Soyuak, Gelibolulara seslenir iken, “ İnanın göreceksiniz. 10 Yıl Marşı'yla kürseye çıkacağım. İzmir Marşı ile aşağı ineceğim. İzmir'in dağlarında çiçekler açsın, yaşasın Mustafa Kemal Paşa yaşasın. Bundan rahatsız olan bizle beraber de olmasın.” dedi.

SÖZÜ; “O DEVİR BİTTİ” DEMEYE GETİRDİ…

SOYUAK RESTİ ÇEKTİ!..“ATATÜRK VE KEMALİS ARASINDAKİ FARKI İYİ BİLİRİM, BEN,  7 GÖBEK GELİBOLULUYUM!...”

AK Parti Kurmayları, Gelibolu Belediye Başkan adayı Ali Kamil Soyuak etrafında kenetlendi.

Yüzlerce partili ve Gelibolulunun katılımıyla, dün sabah düzenlenen kahvaltıda seçmene seslenen Başkan adaşı Soyuak, çarpıcı çıkışlara imza attı, teşkilattan alkışı kaptı.

Atatürk’ ün Askeri deha olarak doğduğu Gelibolu yarımadasından sesini yükselten Soyuak; “Bu saatten sonra hiç kimseye, ‘ben demokratım’ diye, ‘ben cumhuriyetçiyim’ diye, Türk bayrakları üzerinden, Atatürk resimleriyle bir daha seçim kazandırmayacağız. Bakın biz onlardan, bilerek daha fazla demokratız, biz onlardan bilerek Kemalist ve Atatürkçüyüz.” Dedi.

 “AK PARTİ AKSİNE, HİZMET ÜRETEMEYENLER,

SİHİR VE İLLÜZYON PEŞİNDE KOŞACAKLAR…”

Milletvekili Ayhan Gider AK Partinin aksine hizmet üretemeyenlerin, Atatürkçülüğü ön plana çıkararak sihir ve illüzyon peşinde koşacaklarını söyledi.

“Karşı taraf ne anlatacak biliyor musunuz?” diyerek sözlerini sürdüren Gider, şöyle dedi;

“Yaptıklarını anlatamayacak. Çünkü yaptığı bir şey yok. Yapacaklarını da anlatamayacak çünkü yapacakları da yok. Onlar gece gündüz olmayan şeyler üzerinden gidecekler. Atatürkçülük ve demokrasi diyecekler ki, bizim onlardan çok daha fazla Atatürk ve demokrat olduğumuzu unutarak bunu söyleyecekler. Sihir ve illüzyon peşinde koşacaklar.” 

-------------------------------

ASKERİ DEHA OLARAK DOĞDUĞU TOPRAKLARDA,

ADAY’ DA VEKİL’ DE, ATATÜRK DERSİ VERDİ

-------------------------------

AK Parti Gelibolu Belediye başkan adayı Dr. Soyuak, sözü “O devi bitti” demeye getirdi. Askeri deha olarak doğduğu topraklarda, Atatürk dersi verdi. 7 Göbek Gelibolulu olduğunu vurgulayan Dr. başkan adayı Soyuak; “ATATÜRK VE KEMALİS ARASINDAKİ FARKI İYİ BİLİRİM, BEN,  7 GÖBEK GELİBOLULUYUM!...” dedi.

Soyuak’ ın olası çok konuşulacak bir çıkışı daha oldu. AK Parti Belediye Başkan adayı Soyuak;

“İzmir’in Dağlarında Çiçekler Açsın, Yaşasın, Mustafa Kemal Paşa Yaşasın…

RAHATSIZ OLACAK VARSA, BİZLE BERABER OLMASIN” dedi.

Geliboluların ve AK Parti teşkilatının davetli olduğu kahvaltı programı düzenleyen AK parti Belediye Başkan adayı Dr. Ali Kamil Soyuak ile AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, güne damga vuran açıklamalara imza attı.

Hem Başkan adayı Soyuak, hem de Ak vekil ider, Askeri deha olarak doğduğu topraklarda, Gelibolu’ da adeta Atatürk dersi verdi.

