Doğa fotoğraf çekmenin ipuçlarını fotoğrafçılık öğrencilerine anlatan Polat, vahşi yaşam fotoğrafları ile doğanın korunmasına yönelik çalışmaların nasıl yapıldığını örnekleriyle tanıttı.
Çanakkale’de özellikle çektiği kuş fotoğrafları ile tanınan kuş gözlemcisi ve vahşi yaşam fotoğrafçısı Cenk Polat, ÇOMÜ Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı’nda düzenlenen söyleşiye katıldı. Yaban fotoğrafçılığının ne olduğunu ve nasıl yapıldığını anlatan Cenk Polat, çektiği fotoğraflardan örnekler gösterdi. Başta Çanakkale olmak üzere Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde çektiği fotoğraflardan örnekler gösteren Polat, hem kuş hem de vahşi yaşam fotoğrafları çekmek isteyen bir fotoğrafçının iyi kamufle olması gerektiğini de belirtti.
Öğrencilere kendisinin nasıl fotoğraf çektiğini, video ve fotoğraflarla gösteren Polat; vahşi yaşam ve kuş fotoğrafları ile soyu tükenme tehlikesinde hayvanların hem kayıt altına alındığını hem de takibinin gerçekleştirildiğini vurguladı. Dünya çapında avlanması yasak olan ve soyu tükenme riski ile karşı karşıya olan bazı kuşların Türkiye’de hala avlanabildiğine de değinen Fotoğrafçı Polat, nesli tükenmekte olan kuşların fotoğraflarını sundu. Çanakkale’de görüntülenen boz ayı ve yangından kaçan karaca gibi görüntülerin de izlendiği sunumda Polat, Çanakkale’deki doğal yaşam çeşitlilik konusunda da bilgi verdi.
Fotoğrafçılık ve Kameramanlık programı öğretim elemanları Öğr. Gör. Meral Açıkgöz, Öğr. Gör. Onur Bayram ve Öğr. Gör. Mehmet Eşli ile fotoğrafçı Muhsin Cesur’un da katıldığı etkinlik soru cevap ile devam etti. Vahşi yaşam ve kuş fotoğrafçılığının yanı sıra kullandığı ekipmandan başlayarak pek çok soru soran öğrenciler, etkinlik sonunda Cenk Polat’ın getirdiği fotoğraf makineleri ve tele-objektifleri deneme fırsatı buldular.
Haber Merkezi