İl Kültür Ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez’in de katılımı ile gerçekleştirilen buluşmada Kültür Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü , Çanakkale’de yaşayan Kültür Bakanlığı sanatçıları başta olmak üzere Somut Olmayan Kültürel Miras  taşıyan sanatçılar bir araya getirmek amacı ile düzenlediği ‘Somut Olmayan Kültürel Miras (SOKÜM)  Buluşması’ kapsamında, gelecekten günümüze bilgi hazinesi taşıyan sanatçılar bir araya geldi.  Çanakkale Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesinde gerçekleştirilen  buluşmaya İl Kültür Ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez’in yanı sıra kurum yetkilileri ve sanatçılar katıldı.

Buluşma  İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez’in açılış konuşmalarıyla başladı. İl Müdürü Esirgemez,  konuşmasında İl Müdürlüğünün yapacağı çalışmalar, projeler ve sanatçılara yönelik çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. İl Müdürü Çağman Esirgemez “Somut Olmayan Kültürel Miras Envaterine Çanakkale’den 29 dosya gönderilerek İl Envanterine kaydı  gerçekleştirilmiştir. İlimizde Bakanlığımız Somut Olmayan Miras Taşıyıcısı Sanatçı Kartı’na sahip 24 sanatçımız bulunmaktadır. Müdürlüğümüzce kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılmasına destek olmayı misyon edinerek, kuşaktan kuşağa aktarılan geleneksel kültürel mirasın taşıyıcılarıyla bir araya gelmenin öneminin bilincinde çalışmalarımıza devam etmekteyiz” dedi.

İl Müdürü Çağman Esirgemez’in ardından UNESCO  tarafından  Yaşayan İnsan Hazinesi ünvanı sahibi Çanakkale’nin Seramik Ustası İsmail Bütün de bir konuşma yaptı. Ardından yapılacak çalışma ile ilgili  Öğr. Görevlisi Dr. Çilem Yavşan, Folklor Araştırmacısı Senem Özcan ve Çanakkale Bölgesel Turist Rehberi Odası (ÇARO) Yönetim Kurulu Üyesi Gizem Yıllar Adalı’nın  sunumu ile sanatçılarımızın görüş ve düşüncelerinin ifade ettiler.  Buluşmada ayrıca   Aşık-ozan, halk şairliği, zakirlik geleneği, geleneksel el sanatları, Türk süsleme sanatı, geleneksel tiyatro sanatları ve mahalli sanatçıları alanları konuşularak değerlendirmeler gerçekleştirildi.

 

Şerife Erdem