Çanakkale' nin çocukları, bu bayram resmen 'çifte bayram' yapacak.
Güzel haberi, ÇAFAD Başkanı Selim Yazan verdi. Çanakkale Folklor Araştırma Derneği Başkanı Yazan; "Çocuklarımız için 23 Nisan'da festivalimiz var" dedi.
Çanakkale’ de, On ikinci kez ‘DÜNYA’NIN RENKLERİNİ TROYA’DA BULUŞTURMA’ heyecanı yaşanacak.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda dünyanın dört bir yanından ve Türkiye’den yüzlerce dansçı ve koro, ÇAFAD tarafından düzenlenen, XII. ULUSLARARASI TROYA HALK DANSLARI FESTİVALİ’ nde yer alacak, Troya’ da benzerine rastlanmamış görsel bir şölenin fotoğrafını oluşturacak.
------------------------------------------ 
TROYA’DA DÜNYA RENKLERİ BULUŞMASI
------------------------------------------
Çanakkale’ de Çifte Bayram var. Ramazan baramı yanı sıra, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Baüyramı coşkusu bir arada yaşanacak. 
Türkiye ve Romanya, Bulgaristan ( 5 Ekip ), Karadag, Ukrayna'dan katilacak Halk dansları ekibini oluşturan 440  dansci, Görsel şölene imza atacak.
DÜNYA RENKLERİ, TROYA’DA…
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ nda, Çanakkale’de On ikincisi gerçekleşecek buluşmanın heyecanı şimdidern yaşanıyor.
Çanakkale Folklör Araştırma Derneği Gençlik ve Spor Kulübü (ÇAFAD) ve Serenity tarafindan  düzenlenecek ‘Uluslar arası Troya Halk Dansları Festivali 21-25 Nisan tarihleri arasından gerçekleşecek,. 
Troya’ yı, 5 ülkeden 12 misafir halk dansları ekibini oluşturan öğrenciler renklendirecek.
Ülkelerinin kültürünü, renkli giysileri ile Çanakkale’de beğeniye sunacak.
Ortadoğu, Balkanlar ve Avrupa’dan 12 grup yüzlerce dansci yerel halk danslarını, festivali  etkinlikleri kapsamında sergileyecek.
ÇAFAD Başkanı Selim Yazan, Festival boyunca halk dansları toplulukları çatısı altındaki çocukların, eğitmenler ve katılımcıları ile zengin Anadolu Kültürü’nün, barış ve sevginin önemli bir boyutunu teşkil eden TROYA’yı ve bölgenin kültürünü yakından tanıma fırsatı yakalayacaklarını söyledi.
DÜNYA ÇOCUKLARI,
TROYA’DA BULUŞACAK…
Çanakkale’ de , Onikinci kez ‘DÜNYA’NIN RENKLERİNİ TROYA’DA BULUŞTURMA’ heyecanı yaşanıyor.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda dünyanın dört bir yanından ve Türkiye’den yüzlerce dasci ve koro , ÇAFAD tarafından düzenlenen, XII. ULUSLARARASI TROYA  HALK DANSLARI FESTİVALİ’ nde yer alacak,  Troya’ da benzerine rastlanmamış görsel şölenin fotoğrafını oluşturacak.
Troya’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girişinin 20.yıldönümü ve Avrupa'da Kültür Mirası Yılı ilan edilmesi nedeniyle 2018 yılında ilki düzenlenen etkinliğin onikincisi için 5 ülkeden 12 gurubun Çanakkale’nin misafiri olacağı öğrenildi.
Türkiye ve Çanakkale’ nin, uluslararası işbirlikleri ve kültür, sanat, bilim ve spor etkinlikleri ile dünyanın buluştuğu bir merkez olacağını söyleyen ÇAFAD başkanı Selim Yazan,
“Uluslararası XII. Troya  Halk Oyunları Festivali; Çanakkale Folklör Araştırma Derneği Gençlik ve Spor Kulübü (ÇAFAD) ‘ ın ortaklığında 21-25 Nisan tarihleri arasında 5 ülkeden 12 misafir ekibin halk dansları ve koro öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşecek.” diyerek, bilgi verdi.
21 Nisan’ da Çanakkale’de başlayacak olan festivalin, 23 ve 24 Nisan tarihlerinde büyük kortej yürüyüşü ile start alacağını anlatan ÇAFAD Baskani ;
“23 Nisan tarihinde Golf Cay Bahcesinin onunden Kordon Basketbol sahasina bir kortej ile gecilecek ve saat 16.00 da Gosteriler Baslayacak.
24 Nisan Pazartesi günü Çanakkale Belediyesi önünden baslayacak kortejimiz sehri gezerek kordonda Basketbol sahasinda Canakkaleliler ile bulusacak ve saat 16.00 da gosterilerimiz başlayacak” dedi.
Ayni zamanda grupların Troya müzesi ve Ören Yeri ile Bozcaada gezileri ve tarihi yarimada gezilerinin olduğunu, tarihi ve turistik yerlerimizin de ziyaret edilecegini belirtetek, tum halkimizi bu guzel festivali izlemek üzere kordondaki yerini almaya davet ediyoruz” dedi.
Cuma Deren