Cumhuriyet öncesi, ‘Maydos’ ismini taşıyan Eceabat’ ta, Ana Muhalefet Parti’nin örgütlerinde adeta deprem yaşanıyor.

İlçe Başkanı Gürol Aldıkaçtı, ardından da Kadın Kolları Başkanı Emel Badem, yönetimi ile birlikte görevlerinden istifa kararı aldı.

GEREKÇELERİ İKİ KELİMEYLE GELDİ;

“KAPALI KAPILAR ARDINDA,

İKİLİ GÖRÜŞMELER!?!..”

Eceabat siyaset kamuoyunun birinci gündem maddesine dönüştüğü gözlenen istifa kararını sosyal medya hesabından paylaşan İlçe Başkanı Aldıkaçtı;

“Cumhuriyet Halk Partisi Eceabat İlçe Yönetim Kurulu olarak aldığımız bütün ilkeli kararları uygulamaktan kaçan il başkanlığı, kapalı kapılar ardında yapılan ikili görüşmeler neticesinde parti üyesi dahi olmayan Eceabat Belediye Başkanını direk aday göstermiş, ilçemiz yönetim kurulu olarak aldığımız tüm ön seçim kararlarını çiğnemişlerdir.” İfadelerini kullandı.

--------------------------------------

TOPLUCA İSİTFALAR GELDİ

ECEABAT ÖRGÜTÜ ÇÖKTÜ…

-------------------------------------

Kelimenin tam anlamıyla, CHP Eceabat’ ta deprem yaşadı. Topluca istifalar nedeniyle, Ana Muhalefet parti CHP’ nin Eceabat ilçe örgütü adeta çöktü.

İlçe başkanı gibi, Kadın Kolları Başkanı da, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, görevlerinden istifa etti.’

MAYDOS’ DA, ÖRGÜTTE ‘PAYDOS’

Cumhuriyet öncesi, ‘Maydos’ ismini taşıyan Eceabat’ ta, Ana Muhalefet Parti’nin örgütlerinde adeta deprem yaşanıyor.

İlçe Başkanı Gürol Aldıkaçtı, ardından da Kadın Kolları Başkanı Emel Badem, yönetimi ile birlikte görevlerinden istifa kararı aldı.

GEREKÇELERİ İKİ KELİMEYLE GELDİ;

“KAPALI KAPILAR ARDINDA,  İKİLİ GÖRÜŞMELER!?!..”

Eceabat siyaset kamuoyunun birinci gündem maddesine dönüştüğü gözlenen istifa kararını sosyal medya hesabından paylaşan İlçe Başkanı Aldıkaçtı; parti üyesi dahi olmayan ismin, belediye Başkan adayı gösterildiğini iddia etti.

“Cumhuriyet Halk Partisi Eceabat İlçe Yönetim kurulu olarak aldığımız bütün ilkeli kararları uygulamaktan kaçan il başkanlığı, kapalı kapılar ardında yapılan ikili görüşmeler neticesinde parti üyesi dahi olmayan Eceabat Belediye Başkanını direk aday göstermiş, ilçemiz yönetim kurulu olarak aldığımız tüm ön seçim kararlarını çiğnemişlerdir.” İfadelerini kullandı

Görevinden istifa eden ve kararını kamuoyuna sosyal medyasından duyuran İlçe Başkanı Aldıkaçtı, paylaşımında şu ifadelere yer verdi.

“31 Ağustos 2023 tarihinden itibaren, aldığımız sorumluluğu en iyi şekilde, koca çınarımız Türkiye’nin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partimizde layıkıyla yerine getirmeye çalıştık.

Cumhuriyet Halk Partisi Eceabat İlçe Yönetim Kurulu olarak aldığımız bütün ilkeli kararları uygulamaktan kaçan il başkanlığı, kapalı kapılar ardında yapılan ikili görüşmeler neticesinde parti üyesi dahi olmayan Eceabat Belediye Başkanını direk aday göstermiş, ilçemiz yönetim kurulu olarak aldığımız tüm ön seçim kararlarını çiğnemişlerdir.”

“PARTİMİZ, HAK, HUKUK İLKELERİ İLE YÖNETİLMİYOR.

İL BAŞKANLIĞI, ANTİ DOMEKROTİK UYGULAMA YAPIYOR”

Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte istifa kararı alan İlçe Başkanı Aldıkaçtı, istifalarına neden olarak gerekçelerini şu sözlerle özetledi;

“Bu ana kadar partimiz üst kurullarının aldığı kararlara her şeye rağmen kabul etmiş bulunmamıza rağmen,  Merkez Yönetim Kurulu tarafından 20 Ocak 2024 tarihinde 2024/362 sayılı alınan karar neticesinde ‘ilkeli karar’ adı altındaki kararı ilçemizde il genel meclis üyeliğinde ön seçim yaptırmamak için elinden geleni yapan il başkanlığı anti demokratik uygulama yapması.

Partimizin adalet hak hukuk ilkeleri tarafından yönetilmediği için, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri olarak 31 Ocak 2024 istifa etmiş bulunmaktayız.”

Paylaşımında ayrıca, “Yönetim kademeleri olarak istifa ettiğimiz görevlerimizden bizler; bir kademe veya koltuk sevdası için herhangi bir rütbe için Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olmadık.” Vurgusu da yapan Aldıkaçtı, CHP’ de parti üyesi olarak kalacaklarının altını çizdi.

Erdem Sürek