Çanakkale Halk Eğitimi Merkezi ve Migros Aile Kulübü iş birliği ile Aşçı Yardımcısı ve Yaş Pasta Yapımı'' kursu eğitmenleri ve kursiyerleri tarafından  vatandaşlara ikram edildi.18 Mart 1915’te boğazı geçemeyen düşman kuvvetleri, karaya çıkartma yapmayı planladı ve ilk çıkartmayı da 25 Nisan 1915 sabahı gerçekleştirdiler.  Conkbayrına saldıran düşman  askerlerini Tekirdağ’dan gelen  57. Alay karşıladı.  Kendisinden kat kat üstün düşmana karşı kahramanca bir mücadele veren 57. Alay’ın tamamı şehit olmuştu.  Çanakkale Kara savaşının başladığı 108. Yıldönümü olan 25 Nisan Tarihinde Conkbayrında tören düzenlendi.  Törenlerin yanı sıra kurumlar da  çeşitli etkinlikler gerçekleştirirken  Çanakkale Halk Eğitimi Merkezi ve Migros Aile Kulübü iş birliği ile  anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi.
57. Alay’ın Son Kahvaltısı Vatandaşlara İkram Edildi
Çanakkale Cephesinde çoğu gün aç kalan askerlere en çok verilen öğünlerden bir tanesi buğday çorbası olmuştu.  Karaya çıkartma yapan düşman güçleri ile karşılaşmadan önce 57. Alay askerlerine verilen son kahvaltı da Kırık Buğday Çorbası olmuştu.  57. Alay başta olmak üzere, Çanakkale kahramanlarını unutmamak, atalarını yad etmek ve vatan savunmasındaki Mehmetçiğin yaşadığı koşulları  vatandaşlara aktarmak amacı ile Çanakkale Halk Eğitimi Merkezine bağlı kurslarda  eğitim alan kursiyerler ve Migros Aile Kulübü iş birliği ile   57. Alayın son kahvaltısı olan 'Kırık Buğday Çorbası, diğer adı ile 57. Alay Çorbası hazırlayarak vatandaşlara ikram ettiler.
Birlik ve beraberliği tesis edilmesine katkı sağlamak amacı ile  her yıl 57. Alay  yürüyüşünün yapıldığı gün olan 25 Nisan'da Çanakkale 5M Migros Aile Kulübü'nde vatandaşlara ikram edilmek üzere 57. Alay'ın destansı taarruzu öncesindeki son kahvaltıları olan '’Kırık Buğday Çorbası'’ hazırlandı ve vatandaşlara ikram edildi.
 
Cuma Deren