SUEZ işçilerinin, HİZMET-İŞ Sendikasına üye olmaya başladıkları da edilen bilgilerden.

 YETKİ HİZMET-İŞ’TE

 HİZMET-İŞ Sendikası’ndan yapılan açıklamada,  SUEZ’ de gerekli çoğunluğun fazlasıyla sağlandığına dikkat çekildi ve “Toplu iş sözleşmesi yapma yetkisini alınmıştır.” denildi.

 Açıklamada, firma yetkililerini suçlar bazı ifadelerinde yer aldığı gözlendi.

 Baskı ve tehditle işçilerin özgür iradesine ipotek koyulmaya çalışıldığı şeklindeki iddialar,  dikkatlerden kaçmadı.

 Sendikanın, yazılı basın açıklamasında şu iddiada bulunuldu;  “Örgütlenme aşamasında ‘Ya Hizmet-İş’ten istifa edersiniz/sendikasız çalışırsınız ya da ekmeğinizden olursunuz’ tehdidiyle işçi arkadaşlarımız üzerinde baskı kuran firma yetkilileri, şimdi de;  ‘Biz HAK-İŞ ile çalışmak istemiyoruz. HAK-İŞ bağlı HİZMET-İŞ’ten istifa edin.’  şeklinde baskı yapmakta, işçi arkadaşlarımızı istemedikleri bir sendikaya yönlendirmeye çalışmaktadır.”

 

Açıklamada ayrıca; “Emekçiler,  HİZMET-İŞ Sendikamızda kenetlenmişlerdir ve hiçbir baskı, arkadaşlarımızın tercihini değiştiremeyecektir. HİZMET-İŞ olarak emekçi kardeşlerimizin yanındayız, biriz ve beraberiz.

İlgili firma yetkililerini, Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığının vermiş olduğu yetki tespiti kararına ve emekçilerin sendikal tercihine saygı duymaya davet ediyoruz.” çağrısında bulunulduğu gözlendi.

 

HİZMET-İŞ sendikasından yapılan yazılı açıklamada, “Arkadaşlarımızın sendikalı olma tercihine saygı gösterin. İş barışını dinamitlemeyin. Huzuru bozmayın. Emekçilerin onuru ve ekmeğiyle oynamayın.  HİZMET-İŞ Sendikası olarak tekrar hatırlatıyoruz: Türkiye bir hukuk devletidir ve hiç kimse hukukun üstünde değildir.” vurgusu yapıldı.  

 

Çöp toplama işlerinin yapıldığı, Çanakkale, Lapseki, Umurbey, Çardak ve Kepez belediyelerinin başkanlarına seslenen HİZMET-İŞ Sendikası; “İşçilere uygulanan baskı ve tehditlere göz yummayın, İşçinin iradesine, anayasal ve demokratik tercihine müdahale edilerek alenen suç işlenmektedir.

 

HİZMET-İŞ olarak üyelerimizin haklarını korumak için tüm hukuki işlemleri başlatmış bulunuyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

Haber Merkezi