Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) arasında imzalanan Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Çanakkale’de de İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayesinde gerçekleştirildi. İki kategoride gerçekleştirilen turnuvada öğrenciler  zekaları ile strateji oluşturdu aradından hamlelerle oyun almaya çalıştı. İlkokul ve ortaokul kategorisinde gerçekleşen Merkez İlçe Turnuvası günü Çanakkale Gençlik ve Spor Merkezi Salonu'nda gerçekleştirildi. Turnuvaya  Çanakkale İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bilal Bilen, Turnuva Hakem Kurulu Üyeleri, okul yöneticileri, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 İki kategoride gerçekleştirilen turnuvanın İlkokul kategorisi  Mangala’da Kepez Atatürk İlkokulu  öğrencisi Zeynep Ataker, Q-Bitz’da 18 Mart İlkokulu öğrencisi Göktuğ Sefa Berçin, Equlibro’da   18 Mart İlkokulu öğrencisi  Esila Özener,  Pentago’da 18 Mart İlkokulu öğrencisi  Demir Özcan, Küre’de   Hüseyin Akif Terzioğlu öğrencisi  Akif Efe Çakmak birinci oldular.

Bir Başka kategori olan Ortaokol kategorisinde ise Kulami ‘de  Kumkale Ortaokulu öğrencisi Kuzey Çırpan, Reversi’de   Ömer Mart Ortaokulu öğrencisi  Recep Kerem Demir, Mangala ‘da Özel İsmail Kaymak Ortaokulu öğrencisi  Oğuz Kaan Kaya, Pentago’da   Çanakkale Özel Ortaokulu Arda Alkan, Küre’de   Özel Istek 1915 Ortaokulu öğrencisi Ömer Efe Ertürk  birinci oldular. Dereceye giren öğrencilere düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Burcu Erdal