ÇAFAD Halk Dansları Topluluğu, Bakü ve Ouba şehirlerinde sergilediği performansı ile göz doldurdu.

 ÇANAKKALE ZEYBEĞİ

 Festivale ayrı bir renk katan Çanakkale ekibine, Azerbaycanlıların gösterdiği ilgi dikkatlerden kaçmadı.

 Türk Devletlerinin bin yıllık Kültürü, Aliyev anısına düzenlenen festivale renk kattı.

 Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Azerbaycan’dan toplam 26 ekibin katıldığı festivalde, tüm dünyaya verilen ortak mesaj, “Sonsuza Dek, Türk Milliyetçiliği” oldu.

 ---------------------------------------------------

 BİN YILLIK KÜLTÜRÜN ORTAK MESAJI;

 “SONSUZA KADAR BİRİZ, BERABERİZ”

 --------------------------------------------------

 AZERBAYCAN’DA, ÇAFAD RÜZGARI.. Çanakkale Halk Dansları Topluluğu, Azerbaycan’ ın ulu lideri Haydar Aliyev’in anısına düzenlenen etkinlikte, Bakü’de haykırdı. “İki Devlet, Bir Milletiz”    

  ÇAFAD Halk Dansları Topluluğu, Bakü ve Ouba şehirlerinde sergilediği performansı ile göz doldurdu.

 BAKÜ SOKAKLARINDA, ÇANAKKALE ZEYBEĞİ

 Festivale ayrı bir renk katan Çanakkale ekibine, Azerbaycanlıların gösterdiği ilgi dikkatlerden kaçmadı.

 Türk Devletlerinin bin yıllık Kültürü, Aliyev anısına düzenlenen festivale renk kattı. Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Azerbaycan’dan toplam 26 ekibin katıldığı festivalde, tüm dünyaya verilen ortak mesaj, “Sonsuza Dek, Türk Milliyetçiliği” oldu.

 ÇAFAD Başkanı Selim Yazan; “Çanakkale Yöresi Zeybek oyunlarımızı, tanıtma fırsatı yakaladık.” diyerek, 5 Türk devletinin katıldığı festivalde, Şehitler Coğrafyası Çanakkale’ ye gösterilen ilginin takdire şayan, görülmeye değer olduğunu söyledi.

 AZEBAYCAN’DA, ÇAFAD RÜZGARI

 ÇAFAD Halk Dansları Topluluğu, Azerbaycan’ in Bakü ve Quba sehirlerinde gerçekleşen festivalin ilgi odağına dönüştü.

 26 ekibin katıldığı festivalde, Çanakkale Yöresi Zeybek oyunlarını tanıtma fırsatı bulduklarını anlatan; ÇAFAD Başkanı Selim Yazan; “ÇAFAD Dansçıları adına, Organizasyon komitesi Başkanı Ramin Memmedli’ e ve Can Azerbaycan halkına sonsuz şükranlarımızı sunuyorum.

 Gerçekten de iki devletin tek bir millet olduğunu, festival nedeniyle Azerbaycan’da geçirdiğimiz 4 gûn boyunca layıkıyla hissettik.

 Çanakkale olarak, iştirak ettiğmiiz tüm etkinliklerde, Azerbaycan başta Türk Cumhuriyetlerine büyük önem veriyoruz. Bizler ayni milletin insanlarıyız ve bir arada olmak bizleri çok mutlu ediyor.

 “TÜRKLER,TÜRKİYE YÜZYILINI KUTLUYOR”

 Çanakkale 'de gerçekleştireceğimiz " Türkler Türkiye Yüzyılını Kutluyor " projesinde de Kardeş ülkelerimiz ile bir arada olacağız.” diyerek, yakın zaman içinde Çanakkale’ de düzenlenecek etkinliğe dikkat çekmiş oldu.

 Haber: Cuma Deren

 Fotoğraflar: BHA