Öğrenciler teoride gördükleri  sosyal sorumluluk dersi kapsamında, pratik uygulamalar gerçekleştirerek farkındalık yaratıyor. Bu kapsamda Öğrenciler,  hazırladıkları ‘Epilepsi İle Mor Bak Hayata’  Projesi kapsamında hazırlanan seminerle farkındalık yaratıldı.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı son sınıfında okuyan  İlayda Kocabaş, Melisa Aksoy ve Barış Savaş sosyal sorumluluk dersi  kapsamında bitirme projesi hazırladı.   Epilepsi hastalığına dikkat çekmek ve vatandaşların kriz geçiren bir kişiye nasıl yaklaşması gerektiği ile ilgili bilgiler vererek farkındalık yaratmak amacı ile  öğrenciler tarafından hazırlanan  ‘Epilepsi İle Mor Bak Hayata’  Projesi  semineri Kepez Belediyesi Turhan Mildon Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.   26 Mart Epilepsi Farkındalık Günü’nde gerçekleştirilen seminere Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Onur Bayram, Kepez Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özlem Caner, Mali Hizmetler Müdürü Özgür Koyuncu, Yazı İşleri Müdürü Mehmet Boyracı, İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Işık, Temizlik İşleri Müdürü Nihan Yılmaz, İtfaiye Birim Şefi Ergün Korkmaz, Başkanlık İletişim Danışmanı Pınar Şimşek, Kepez Turhan Mildon Kültür ve Sanat Merkezi Sorumlusu Pınar Özcan Antep, Ulaşım Hizmetleri Sorumlusu Faik Atan ile birlikte üniversite öğrencileri, epilepsi hastaları ve hasta yakınlarının yanı sıra Çanakkalelilerin katıldı.

Vatandaşların Bilinçlenmesini İstedik

 Nörolojik bir hastalık olan epilepsi konusunda; öğrencileri, akademisyenleri, epilepsi hastalarını ve hasta yakınları ile katılımcıları bilgilendirmek amacıyla  gerçekleştirilen proje hakkında bilgiler veren ve özellikle kriz geçiren  kişilerin ailelerini biliçlendirmek ve kriz anında nelerin yapılması gerektiğini aktarmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini dile getiren  ve seminer kapsamında  bilgiler veren   Doç. Dr. Özgül Ocak; "Dünya nüfusunun yüzde 1'ini etkileyen, erkek ve kadınlarda eşit olarak görülen, epilepsi hastalığının önemine dikkat çekmek istedik. Epilepsi nöbetleriyle mücadele veren hastalar ile karşılaştığında birçok kişi ilk müdahale konusunda bilinçsiz. Hayati önem taşıyan nöbetler sırasında, hasta ve yakınlarının ne yapması gerektiğini öğrenmelerini amaçladık." dedi.

Seminer sonrası Proje Sözcüsü İlayda Kocabaş,  Doç. Dr. Özgül Ocak’a projeye katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti.    Reyhan Seramik Atölyesi sponsorluğunda seminer sonrası epilepsi hastaları başta olmak üzere  katılımcılar konser eşliğinde seramik yaptı. Etkinliği ÇOMÜ Seramik ve Cam Bölümü öğrencisi Onur Aksoy, Resim Öğretmenliği Bölümü öğrencileri Ecrin Karatekin ve Rabia Bağcı da etkinlikte katılımcılara farklı deneyimler sundular.   Katılımcılara seramik yapımında yardımcı olan Rabia Bağcı   “Morep projesinde yer almak bizim için oldukça kıymetliydi, farkındalık yaratmak amacıyla yapılan seminerin ardından birlikte yönettiğimiz seramik etkinliğinde hastalar ve katılımcıları sanat ile tanıştırmak, herkesin keyifli vakit geçirmesini sağlamak önemliydi."

Seramik etkinliği boyunca proje ekibi öğrencilerden Barış Savaş, gitarıyla en güncel ve sevilen şarkıları seslendirdi. Katılımcıların hem müzik dinlediği hem de seramik yaparak farklı bir gün geçirdiği, Morep sosyal sorumluluk projesi; sponsorlar, proje ortakları ve destekçilere teşekkür belgesi verilmesi ile sona erdi.

 Burcu Erdal