Atatürk’ ün Askeri deha olarak doğduğu Gelibolu yarımadasından sesini yükselten Soyuak; “Bu saatten sonra hiç kimseye, ‘ben demokratım’ diye, ‘ben cumhuriyetçiyim’ diye, Türk bayrakları üzerinden, Atatürk resimleriyle bir daha seçim kazandırmayacağız. Bakın biz onlardan, bilerek daha fazla demokratız, biz onlardan bilerek Kemalist ve Atatürkçüyüz.” dedi.

“AK PARTİ AKSİNE, HİZMET ÜRETEMEYENLER,  SİHİR VE İLLÜZYON PEŞİNDE KOŞACAKLAR…”

Milletvekili Ayhan Gider AK Partinin aksine hizmet üretemeyenlerin, Atatürkçülüğü ön plana çıkararak sihir ve illüzyon peşinde koşacaklarını söyledi.

“Karşı taraf ne anlatacak biliyor musunuz?” diyerek sözlerini sürdüren Gider, şöyle dedi;

“Yaptıklarını anlatamayacak. Çünkü yaptığı bir şey yok. Yapacaklarını da anlatamayacak çünkü yapacakları da yok. Onlar gece gündüz olmayan şeyler üzerinden gidecekler. Atatürkçülük ve demokrasi diyecekler ki, bizim onlardan çok daha fazla Atatürk ve demokrat olduğumuzu unutarak bunu söyleyecekler. Sihir ve illüzyon peşinde koşacaklar.” 

AK Partili Evreşe Belediye Başkanı iken,  Gelibolu Belediye Başkan adayı olan Dr. Soyuak, hemşehrilerine ve partililerine yönelik konuşmasında; “Artık bu saatten sonra hiç kimseye, ben demokratım diye ben cumhuriyetçiyim diye Türk bayrakları üzerinden Atatürk resimleriyle bir daha seçim kazandırmayacağız.

Bakın biz onlardan bilerek daha fazla demokratız, biz onlardan bilerek Kemalist ve Atatürkçüyüz.” Vurgusu yaptı. Ardından da alkış toplayan şu ifadeleri kullandı:

“Seçimlerde ideolojimize en yakın en yakın olan partiye oy atma hakkımız var. Bakın ben Geliboluluyum. Babam dedem onun babası yedi göbek, Geliboluluyuz. Ben Geliboluluyum derken, Gelibolu'da yalnızca Gelibolulu olanları görmem.  Bu memlekette yaşamayı kendine karar bilmiş, bu memleketin iyiliğini isteyen,  çalışan herkes benim gözümde Geliboluludur.

Ama şu için çok önemlidir. Bakın memleket çocuğuyuz hepimiz. Bizim memleketimizin topraklarının insanları cumhuriyetçidir, Atatürkçü'dür. Atatürkçü'yle Kemalist arasında farkı bilirim.

Yani bunlar bizim yaşam tarzımızdır. Biz bunları insan olmakla eş değer biliriz. Artık bizim bunlar yaşam nedenlerimiz, yaşam sebebimizse, yani ağacın asıl gövdesiyse, bunları kenara koyup, artık şimdi hizmeti konuşalım.”

Gelibolulara ve partililerine, geleceği ve yaşamı konuşmanın önemini anımsatan Soyuak; “

“Artık çocuklarımızı Çerkezköye, Çorlu'ya istanbul'a göndermemek için yatırımları konuşmanın zamanı geldiğini düşünüyorum.

Artık bu saatten sonra hiç kimseye, ben demokratım diye, ben cumhuriyetçiyim diye Türk bayrakları üzerinden Atatürk resimleriyle bir daha seçim kazandırmayacağız. Bakın biz onlardan bilerek daha fazla demokratız, biz onlardan bilerek Kemalist ve Atatürkçüyüz.

RAHATSIZ OLAN, BİZLE BERABER OLMASIN

İnanın göreceksiniz. 10 Yıl Marşı'yla kürseye çıkacağım. İzmir Marşı ile aşağı ineceğim.

İzmir'in dağlarında çiçekler açsın, yaşasın Mustafa Kemal Paşa yaşasın. Bundan rahatsız olan bizle beraber de olmasın.

O yüzden artık bunu söylemlerle değil, ben cumhuriyetçiyim diye, ben demokratım diye, Cumhuriyetçi ve demokrat olunmuyor. Ben çağdaşım deyince ilericiyim değince ilerici de bulunmuyor. Sen vatandaşın derdiyle ilgilenebiliyor musun? Sen kendini geliştirebiliyor musun?

