Bu kapsamda ülkemizde  her yıl 1 Haziran dünya süt gününde  çeşitli etkinlikler gerçekleştirerek farkındalık oluşturuluyor. Bu kapsamda Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nda öğrencilere süt dağıtıldı.

Sütün sürdürülebilir gıda ve üretime katkıları, sağlıklı ve  başarılı bir nesil yetiştirmekteki faydaları ile insan beslenmesindeki önemine dikkat çekmek amacıyla  Dünya Süt Gününde Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen programa   Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü Mutlu Önder, İlgili kurumların şube müdürleri ile personeli, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda  öğrenciler , hazırladıkları folklorik gösteriler ve söylediği şarkılarla anlamlı güne renk kattı.   Programda, Dünya Süt Günü münasebetiyle düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat YILMAZ, İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan ve ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal tarafından verildi. Katılımcı öğrencilere süt, kefir ve dondurma ikramları yapıldı.

Yapılan etkinliğin ardından bir açıklama yapan Tarım ve Orman Müdür Nazan Türkarslan “Sütün sürdürülebilir gıda ve üretime katkıları, sağlıklı ve  başarılı bir nesil yetiştirmekteki faydaları ile insan beslenmesindeki önemine dikkat çekmek amacıyla  Dünya Süt Gününü, Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nda öğrencilerimizle birlikte  kutladık. Şarkıların söylendiği, dans ve folklor gösterilerinin renk kattığı, süt temalı resim yarışmalarına katılan çocuklarımıza ödül ve hediye takdim töreninin düzenlendiği etkinliğimizde; süt, kefir ve dondurma ikramlarıyla buluşan öğrencilerimiz ile birlikte keyifli vakit geçirdik.  Özellikle çocukluk ve büyüme döneminde; kemik ve diş gelişimini sağlamaya, kemik sağlığını korumaya, kas kütlesini artırmaya ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yönelik süt ve süt ürünlerinin tüketilmesiyle ilgili farkındalık yaratmak için çocuklarımızla sohbetler ettik” dedi.

 

  Şerife Erdem