Yaraların sarılmaya devam edildiği bu günlerde Çanakkale Valiliğinin himayelerinde, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından temin edilen 9 bin zeytin ağacı fidanı üreticilere dağıtıldı.

Geçtiğimiz yaz yaşanan orman yangınlarında adeta felaketi yaşayan Çanakkale’de ormanlık alanların yanı sıra, ekili alanlar, ahırlar ve  zeytin ağaçları da büyük zarar gördü.  Çanakkale Valiliğinin himayelerinde, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve yürütülen, Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından finanse edilen projeler kapsamında yaralar sarılmaya devam edilirken  bir yandan da üreticilerin talepleri değerlendirilmeye devam ediliyor. Zeytin üreticilerinin zararlarını da karşılamak amacı ile temin edilen zeytin fidanları törenle sahiplerine teslim edildi.

Yağcılar ve Kayadere Köylerinde düzenlenen fidan teslim programına   Vali İlhami Aktaş, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin, TKDK İl Koordinatörü Hasan İskender, İl Genel Meclis Üyesi Şener Akçay, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, Yağcılar köyü Muhtarı Hüdaver Çelik, Kayadere Köyü Muhtarı Mustafa Erol, muhtarlar, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

12 Köyde 120 üreticiye 9 Bin Adet Fidan Dağıtıldı

Yangından dolayı ekili ve dikili alanları zarar gören  Köylülerin müracaatı sonrası alınan talepler doğrulturunda İl Özel İdaresinin finansman sağladığı fideler  Köylülere teslim edildiği  Programda bir konuşma yapan   Vali İlhami Aktaş, sorun ve talepleri dinledi. Dağıtılan fidanların üreticilere hayırlı olması temennisinde bulunan Vali İlhami Aktaş, devletin her daim üreticilerin yanında olduğunu belirterek, bol ve bereketli bir üretim yılı geçirmeleri dileğinde bulundu. Ardından, Çanakkale Valiliğinin himayelerinde, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve yürütülen, Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından finanse edilen proje ile %67 devlet %33 Üretici katkılı Yangından etkilenen 12 köydeki 120 üreticimize 9 bin  adet Ayvalık yağlık çeşidi sertifikalı zeytin fidanı ekilmek üzere teslim edildi.

 Cuma Deren