Seçim bölgesinde, geçtiğimiz gülerde il merkezi ve bazı ilçelerde Muhtarlar ile buluşup, Tarımın önemine dikkat çeken A vekil Gider’ in, Ziraat Mühendisleri Odası ziyaretinde de, Çanakkale Tarımı gündemine aldığı Ana başlık oldu. 

“COĞRAFİ İŞARET TESCİLLERİMİZ, ZENGİNLİĞİMİZİN GÖSTERGESİ”

Gider, “Şehitler coğrafyası Çanakkalemiz, tarımsal açıdan sadece Türkiye’nin değil, aynı zamanda dünyanın birçok noktasından çok daha zengin.  Şehrimizin sahip olduğu coğrafi işaret tescilleri, bunun en somut örneği.” dedi.

“SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM İÇİN, STK’LARLA İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ”

Ziraat Mühendisleri ile Sektörün sorunlarına ilişkin sohbet eden,  güncel konular üzerine de görüş alış-verişinde bulunan Milletvekili Gider, Tarımın sürdürülebilir ve sağlıklı gelişiminde, Sektör temsilcisi STK’larla işbirliğinin tartışmasız önemli olduğunu savundu.

-------------------------------------

TARTIŞMASIZ ÖNEMİNE DEĞİNDİ,

“ROTAMIZ TARIM” DEDİ..

--------------------------------------

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunu olan ve bir dönem Çanakkale’sinde,  ‘Tarım İl Müdürü’ olarak görev yapan, AK Partili Milletvekili Ayha8n Gider, “Şehrimizin geleceği Tarım’ da” dedi.

Ziraat Mühendisleri Odası’nı ziyaret eden AK vekil Gider, burada meslektaşı oda başkanı Ziraat Mühendisi Onur Sinan Türkmen ve yönetim kurulu üyeleriyle, Çanakkale tarımını masaya yatırdı, sektörün sorunlarını konuştu, çözümü noktasında uğraş vereceğini söyledi.

Çanakkale’nin geleceğinin en önemli sacayaklarından birinin tarım ve tarıma dayalı sanayi olduğunu savunan AK vekil Gider; “COĞRAFİ İŞARET TESCİLLERİMİZ, ZENGİNLİĞİMİZİN GÖSTERGESİ” dedi.

Gider açıklamasında, “Şehitler coğrafyası Çanakkalemiz, tarımsal açıdan sadece Türkiye’nin değil, aynı zamanda dünyanın birçok noktasından çok daha zengin.

Şehrimizin sahip olduğu coğrafi işaret tescilleri, bunun en somut örneği. Şu anda bulunduğumuz konum bizleri tatmin etmiyor. Hem AB Coğrafi İşareti ile tescilli ürünlerimizin sayısı artsın istiyoruz hem de mevcut ürünlerimizi en yüksek kar payı ile üreticilerimiz satabilsin. Bunun için Çanakkale’nin sulama altyapısına önemli yatırımlar gerçekleştiriyoruz.” İfadelerini kullandı.

Bir yandan da Ezine Gıda İhtisas OSB, bir yandan da Ayvacık Jeotermal OSB gibi yatırımlarla ürünümüzün değerini katlayacak yatırımlar yapıldığını anlatan AK vekil Gider;

“Öte yandan Çanakkale’nin yeni tarımsal ürünleri olabilsin diye Yenice’de aronya üreticiliğini teşvik ediyoruz. Tüm bu ürünlerimizin dünyaya çok daha kolay ulaşması için yollar ve köprüler yaparak ulaşım altyapımızı da güçlendiriyoruz. Çanakkale çok daha iyi noktalarda olacak. Bu süreçlerde sivil toplum kuruluşlarının fikirleri bizler için değerli ve fikir alışverişini sürdüreceğiz” dedi.

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Onur Sinan Türkmen ise, ziyaretleri için Ayhan Gider’e teşekkür etti. Sivil toplum kuruluşları ile istişare ediliyor olmasından duydukları mutluluğun önemine değindi.

Cuma Deren