Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla her yıl şubat ayının son haftası Vergi Haftası olarak kutlanıyor. 1990 yılından beri her yıl Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın öncülüğünde bu yıl ‘Geleceğimiz vergilerimizle güvende’ sloganıyla  35’inci Vergi Haftası kutlanıyor. Bu kapsamda  Çanakkale Defterdarlığı tarafından   Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Düzenlenen törende Çanakkale Ticaret Borsası, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Çanakkale Defterdarlığı, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından çelenk sunuldu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından  Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı ise Çanakkale Defterdarı Doğan Adıgüzel gerçekleştirdi. Çanakkale Defterdarı Doğan Adıgüzel, günün anlam ve önemine binaen yapmış olduğu bilgilendirmede, “1990 yılından beri her yıl Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın öncülüğünde yapılan Vergi Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu kapsamda Defterdarlığımızca da toplumun tüm kesimlerinde, vergi vermenin gönüllülük esasına bağlanması, vergi vermenin sadece yükümlülük değil vatandaş olmasının bir gereği olduğu bilincinin yerleştirilmesi için hafta içerisinde etkinliklerle kutlanacaktır. Defterdarlığımızca vergi kayıp, kaçağının önlenmesi, rekabet eşitliğinin sağlanması için gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Vergi Haftası münasebetiyle, Defterdarlık teşkilatı olarak ülkemize katkı sağlayan ve topluma sunulan hizmetlerde payı olan tüm mükelleflerimizi ayrıca kutlamak istiyorum. 35’inci vergi haftasını kutlarken, toplumun tüm kesimlerine, maliye camiası olarak teşekkür ederim” dedi.

Vergi Haftası hakkında bilgi veren Genel Sekreter Sema Sandal; “Vergi Haftası, her yıl ülkemizde vergiye gönüllü uyumun teşvik edilmesi, vergi bilincinin artırılması ve vergi adaleti konularında farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu kapsamda Çanakkale’de de yapılan etkinliklere katılarak üyelerimiz ile ilgili kurumlar arasında bir köprü olmaya çalışıyoruz.” dedi.

Şerife Erdem