İmza töreni, GMKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu ve GMKA uzmanlarının katılımı ile gerçekleştirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten GMKA, Mali Destek Programı kapsamında başarılı bulunan Bigadiç Belediye’sinin sunduğu proje ile alternatif turizm potansiyelinin güçlendirilerek hedef kitlenin çeşitlendirilmesi, altyapının geliştirilmesi ve dijital teknolojiler kullanımı aracılığıyla bölge turizm potansiyelinin tanıtılmasına katkı sağlamak amaçlanıyor. Proje ile Bigadiç alternatif turizm destinasyonun geliştirilmesi, tanıtılması ve turizm faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ile turizm sektörünün ekonomik girdilerinin artırılmasını sağlanacak. Türkiye’de en fazla tercih edilen kıyı turizmi ile birlikte; kültür, gastronomi, doğa gibi alternatif turizm olanaklarına da sahip Güney Marmara Bölgesi’nde, Covid-19 pandemisi sonrası değişen turizm tercihleri sonucu alternatif turizme yönelik artan karşılama imkanına sahip Balıkesir yeni projelerle turizm potansiyelini artırıyor.
Proje, Bölge Turizm Potansiyeline Büyük Katkı Sağlayacak
Tarihi, doğası, gastronomisi ve termal kaynakları bakımından zengin bir ilçe olan Bigadiç, daha önce 2018 yılında GMKA destekli “Markalaşma Yolunda Bigadiç” projesi kapsamında 1071 dönümlük millet bahçesi ile bütünleştirilerek bölgenin en büyük rekreasyon merkezlerinden biri haline gelmişti. Yeni proje ile belirlenen amaca uygun olan proje alanının geliştirilmesi, çeşitlendirilmesi, tanıtılması ve pazarlanması sonucunda bölge turizm potansiyeline büyük katkı sağlanacak.
Turizm Çeşitlendirilerek Kompleks Bir Yapı Oluşturulacak
Projenin uygulanması ile konaklama, sosyal yaşam, spor-etkinlik alanları ve botanik bahçesi oluşturularak hidroterapi merkezi, millet bahçesi ve termal suyu ile sağlık, rekreasyon ve butik tatil turizmi merkezine kavuşacak. Daha önce taş evlerle oluşturulan köy konsepti ile ilçede dünden bu güne yaşam tarzları, kültürü yeni nesile ve gelecek kuşaklara tanıtılıyordu. Aynı alan içerisine yapılacak ilave taş evler, spor alanları, yaşam alanları ve etkinlik alanları ile kapasitesi artırılacağı gibi turizm çeşitlendirilerek kompleks bir yapı oluşturulacak. Ziyaretçi sayısının, turizm gelirinin, sürekli istihdamın, doğrudan faydalanan kişi sayısı ve işletme sayısının, düzenlenen rekreasyon alanı büyüklüğünün, rehabilite edilen çevre alanı büyüklüğünün, açık hava yürüyüş ve koşu parkur uzunluğunun, yeşil alan büyüklüğünün ve sosyo-kültürel mekan sayısının da artırılacağı proje 24 ay sürecek.
Kaynak: Güney Marmara Kalkınma Ajansı