'Kılıç Avlamaktı Niyeti, Merlin Oldu Kısmeti'
Avladığı dev kılıç balıkları kadar, türüne Türk karasularında ender rastlanan balıkları yakalayıp, dahası Yunan sahil Güvenlik unsurlarına kafa tutması ile de ünlenen Balıkçı İlker, yine bir ilk'e imza attı.Ekmeğini engin sulardan çıkartan İlker Özdemir, avlanma mevsimindeki Kılıçların peşine düştü.  Zıpkınıyla avladığı dev balık türünü görünce adeta şaşkına döndü. Türk karasularında yaşayan her türü, deyim yerinde ise gözünden tanıyan Gökçeadalı balıkçı  İlker Özdemir, dakikalarca uğraş verip teknesine güçlükle aldığı balığın cinsini belilemek içinde dakikalarca araştırma yapmak durumunda kaldı.
İnternet üzerinden yaptığı araştırma sonucu, avladığı balığın fotoğragı ile eşleşen tek türün, Güney Amerika sahilerinde yaşayan Merlin balığı olduğunu saptadığını söyledi.
-------------------------------
BALIĞI GÖZÖNDEN TANIYAN ADALI BALIKÇI,
"BU KEZ,  BEN BİLE BİLEMEDİM..." DEDİ.
------------------------------
Usta balıkçı, avladığı balığı  görünce şaşırıp  kaldı. Zıpkın ile avladığı balığı tekneye almak için verdiği, dakikalarca süren uğraşın bir benzereni, bu balığın türünü belirlemek için de verdi.Türk karasularında öyle bir balık  avladı ki, balığı gözünden tanımasına karşın, bu kez o bilgisi işe yaramadı.Avladığı dev kılıç balıkları kadar, türüne Türk karasularında ender rastlanan balıkları yakalayıp, dahası Yunan sahil Güvenlik unsurlarına kafa tutması ile de ünlenen Balıkçı İlker, yine bir ilk'e imza attı.Ekmeğini, açık denizlerin derin ve engin sularından çıkartan İlker Özdemir, avlanma mevsimindeki Kılıçların peşine düştü.  Zıpkınıyla avladığı, kılıç niyetine zıpkın salladığı  dev balık türünü görünce şaşırıp kaldı.
Türk karasularında yaşayan her türü, deyim yerinde ise gözünden tanıyan Gökçeadalı balıkçı  İlker Özdemir, dakikalarca uğraş verip teknesine güçlükle aldığı balığın cinsini belilemek için de, dakikalarca araştırma yapmak durumunda kaldı.
"BU AV ZORDU, AVIN TÜRÜNÜ BELİRLEMEK DAHA DA ZORDU"
İnternet üzerinden yaptığı araştırma sonucu, avladığı balığın fotoğragı ile eşleşen tek türün, Güney Amerika sahilerinde yaşayan Merlin balığı olduğunu saptadığını anlatan usta balıkçı İlker Özdemir, "Bu av hayli zordu, türünü belirlemesi daha da bir zordu." diye konuştu.Adalı balıkçı Özdemir; "Bu balığın, Güney Amerika sahillerinde yaşayan bir tür olduğunu saptadım" dedi.Gökçeada Kaleköy açıklarında, zıpkın ile kılıçbalığı avcılığı yapan adalı balıkçı, yaklaşık 2 metre boyunda ve 50 kilogram ağırlığında Merlin balığı vurmayı başardı.
KIZILELMA İLE ÜZERİNE GİTTİK, ZIPKINDAN KAÇAMADI
Kılıç balığı avcılığı için 12 metrelik ‘Kızıl Elma’ isimli teknesiyle önceki gün  denize açılan usta balıkçı,  Gökçeada Kaleköy açıklarında zıpkınıyla sezonun ilk avını yaptı.Av sezonu açılan Kılıç'ı vurduktan ve ilk avını gçülekle teknesine aldıktan sonra, ava devam eden İlker Özdemir, zıpkınını yeni bir av için kullandı. Avladığını ilk önce kılıç balığı sanan balıkçı İlker Özdemir ve teknedeki mürettebat, balığı güverteye çıkarmak için yaklaşık 40 dakika uğraş verdiler.
'Kızılelma' isimli teknenin güvertesine alınan baık, usta  balıkçıyı hayli şaşırttı.Zıpkınlandıktan sora, Kılıç kadar hızlı hareket eden, ancak kılıç olmadığı anlaşılan tür, balıkçı İlker Özdemir' e daha da zor anlar yaşattı.Avlandıktan sonra, tekneye alınması 40 dakikayı aşan balığın türünü belirlemek için, daha da fazla süren uğraş yaşandı.2 metre boyunda, 50 kilogram ağırlığındaki balığın footğraflarını çekipq; internet üzerinden türünü belirlemek için dakikalarca ter döken usta balıkçı;"Merlin balığı vurduğumuzu anladık.Beni daha çok şayşırtan durum, bu türün Güney Amerika sahillerinde yaşıyor olması oldu"
Balıkçı İlker Özdemir' in zıpkın ile avlanma anı ve avlyana bl.alığın teknenin güvertesine alınışı, saniye saniye kamerayla kayıt altına alındı.
Avlanma sezonu Nisan ve Haziran aylarında başlayan, kılıç balığı avcılığında bir ilk yaşayan balıkçı İlker Özdemir, “Kılıç balığı avcılığı için ava çıktık. Bu balıkları dürbünle görüyoruz. Dünde dürbünümüze bir kaç  kılıç balığı takıldı. Üzerine gittik ve kılıç balığını vurduk. Ardından yeni bir av başlattık. Zıpkın ile başarılı atışı yapıp, 40 dakika mücadele ettik.Kılıçlar, dünyanın en hızlı canlıları. Balığı vurumlduktan sonra yakalamak hayli zordur.
Aynı kılıç gibi uğraştıran balığın, kılıç olmadığnı anlayınca çok şaşırdım.Bu kez yine bir uğraşa girdik.. Türünü belilemek, avından da uzun sürdü. Araştırmalarımız sonucu bu calının Merlin balığı olduğunu belirledim.Güney Amerika sahillerinde yaşayan bu balığın,  Kuzey Ege'de ilk defa görüldüğünü söyleyebilirz." diye konuştu.Haber: Cuma Deren Fotoğraflar: (BHA)