Sen milletin derdini dert edinebiliyor musun? Bir eve girdiğinde o evin yokluğu, yoksulluğu seni ilgilendiriyor mu?

Mahallerde olabiliyor musun? O çamurda sende yürüyebiliyor musun vatandaşınla? O gün demokratsın, o gün ilericisin, o gün cumhuriyetçisin.

O yüzden şunu söylüyorum artık aramızdaki küskünlüklerin, kırgınlıkların, farklılıkların, ideolojik ayrılıkların bence bir önemi kalmadı. Eğer yaşamımız, burada kaldığımız kenti geliştirmekse derdimiz, ana sebebi ise hepimizin yaşam nedeni ise Gelibolu, artık aramızdaki farklılıkların bir önemi yok.

 Artık dışarıdaki çukuru konuşma zamanı. Artık dışarıdaki çamuru konuşma zamanı, artık ücretsiz kreşi konuşma zamanı, artık işi aşı ekmeği çocuklarımızın bu kentte bizlerle beraber yaşlandığı, torunlarımıza baktığımız günleri bizimle beraber onları büyüttüğümüz günleri konuşma zamanı. Artık bir olma zamanı. Artık bundan sonra mazeret devri dönemi bitti.

Bana şunu vermiyorlar, şu da olmuyor, bu da olmuyor dönemi bitti. Artık çalışma zamanı. Artık insan odaklı olma zamanı. Artık yüreği sizler için atan bir belediye başkanını hizmete talip etme zamanı.”

“AK PARTİ AKSİNE, HİZMET ÜRETEMEYENLER,

SİHİR VE İLLÜZYON PEŞİNDE KOŞACAKLAR…”

Milletvekili Ayhan Gider AK Partinin aksine hizmet üretemeyenlerin, Atatürkçülüğü ön plana çıkararak sihir ve illüzyon peşinde koşacaklarını söyledi.

 

Sözlerini; “Bu güzel şehirde muhakkak ki güzel hizmetler yapılmıştır ama gezdiğinizde bu güzelliklerin hiç birini göremiyoruz.

İş yapmak istemiyor sanız bin tane mazeret bulursunuz.  İş üretmek istemiyorsanız, çalışmak istemiyorsanız bin tane sebep bulursunuz. Ancak bin tane senin bir tane sebep, bir tane yaptık kelimesini karşılamaz. 

Bir kelime bin mazeretten daha kıymetlidir, o da ‘yaptık’ kelimesi. 15 sene önce genç bir adam geldi. Ben o zaman Genel Sekreterim.  O kadar heyecanla anlatıyor ki şunu yapacağız, bunu yapacağız, şöyle olacak böyle diyeceğiz.

Dedim ki ‘Ya doktorum sakin ol. Sen köye Belediye Başkanı oluyorsun en fazla meydanı taş döşersin onun da zaman içinde yaparsın’ dedim .” şeklindeki bir anısını anlatarak sürdürdü.

“Biz Hizmetimizi Anlatacağız.”

Dr. Ali Kamil Soyuak’ın Evreşe Belediyesinde yaptığı hizmetleri hatırlatan ve Gelibolu ile kıyaslanmayacak kadar iyi olduğunun altını çizen, seçim kampanyasında hizmetleri konuşacaklarını belirten Gider;

 “Ama bir süre sonra gittim gördüm ki ne Evreşe köyü kalmış, ne de oranın derdi meydanı taşıymış. Burada doktoru anlatıp doktoru övüp Mevcut belediyeyle kıyaslayacak halim yok. Çünkü koskoca Gelibolu’ da  kapalı pazar yeri yokken. Evreşe’de eğer konferans salonu, eğer opera salonu varsa bunların kıyaslanacak bir tarafı yok zaten. Hangi hizmetten bahsedeyim, neyi kıyaslayacaksın, neyi ölçeceğiz, spor salonlarını mı ölçeceğiz? Bakın adam Türkiye'de nohut ediyor diye Komünist Belediye Başkanı dediler. Bizimki kasap çalıştırıyor, vatandaşına eti bedavaya yakın paraya satıyor. Yani hiç para almayacak da mevzuat müsait değil. Bunu mu kıyaslayacağız? Burda hizmet falan kıyaslamayacağız.  Burada konuşacak olduğumuz ne biliyor musunuz?

