Ürünlerin güvenli ve ilgili teknik düzenlemelere uygun olmasını sağlamak; piyasa gözetimi ve denetiminin esasları ile yetkili kuruluşların görevlerini ve iktisadi işletmeciler ile uygunluk değerlendirme kuruluşlarının yükümlülüklerini belirleyen  7223 sayılı Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanununu ile  2872 Sayılı Çevre kanunu Uygulamaları konusunda Çanakkale Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği  İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıya katılan Hazır Beton Üreticilerine, üretilen betonların üretim ve piyasaya arz süreç hakkında bilgiler verildi.

Çanakkale Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği  İl Müdürlüğü 15 Temmuz Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya İl Müdürü Bekir Çelen,  Şube Müdürü Osman Erdem Gülegen,  Şube Müdürü Enver Günsel, Şube Müdürlüğü personelleri ve Çanakkale’de faaliyet gösteren Hazır Beton üreticileri katıldı. Toplantıya başkanlık eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Bekir Çelen, Çanakkale’nin bir deprem bölgesi olduğunu hatırlatarak “İlimizin Türkiye Deprem Tehlike Haritası ve Parametre Değerleri Hakkında Kararı ve kararname eki Türkiye Deprem Tehlike Haritası ile, en büyük yer ivmesi değerlerine göre deprem tehlikesi yüksek bölgede yer alıyor. Bundan dolayı hazır beton üreticilerinin büyük bir sorumluluk taşımaktadır” dedi.

 Üretimde kalite, denetimlerin önemi ve beton santralleri için gerekli olan izin ve belgeler hakkında bilgilerin verildiği toplantıda  Beton üreticilerinin sorunları da dile getirildi. Toplantıda, Çanakkale’de  yerleşik Hazır Beton üreticisi firmaların tesislerine yapılan uygunluk denetimleri ile hazır betonun standarda uygunluğu amacıyla şantiye ortamlarında yapılan saha denetimlerinin, 7223 Sayılı Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanununa göre değerlendirmesi konusunda yapılan sunumlarla bilgiler verildi.

Cuma Deren