Kesin olmayan sonuçlara göre; Belediye Meclisinde CHP ağırlığını korudu. AK Parti, bu seçimde kan kaybı yaşadı. İyi Parti, Meclisteki sandalye sayısını arttırdı.

İYİ PARTİ TAVAN YAPTI, AK PARTİ ÜÇÜNCÜLÜGE GERİLEDİ

31 Mart seçim soncularına göre, AK Parti’ nin Belediye Meclis üyesi sayısı, bir önceki seçime göre 2 sandalye azaldı. AK parti, 2019 seçimlerinde, Meclise 7 üye göndermişti.

CHP’ nin il merkezinde 1. Parti olduğu seçimde, İYİ Parti ikinci sıraya yerleşti. AK Parti ise üçüncü parti oldu.

2019 yerel seçimlerinde, Çanakkale Belediye Meclisinde, 3 üyesi bulunan İYİ parti, 31 Mart seçim sonuçlarına göre üye sayısını arttırdı.

CHP’ li Çanakkale Belediye Meclisi’ nde, İYİ Parti ‘ yi 8 Meclis üyesi temsil edecek.

-------------------------------------------------

SANDALYE SAYISI DÜŞTÜ, ÜÇÜNCÜ PARTİ OLDU

AK PARTİ, İKİNCİLİĞİ İYİ’YE KAPTIRDI

-------------------------------------------------

Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre,  İktidar parti Çanakkale’de üçüncü parti oldu. Ülke genelinde kan kaybı yaşayan İYİ parti, Çanakkale’de oyunu yükseltti. İkinciliğe oturdu.

Belediye Başkanları ile birlikte yarışan Belediye Meclis Üyelerinin sayıları da netleşti.

Belediye Meclis üyeliğinde CHP ağırlığını korurken, AK Parti üye kaybetti. İYİ Parti ise meclisteki 3 üye sayısını 8’e çıkarttı. MHP İse meclise üye gönderemedi.

2019 yerel seçimlerinde 19 Belediye Meclis Üyesi ile yer alan CHP’ye karşılık AK Parti  7 Belediye Meclis üyesi ile yer almıştı. Millet İttifakının ortağı İYİ Parti 3, Cumhur İttifakı ortağı MHP ise 2 üye bulunduruyordu.  Pazar günü yapılan seçimlerde ise dengeler değişti. Çanakkale’de yeniden birinci parti olan CHP’den Muharrem Erkek Belediye başkanı olurken, 18 üye ile Belediye Meclisinde çoğunluğu elinde bulunduracak.

 İkinci olan İYİ Parti ise mecliste 5 koltuk daha arttırarak sayısını 8’e çıkardı. AK Parti ise hayal kırıklığı yaşadığı bu seçim sonucuna göre yeni Mecliste sadece 5 üye bulunduracak

Cumhuriyet Halk Partisinde 3’ü kontenjan 18 Belediye Meclis Üyesinin bu dönem görev yapacağı Belediye Meclisinde, isimler şu şekilde sıralandı;

Burcu Özgen Demir, Umut Karagöz, Deniz Hazal Uysal, Hanifi Araz, Fatma Kaynaş, Egemen Ergun, Simge Kutlu, İrfan Dehmen, Sevda Yıldız,  Muhammed Güngör, Nurcan Bingöl, İbrahim Soydan, Ercüment Furuncu, Metin Değirmenci,  Mustafa Alptuğ Akkoca ve kontenjandan Bülent Şarlan, Öznur Doğangün,  Nigar Karacaık, Belediye Meclis üyeliğine seçildiler.

ÜÇ’TÜ, 8 OLDU…

Seçimin ikinci partisi olan İYİ Parti ise mecliste bu dönem  8 üye bulunduracak.  İYİ Partinin listesinden ise Emirhan Şahbaz, Pelin Turhan Erkan, Koray Kayhan, Gülçin Semizoülu,  Kerem Özer, Slavica Uzan,  Hasan Alper Akkoca,  Elif Abacıoğlu Bıyıklı bu dönem mecliste görev yapacak.

Geçtiğimiz dönem Belediye Meclisi’nde 7 üye bulunduran AK Partinin ise; Belediye Meclis üye sayısı 5’e düştü. Meclisteki iki koltuğunu kaybeden AK Parti’ye, CHP’ li Çanakkale Belediye Meclisi’nde,  Ergin Sezen, Ercan Vatan, Özlem Karadayı, Mehmet Özkurnaz ve Hakan Çetin temsil edecek

Cuma Deren