ÇOLÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, benzeri görülmemiş bir şart koştu, Köy çocuklarına hediye ayakkabıyı getirmeyene, konser salonunun kapılarını açmadı. “Bilet Yerine, Hediye Ayakkabı” şartına; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu’ndan, Belediye Başkanına,  Emniyet Müdüründen, Sağlık Müdürüne, Belediye Meclis üyelerinden, Gazetecisine, Siyasetçisine, her bir isim bizzat uydu. 

Bir ilke imza atılan Çanakkale’de,  bu ilk’ i herkes ayrı bir sevdi.Konser salonu girişinde, onlarca çift ayakkabı birikti. Etkinliğe gelemeseler de, hediye ayakkabıyı gönderen onlarca Çanakkaleli,  Umuda Yolculuk Projesine destek oldu.

KÖY ÇOCUKLARINA, BAYRAMLIK AYAKKABILAR

Etkinliğe ilişkin açıklamalarda bulunan, “Müzikle Umuda Yolculuk Projesi” Sosyal Sorumluk Koordinatörü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın,  "Köy okullarındaki öğrenciler için izleyici, dinleyicilerden birer spor ayakkabı getirmesini istedik.  Misafirlerimiz bilet yerine spor ayakkabı getirdiler. Bu ayakkabılar, Kurban bayramından önce köy okullarındaki minik öğrencilerle buluşturulacak."  İfadelerini kullandı.

-----------------------------

 UMUDA YOLCULUĞA,  KATILIM ŞARTI

 “Çocuklara Hediye,  Spor Ayakkabı ”

 ------------------------------

 ÇOMÜ’ den benzeri görülmemiş uyulama, herkesten tam not aldı. Protokol üyesinden, Siyasetçisine, Doktorundan, Gazetecisine, “Müzikle Umuda Yolculuk Projesi” Konser Etkinliğine, Hediye ayakkabıyı getirmeyen salona alınmadı.  Bilet yerine, çocuklara hediye spor ayakkabı şartı, yoğun İlgi gördü. Salon girişinde,  ky çocuklarına hediye, onlarca çift ayakkabı birikti.ÇOMÜ rektöründen, Belediye Başkanına, Emniyet Müdürüne,  etkinliğe gelen herkes Bilet Yerine Ayakkabı Verdi.

 MAKAM MEVKİİLERİ BİR YANA,

HEDİYELERİ ‘28-42’ NUMARA

ÇOLÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, benzeri görülmemiş bir şart koştu, Köy çocuklarına hediye ayakkabıyı getirmeyene, konser salonunun kapılarını açmadı. “Bilet Yerine, Hediye Ayakkabı” şartına; Belediye Başkanından,  Emniyet Müdürüne, Sağlık Müdüründen, Belediye Meclis üyesine, Gazetecisinden, Siyasetçisine, her bir isim bizzat uydu.  Bir ilke imza atılan Çanakkale’de,  bu ilk’ i herkes ayrı bir sevdi.Konser salonu girişinde, onlarca çift ayakkabı birikti. Etkinliğe gelemeseler de, hediye ayakkabıyı gönderen onlarca Çanakkaleli,  Umuda Yolculuk Projesine destek oldu.Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi (MSSF), Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü, İletişim Fakültesi ve Kurumsal İletişim Direktörlüğü işbirliğiyle düzenlen “Müzikle Umuda Yolculuk Projesi” konser etkinliğine girebilmek için, bilet yerine, salon kapılarını hediye ayakkabılar açtı.Büyük beğeni toplayan etkinlik,  İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi’nde ÇOMÜ MSSF Orkestrası ve Çanakkale Barış Korosu tarafından gerçekleştirildi.

“Müzikle Umuda Yolculuk” temalı konser öncesinde, katılımcılar biler yerine, salon girişinde yanlarında getirdikleri, 28-42 numara arası, hediye spor ayakkabıları görevlilere teslim etti.Bilet değil,  28-42 numara spor ayakkabılar, konser salonu kapılarını açtı.Konser etkinliğine, Rektör Prof. Dr. Erenoğlu, CHP’ li Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı yanı sıra, Belediye Meclis üyeleri, Sağlık İl Müdürü Operatör Doktor Gökhan Baştürk, Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı, Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı ve çok sayıda davetli  ile Çanakkaleliler katıldı.Biletlerin değil, çocuklara hediye dilecek spor ayakkabıların solan kapılarını açtığı konserde,  şef Mete Gökçe’nin yönettiği Barış korosu sahne aldı.  Birbirinden hareketli parçaları seslendiren barış korosu katılımcılardan büyük lakı topladı.Barış korosunun ardından şef Mete Gökçe’nin yönettiği Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Orkestrası, sahne performansını sergiledi.Etkinliğe ilişkin açıklamalarda bulunan, “Müzikle Umuda Yolculuk Projesi” Sosyal Sorumluk Koordinatörü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın,"Konserde temel amacımız köy okullarındaki öğrenciler için izleyici, dinleyicilerden birer spor ayakkabı getirmesini istedik.Bugün gelen misafirlerimiz bilet yerine spor ayakkabı getirdiler. Bu ayakkabılar, Kurban  bayramından önce köy okullarındaki minik öğrencilerle buluşturulacak."  İfadelerini kullandı.ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğu ise;“Müzikle Umuda Yolculuk” Projesi ve bu proje nedeni ile gerçekleştirilen konsere ilişkin;“Bu proje gerçekten Çanakkale’yi bir araya getiren bir proje oldu. davetliler başta olmak üzere vatandaşlarımız 28-42 numara erkek ve kız spor ayakkabıları karşılığında konserimize giriş yapabildiler tabi bu projenin manevi değeri daha büyük. Konser girişinde bilet verine aldığımız ayakkabılar Köy okullarında ihtiyacı olan çocuklarımıza gönderilecek. Sosyal sorumluluk bilinci ile gerçekleştirilen proje olan katılım beklentilerimizi çok çok aştı. Çanakkale’nin kültü, sanat ile birlikte toplumumuzun nasıl bir güç olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Konserimizde çok önemli ve güzel anları seyircilerimiz ile paylaştık. Yakın dönemde bu sosyal sorumluluk projesine benzer bir çok sanatsal ve sportif etkinliklerimiz olacak” değerlendirmesinde bulundu.Cuma Deren