili dağılımına da değinerek üç milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi. CHP’nin  etkili olmadığı bölgelerde Yeşim Karadağ’ın çalışmaları ile  öne çıkmak istediklerini dile getiren Koçer “Bizim hedefimiz üç milletvekili çıkartmak. Bilindiği gibi  birinci ve ikinci  sıradaki milletvekillerimiz Cumhuriyet Halk Partisi'nden gelen, yani Cumhuriyet Halk Partisi'nin yönetiminde olan ve  kinci sıra adayımız zaten milletvekilimiz şu anda. Üçüncü sıradaki adayımız Gelecek Partisi'nden   Yeşim Karadağ.  Yeşim Karadağ da daha önce il başkanlığı ve iki defa milletvekili adaylığı yapmış. Deneyimli bir arkadaşımız ve dolayısıyla  bazı bölgelerde özellikle,  Cumhuriyet Halk Partisi Her zaman karşılık bulmayacağını düşündüğümüz bölgeler de Yeşim Karadağ’a  çok  olumlu bakıyor.  Biz de Yeşim Karadağ’ın o bölgelerde çalışmasını  düşünüyoruz.  Kendisi de Eceabatlı ve Eceabat başta olmak üzere kırsal bölgelerde  Yeşim Karadağ’ın Çalışmaları ile üçüncü Milletvekilini hedefliyoruz.  En Az üç milletvekili mottosu ile çıktığımız bu yolda  gücümüzün yettiği kadar çalışacağız” dedi.
Tecrübemizle Desteklerimizi Sunuyoruz
Seçim günü sandıklarda görev alacak görevlilerin çalışmaları ve aldıkları eğitimleri ile ilgili de bilgiler veren CHP İl Başkan Güler Koçer “Sandık asil listeler ve yedekler belirlendi ve atandı. 6’lı masadaki tüm paydaşlarımızla birlikte şöyle bir  çalışma yaptık. Çanakkale merkezde yapılacak sandık eğitimlerinde diğer partideki arkadaşlarımız, yöneticilerimiz üyelerimiz de eğitimlere katılıp bu eğitimlerden  faydalanıyorlar. Çünkü  İYİ Parti haricinde diğer hiçbir partimiz daha önce hiçbir seçime girmedi. Dolayısıyla bu konuyla ilgili materyal eksiklikleri olabilir.  Biz de  bu bileşenlerin bir partisi olarak onlara her konuda desteğimizi sunuyoruz” dedi.
Toplumun Her Kesimine Dokunuyoruz
CHP İl Başkanı Güler Koçer “14  Mayıs'taki seçimler özellikle kadınlarımız için bir ölüm kalım meselesi. Yani  seçmen özellikle kadınlar  İstanbul Sözleşmesi'ni b ısrarla diretiyoruz, ‘İstanbul Sözleşmesi kabul edilmeli’ diyoruz, diretiyoruz.  İl Başkanlığı yapan bir kadın olarak kadınların seçme ve seçilme hakkı, kadınların özgürlükleri benim için önemsediğim  bir konu  çünkü toplumun gelişmişliği  kadınların ne kadar çok sahada olmasıyla aslında bağlantılıdır. Kadınlar ne kadar çok kadın iş sahibiyse, çalışıyorsa ve okuyorsa üretiyorsa o toplum o kadar ileridir. Engelliler için, tarım işçiler için, çiftçiler için, tarımda denizcilikte,  emeklilikte  aklımıza gelen her konuda gerçekten insanca yaşamamız gerektiğini düşünen her aydın insanın geleceğiniz olan, çocuklarımızın rahat bir dünyada, bir Türkiye'de yaşamaları için bize oy vermelerini istiyoruz.  Çünkü biz adaletten yanayız, haksızlığa karşıyız, her zaman emeğe saygılıyız.  Kadınlarımızı her alanda, sahada yanımızda görmek istiyoruz. İşçilerimize, çiftçilerimize, emeklilerimize kısacası toplumun her kesimine dokunuyoruz. Çünkü herkes bizim için değerli. Biz insana insan olduğu için yaklaşıyoruz” dedi.Şerife ERDEM