Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Savaşları sonrası Anzak askerlerinin annelerine yazdığı mektuptan yola çıkan Uluslararası Turizm Profesyonelleri Derneği ve  Skal International Troy Kulübü tarafından oluşturulan   ebedi dostluk’ Çanakkale Savaşları’ sergisi yoğun ilgi gördü.  Mehmetçiğin destana dönüştürdüğü mücadelenin  tüm safhalarının yer aldığı sergide ziyaretçiler adeta  Çanakkale Cephesinde yolculuğa çıktı.
Uluslararası Turizm Profesyonelleri Derneği ve Skal International Troy kulübü Çanakkale Savaşı’nın 108. Yıldönümü dolayısı ile  bir sergi gerçekleştirdi.  Savaşın yaşandığı dönemde çekilen fotoğraflar, günümüzde çekilen fotoğraflar, gazete köpürleri ve o dönem basına yansıyan bir çok eserin yer aldığı sergide ziyaretçiler adeta Çanakkale Cephesine yolculuk yaptı.   Çanakkale İl Kültür Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisinde düzenlenen sergiye Skal International Troy Başkanı Cem Eraydın, Geçmiş Dönem Başkanı Dilek Mildon, Skal İstanbul üyesi  Sevil Ören Konakçı, İl Kültür Turizm Müdürlüğü Yetkilileri, Avustralya Nişanı Sahibi Ve Çanakkale Savaşları Tarihçisi, Araştırmacı Kenan Çelik, ÇOMÜ Turizm Bölümü Dekanı Mustafa Boz, Lions Çanakkale Kulübü Başkanı Tülin Özer, Skal International Troy derneği üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Çanakkale Savaşı Ebedi Dostluk Sergisi’nde 12 yaşındaki Osmanlı askeri Bombacı Ali, batırılan gemilerden kurtulanlara şefkat elini uzatan Osmanlı askerleri, Goliath’ı batıran Muâvenet-i Milliye torpido botunun da yer aldığı sergide ayrıca Türk basın tarihinin unutulmaz ismi Burhan Felek’in çektiği fotoğraflar da yer aldı.  Açılış konuşmaları ile başlayan sergide emeği geçenlere teşekkür plaketi takdim edildi. Sonrasında ise serginin açılışı gerçekleştirilerek  eserler sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 1915’te yaşanan Çanakkale Savaşında yaşananların yer aldığı sergiyi gezen sanatseverler, adeta 108 yıl önceki Çanakkale cephesine yolculuk yaptı. Çanakkale Savaşları ile ilgili farklı materyal  ve  eserlerin yer aldığı sergi  24 Nisan - 06 Mayıs 2023 tarihleri arasında açık kalacak.
Şerife Erdem