Bunca rağbet, turistik gezi için olsaydı, Çanakkale İhya olurdu.

Bile bile ölüme yolculuğa çıkanlar, her seferinde yakalanacaklarını bilseler de, pes etmiyorlar.

Son iki günde, onlarca hayat Jandarma ve Sahil Güvenlik unsurlarının titiz çalışması sonucu, Sınır ihlali yapma girişimine ramak kala fark edilip engellendi.   

İnsan tacirlerinin, Çanakkale sahillerini yasa dışı göç yoluna çevirme ısrarı sürüyor. Ne Jandarma, ne Polis ne de Sahil Güvenlik pes etmiyor.

----------------------------------

İnsan tacirleri gibi, düzensiz göçmenler de pes etmiyor

HER OPERASYON, BİR FACİAYI ÖNLÜYOR…

----------------------------------

Göçmen kaçakçılığı ile mücadele aralıksız sürüyor. İnsan tacirlerinin Çanakkale sahillerini yasa dışı göç yoluna çevirme ısrarı geçen gün daha da bir artıyor.

ONLAR OLMASA, HER GÜN BİR FACİA YAŞANIR

Deniz yolculuğuna elverişsiz şişme botlar içine adeta balı istifi yapılıp, ölüm yolculuğuna çıkarılan düzensiz göçmenler,  birçok kez alabora olan lastik botlardan denize sacılıp,  Kuzey Ege’ nin karanlık sularında canından olmuştu.

Bir yandan Emniyet Müdürlüğü, bir yandan da İl Jandarma Komutanlığı ve Çanakkale Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı ekiplerinin aralıksız çalışması sonucunda, her gün yeni bir yasa dışı sınır ihlali girişiminin önüne geçiliyor.

Güvenlik güçlerinde, artık gına getirdiği gözlenen bu durum, hemen her gün tekrarlanıyor.

SON İKİ GÜNDE, ONLARCA HAYAT YAŞAMA BAĞLANDI

 Göçmen Kaçakçılığı ile mücadele kapsamında eş zamanlı yapılan operasyonlar devam ediyor.

Jandarma ve Sahail Güvenlik unsurları, Ezine İlçesine bağlı,  Akçakeçili köyü Aktaş Ovası  Mevkiinde Y.Ü., A.A. ve U.T. isimli organizatörleri,   34 ESL 915 ve 17 RA 900 plakalı araçlar içine bindirdikleri, sahil şeridine götürüp, ölüm yolculuğuna çıkaracakları gözmenler ile kıskıvrak edildi.

 11 Erkek, 8 Kadın, 4 Erkek, 3’ü de  Kız Çocuk toplam 26  düzensiz Afganistan uyruklu göçmen, bu sayede ölüm yolculuğu başlamadan hayata tutunduruldu.

Ayı gün; Ayvacık İlçesi Babadere Köyü bölgesinde E.T. isimli organizatör ile birlikte 34 SG 3520 plakalı araç içerisinde bulunan 5 Afganistan uyruklu 3 Erkek, 1 Kadın ve 1 Erkek çocuk göçmen de ekipler tarafından yakalanıp, ölüm yolculuğuna çıkmaları önlenmiş oldu.

Güvenlik güçlerinin göçmen kaçakçılığına karşı verdiği mücadelesi kapsamında, her gün bir yeni operasyon düzenleniyor.    

Ayvacık İlçesi Korubaşı Köyü Kuruçeşme Mevkiinde  A.A. isimli organizatör ile 45 ANN 004 plakalı  kamyonet içerisinde Afganistan uyruklu  3 Erkek, 2 Kadın bir erkek çocuk, Ayvacık-Ezine İl Karayolu üzeri Naldöken köyü kavşağındaki yol uygulaması sırasında ise;

 A.K. isimli şahsın sevk ve idaresindeki, 34 EDG 438 plakalı kapalı kasa kamyonet içerisinde 38 Afganistan uyruklu düzensiz gçöme8n yakalanmıştı.

15 Erkek, 9 Kadın, 5 Kız  ve 9 Erkek çocuk düzensiz göçmen, ölüm yolculuğuna çıkmadan, Azrail’ in elinden böylelikle çekip alınmıştı. Ekiplerin bu çamışması sonucunda, toplam 75 düzensiz göçmen hayata bağlanmış oldu.

 İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, dün de hayat kurtarma derdindeydi.

 Göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında; Ayvacık İlçesi  Küçükkuyu Beldesi Mıhlı Yol Kontrol Noktasında T.Ş. yönetimindeki 34 ST 3534 plakalı araç içerisinde 16 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen, yasa dışı sınır ihlali yaptırılacakları sahil şeridine doğru yol alır iken durduruldu.

Aynı saatlerde, ekipler bir diğer operasyonu ise Büyükhusun Altı Assos yolunda gerçekleştirdi.

H.Ş. ve İ.D. isimli 2 organizatör şahsın, 16 BET 586 plakalı Brandalı Sac Kasa Kamyonet içerisinde, 33 Afganistan uyruklu 15 Erkek, 11 Kadın 4 erkek ve 3 kız çocukta oluşan kafileyi,  sahil şeridine taşıdıkları esnada yakaladı.

ARTIK, GINA GELDİ!...

Düzensiz göçmenlerin, ölüm yolculuğundaki ısrarı karşısında, Çanakkalelerin yorumu hayli dikkat çekici türden geldi.

Birçok Çanakkaleliye göre, Çanakkale sahillerine bunca rağbet, turistik gezi için olsaydı, Çanakkale İhya olurdu. Ne var ki, düzensiz göçmenler Çanakkale gündemine, artık gına getirdi. 

Cuma Deren