Minikler-Küçükler-Yıldızlar-Gençler A-B Kız Erkek kategorilerinde toplam 50 Sporcu ve 10 takım yarıştı.
Müsabaka salonunda Nefesler tutuldu,  minik tırmanışçılar izleyenlerin Adrenalini yükseldi.
Geçtiğimiz 27 Nisan Perşembe günü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi Spor Salonu Tırmanış Duvarında düzenlenen yarışmada, Minikler ve Küçükler nefesleri kesti.
Yarışmanın teknik alt yapısını hazırlayan ÇOMÜ Spor Bilimleri Öğretim Üyesi olan ve aynı zamanda Türkiye Dağcılık Federasyonu 5.Kademe Antrenörü  Doç. Dr.  Emrah Aykora,  2022 yılı yaz tatilinde yapılan ve geleceğin sporcularını yetiştirmeyi amaçlayan Spor Tırmanış Yaz Spor Okulu çalışmalarının  meyvelerinin oluşmaya başladığını vurguladı.
----------------------------
GELECEĞİN ŞAMPİYONLARI
-----------------------------
Çanakkaleli minikler gelecek vadediyor. ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Spor Salonu Tırmanış Duvarında, yeteneklerini sergileyen çocukları izleyenlerin adrenali yükseldi. Yaşanılan heyecan doruk yaptı.
Minikler-Küçükler-Yıldızlar-Gençler A-B Kız ve Erkek kategorilerinde toplam 50 Sporcu ve 10 takım yarıştı.
2022-2023 Çanakkale Okul Sporları Spor Tırmanışı İl Birinciliği 27 Nisan perşembe günü ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Spor Salonu Tırmanış Duvarında yapıldı.
Yarışmaya Minikler-Küçükler-Yıldızlar-Gençler A-B Kız ve Erkek kategorilerinde toplam 50 Sporcu ve 10 takım yarıştı.
Yarışmanın teknik alt yapısını hazırlayan ÇOMÜ Spor Bilimleri Öğretim Üyesi olan ve aynı zamanda Türkiye Dağcılık Federasyonu 5.Kademe Antrenörü  Doç. Dr.  Emrah Aykora,  2022 yılı yaz tatilinde yapılan ve geleceğin sporcularını yetiştirmeyi amaçlayan Spor Tırmanış Yaz Spor Okulu çalışmalarının  meyvelerinin oluşmaya başladığını vurguladı.
Doç. Dr. Aykora, düzenlenen bu yarışmada derece alan sporcuların, doğrudan Türkiye Şampiyonası’nda Çanakkale’ yi temsil etmeye hak kazandıklarını söyledi.
Aykora, bu alanda çalışmaların devam edeceklerini ifade etti, , uluslararası yarışmalara sporcu yetiştirme hedeflerini yineledi.
Yarışmanın yapılmasında önemli rolü olan Gençlik Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları birimi çalışanları başta, yarışmanın teknik alt yapısını hazırlayan ÇOMÜ yönetimi ile yarışmaya katılan tüm sporculara teşekkür eden Doç. Dr. Aykora; “Geleceğin şampiyon sporcularını hep birlikte izledik.” Dedi.
Minikler-Küçükler-Yıldızlar-Gençler A-B Kız Erkek kategorilerinde toplam 50 Sporcu ve 10 takımın yarıştığı etkinlikte, tırmanış duvarında sergiledikleri performansları ile göz dolduran Çanakkale’ nin minikleri, izleyicilerin adrenalini yükseltti.
İzlenme rekorları kıran sinema filmi ‘Örümcek Adam’a,  Çanakkale’nin çocukları adeta taş çıkarttı.
Gelecek vadeden minikler, “ÖRÜMCEK ÇOCUKLAR”  lakabını şimdiden ham etti.
 Cuma Deren