AK Parti'nin ağabeyleri olarak tanımlanan ‘Yüksek İştişare Kurulu’ üyeleri ile Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki günlerde bir araya gelmişti. Kulis bilgilerine göre;  AK Parti’nin ağabeyleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iki konuda görüşlerini sundu.Bürokrasinin siyaseti yeniden ele geçirmeye başladığı yönündeki görüş üzerine istişare yanı sıra Partideki ekipleşmelerin de gündeme geldiği ifade edilen Yüksek İstişare Kurulu toplantısında; "Değişim olacaksa bu geciktirilmemeli, zamanlaması önemli. Fazla bekletilirse de sıkıntı olur. Sonuç alınamaz" şeklindeki görüşün savunulduğu yönündeki bilgilerin, Başkent kulislerinde konuşulduğu öğrenildi.

 ÇANAKKALE’DE DURUM NE?

 DEĞİŞİM BEKLENTİSİ, SEÇİM SONRASI BAŞLAMIŞTI

 Çanakkale’de, kaybedilen Biga ve Lapseki belediyeleri, AK Parti tabanınca,  31 Mart seçimlerinin en belirgin başarısızlığı olarak gösterilmişti. Seçimin hemen sonrasında, teşkilatlarda görev değişimi beklentisi yaşamaya başladığı gözlenen AK Partililerin, günlerdir Başkent siyasetine odaklandığı, gelişmeleri anbean takip ettikleri biliniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ ın, bu konuda yaptığı her çıkışı adeta ezber eden Çanakkaleli partililerinin, ana sohbet konularına dönüşen öğrenilen ‘değişim’ üzerine; “Seçim bitti, sonuç ortada. Daha ne denilmesini bekliyorlar?” şeklinde sözler ile Erdoğan’ ın,”Yorulan, yanlışı olan dinlenmeye” şeklindeki çağrısına uyulmamasını eleştirdikleri edinilen bilgilerden.

 -----------------------------------

 KULİSLER ÇALKALANAYOR

 AĞABEYLERİN SÖZLERİ, KULAKTAN KULAĞA YAYILIYOR

 -----------------------------------

 Başkent kulislerinde konuşulanlar, Çanakkale’ye de ulaştı.  31 Mart yerel seçimlerinde aldığı oy oranında gözle görülür düşüş yaşayan AK Parti'de,  uzun süredir dile gelen AK Kadrolarda "Değişim" söyleminin, Yüksek İstişare Kurulu üyelerince de dile getirildiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan ile önceki günlerde biraya gelen Yüksük İstişare Kurulu üyeleri, tavsiye niteliğindeki kararlarını, Reis’e de iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadrolarda  ‘değişim’ den bahisle,  adımlar atılacağını pek çok kez dile getirmişti.

 Kongre süreci öncesi, iki istişare toplantısı yapacağı bilinen AK Parti’nin, hafta sonunda Ankara Kızılcahamam kampa gireceği öğrenildi.

 31 Mayıs, 1-2 Haziran tarihlerinde yapılacak kampa, milletvekilleri ile birlikte, Genel Merkez yönetiminin katılacağı edinilen bilgilerden.

 BAŞKENT KULİSLERİNDEN,  ÇANAKKALE’YE ULAŞTI

 Bu söylem dilden dile;

 "DEĞİŞİM OLACAKSA GECİKTİRİLMEMELİ"

 AK Parti ‘Yüksek İstişare Kurulu’ üyelerinin, tavsiye niteliğindeki değerlendirmeleri, kulaktan kulağa yayıldı, Çanakkale’ ye ulaştı. 

 AK Parti'nin ağabeyleri olarak tanımlanan ‘Yüksek İştişare Kurulu’ üyeleri ile Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki günlerde Başkent Ankara’da,  bir araya gelmişti.

 Kulis bilgilerine göre;  AK Parti’nin ağabeyleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iki konuda görüşlerini sundu. Bürokrasinin siyaseti yeniden ele geçirmeye başladığı yönündeki görüş üzerine istişare yanı sıra Partideki ekipleşmelerin de gündeme geldiği ifade edilen Yüksek İstişare Kurulu toplantısında;"Değişim olacaksa bu geciktirilmemeli, zamanlaması önemli. Fazla bekletilirse de sıkıntı olur. Sonuç alınamaz" şeklindeki görüşün savunulduğu yönündeki bilgilerin, Başkent kulislerinde konuşulduğu öğrenildi.

 DEĞİŞİM BEKLENTİSİ, SEÇİM SONRASI BAŞLAMIŞTI

 Çanakkale’de, kaybedilen Biga ve Lapseki belediyeleri, AK Parti tabanınca,  31 Mart seçimlerinin en belirgin başarısızlığı olarak gösterilmişti.

 Seçimin hemen sonrasında, teşkilatlarda görev değişimi beklentisi yaşamaya başladığı gözlenen AK Partililerin, günlerdir Başkent siyasetine odaklandığı, gelişmeleri anbean takip ettikleri biliniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ ın, bu konuda yaptığı her çıkışı adeta ezber eden Çanakkaleli partililerinin, ana sohbet konularına dönüşen öğrenilen ‘değişim’ üzerine;“Seçim bitti, sonuç ortada. Daha ne denilmesini bekliyorlar?” şeklinde sözler ile Erdoğan’ ın,”Yorulan, yanlışı olan dinlenmeye” şeklindeki çağrısına uyulmamasını eleştirdikleri edinilen bilgilerden. 

Erdem Sürek