Bir seçim kampanyasına girdik. Adayımız belli karşı tarafında adayı burada konuşacak olduğumuz şu, biz hizmetlerimizi anlatacağız. Kimsenin eksisiyle, kimsenin yanlışıyla  derdini yok. Biz yapacaklarımızı anlatacağız.

Sihir ve İllüzyon Peşinde Koşacaklar

Milletvekili Ayhan Gider AK Partinin aksine hizmet üretemeyenlerin, Atatürkçülüğü ön plana çıkararak  sihir ve illüzyon peşinde koşacaklarını belirttiği açıklamasında  “Karşı taraf ne anlatacak biliyor musunuz? Yaptıklarını anlatamayacak. Çünkü yaptığı bir şey yok. Yapacaklarını da anlatamayacak çünkü yapacak bir hukuktur. Onlar gece gündüz olmayan şeyler üzerinden gidecekler. Atatürkçülük ve demokrasi diyecekler ki bizim onlardan çok daha fazla Atatürk ve demokrat olduğumuzu unutarak bunu söyleyecekler.  Sihir ve illüzyon peşinde koşacaklar. Yani bizi olmadığımız gibi anlatmaya çalışacaklar.  Muhakkak ki bizden görünüp onlara çalışanlar da olacak. Çünkü onların partisi yoktur, onların doğrusu yoktur, onların milleti yoktur, onların milliyeti yoktur, onların inançları yoktur. Onların inançlarından, milliyetlerin de dertlerine kendileridir. Eğer kendilerinin olmayacaksa yemeyeceği yemeği zehirlemek ister. Bunun peşine düşecekler. Biz bunların hiçbirini aldırmayacağız, hiçbirine cevap vermeyeceğiz. İftiralar atacaklar çoluğunuza, çocuğunuza Sadece Kamil başkanı değil, salondaki herkesin. Bunun sebebi şu, sizi susturmak sizin kendi iddialarıyla uğraşırken, onlar seçime alıp gitmek isteyecekler. Eğer siz onların iddiasına cevap vermeye kalkarsanız bak git geçirirsiniz, hiç takmayacaksınız. Eğer bu salonda dolduranlarla ilgili bir iddia varsa. Yıllardır söyleseler bundan sonraki iddiaların tamamı itirazı. Onun zamanı bugün değil. Bugün bizim işimiz yapacaklarımızı anlatmak.  Bunun ispatı ne yaptıklarımız. Gitsinler, gezsinler” ifadesini kulland.ı

Ak Parti Milletvekili Ayhan Gider, Gelibolulara şöyle seslendi;“ 2 bin nüfuslu Evreşe’de  neler yapılmış? Ödeneklere baksınlar, bakalım daha mı fazla ödenek geldi? Hayır. Ödenekle iş olmaz, iş yürek de yapılır, iş beyinle yapılır.  Üretim ekonomisinin çok ciddi tartıştığı bir konu vardır. Tüm kredilerden ayrı kalarak ölüm miktarı artırılabilir bir cevabı evet, sevk ve idare iyileştirmek. Biz de Gelibolu’nun sevk ve idaresini iyileştirmeye geldik. 

Dolayısıyla yeniden söylüyorum. Hiçbir saldırıyı muhatap almayın, hiçbir bulaşmayı muhatap almayın Biz buradayız kuruluştan bu güne kadar bütün başkanlarımız burada görüyorum ve mutluyum.

Biz bize yeteriz çünkü bizim derdimiz Gelibolu, çünkü bizim derdimiz insan bizim derdimiz bu millet. Derdi ben olanlar bizden değildir. Ben şöyleysem olur, ben böyleysem olur, ben oradaysam olur bana bunu dersem olur diyen bizden uzak dur kardeşim, kime yakın olursan ol. İnsanla derdi olan herkese kapımız açık ve bu şekilde inşallah 31 mart akşamı bu kalabalığın misli ile meydanlarda buluşacağımızı biliyorum. Bunu size taahhüt ediyorum.”

Cuma Deren