1 Temmuz Denizcilik ve kabotaj bayramı, bu festival ile ayrı bir anlam kazandı.
Geleneksel hale gelen yüzme yarışları ve yağlı direk yarışmasında eğlenceli olduğu kadar, adrenalin dolu  dakikalar yaşandı.
39’uncu Karabiga Priapos Deniz Festivali’ne, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Güne alam katan tren, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı..
Festival açılış konuşmalarıyla devam etti. Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, “Karabiga’mızda geleneksel olarak düzenlenen bu festivalimizi yarışmalarımızdan sonra finalde yağlı direk yarışması sonrasında da akşam konserle taçlandıracağız” ifadelerini kullandı..
AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ise, “Bugün Karabiga’ya yakışır bir havada, Karabiga’ya yakışır bir kalabalıkla festivalimizin bir kısmını tamamlayacağız. Akşam da konserle tamamlayacağız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından yarışmalara geçildi. Adrenalin dolu dakikalar., Yağlı direk yarışmasında yaşandı.
 
Karabiga Limanı’ndaki Balıkçı Barınağı’nda ilk olarak yüzme yarışmaları düzenlendi.
Yağlı direk yarışmasında yarışmacılar, gres yağ ile kaplı direğin ucundaki Türk bayrağını almak için kıyasıya mücadele etti.
Dakikalar ilerledi, yarışmacılar ardı ardına direk üzerinde sendeleyip, suya düştü..
Yağlı direk yarışmaları heyacanlı olduğu kadar renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmada eğlenceli dakikalar yaşayan izleyicelerin yüreği, sendeleyip düyen yarışmacılar nedeniyle, deyim yerinde ise  hop hop hopladı.Haber Merkezi