9-11 Şubat tarihlerinde Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te yapılan 51. Avrupa Ümit Genç ve U21 Karate Şampiyonasında Çanakkale Geçilmez Spor Kulübü Milli sporcusu Beyza Akkaya, Ümit 47 kilogramda yarıştı. Kumite dalında Dünya sıralamasında birinci olduğu için seri başı olarak turnuvaya giren Beyza ilk turu müsabakaya girmeden atladı.  İlk turu bay geçen milli Sporcu Beyza Akkaya  İkinci turun ilk maçında  Yunan rakibini ile karşı karşıya geldi. Zorlu rakibine puan vermeyen beyza ilk maçında Yunan rakibini 3-0 yendi. Beyza, Üçüncü turda Fransız rakibi ile karşı karşıya geldi. Zorlu maçta rakibinden iki puan alan Beyza maçı da  2-0 kazandı. Avrupa’nın en iyisi olmaya kararlı Beyza çıktığı dördüncü ve son maçında bu kez yavru vatan  Güney Kıbrıslı rakibi ile karşı karşıya geldi. Finalin verdiği heyecan ve strese yenik düşmeyen Beyza Final müsabakasını da 2-0 kazanarak Avrupa şampiyonu oldu. Çıktığı dört maçta da yenilmeyen Akkaya Avrupa’da tarih yazdı.

Avrupa Şampiyonu olan Beyza Akkaya, döndüğü Çanakkale’de görkemli bir törenle karşılandı. Beyza’nın ailesi, okul arkadaşları, sporcu arkadaşları ve onlarca Çanakkaleli, Otogarda Şampiyona Yakışır bir karşılama töreni hazırladılar. Karşılama Törenine AK Parti Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, spor camiasının antrenörleri  de katıldı.  Davul zurna eşliğinde görkemli bir törenle karşılanan Şampiyon herkesle kucaklaşarak tebrikleri kabul etti.

Başarısı ile ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Beyza Akkaya “Buraya hocalarım, abilerim ve ailemin desteği, emeği ile geldim. Yoğun çalışmalarla geldiğimiz Avrupa Şampiyonasında ülkemi ve Çanakkale’yi temsil ettiğim için çok mutluyum. Komite dalında birinci olarak Avrupa’da Türk Bayrağını dalgalandırmak ve istiklal marşını okumak gurur verici. Başarımda emeği geçen ayrıca karşılamaya gelerek beni bu özel günde yalnız bırakmayan tüm Çanakkalelilere teşekkür ederim” dedi.

 

Cuma Deren