Açıldığı günden bu yana ziyaretçi akınına uğrayan  Gazi Kaleye Ramazan ve 23 Nisan Bayramlarının hafta sonuna denk gelmesi ile yoğun iki gün yaşadı. Gazi Kaleyi bayramlarda 2 bin kişi ziyaret etti.
 17. Yüzyılda   Hadice Turhan Sultan tarafından yaptırılan  ve boğazın savunmasında önemli rol alan Seddülbahir Kalesi 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Gününün 108. Yıldönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımı ile  açılışı gerçekleştirildi.    'Çanakkale Geçilmez' destanının yazıldığı Çanakkale Savaşları’nda,  Mehmetçiğin savunma alanını oluşturan tarihi kale   Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'nca 2015 yılında başlatılan restorasyon ve çevre düzenlemesi  çalışmaları nedeni ile yıllardır kapalıydı. Cumhuriyetin 100. Yılına yeni yüzü ile gire Tarihi kale Ramazan Bayramı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında da açık oldu.
İki Bayramın birleştiği hafta sonunda açık olan Gazi kaleyi 2 binden fazla kişi ziyaret etti.  ziyaretçiler, kalenin 17. yüzyıldan bugüne kadar ki tarihi hakkında bilgilendirildiler. Çanakkale Savaşları'nın ilk şehitlerinin yer aldığı kabristanı ziyaret edip, 1915 Çanakkale Savaşları'nın bu kalede yaşanan kısımlarını, o dönemin savaş malzemelerini, belgelerini inceleme şansı yakaladılar.
 
Cuma Deren