Ayvacık İlçesi Gülpınar Köyü Kumbağlar Limanın yanaşan NEFELİ isimli Yunan bayraklı sürat teknesi kıyıya uyuşturucu bıraktı. Teknedeki iki Yunanlı şahıs uyuşturucuyu  bıraktıktan sonra Kasten öldürmeden aranan bir kişi, kasten yaralanmadan aranan  başka bir kişi ve PKK-KCK terör örgütüne   üye olmaktan aranan bir kişiyi tekneye bindirmek üzereyken  Jandarma’nın operasyonu ile  yakalandılar.

Yunanistan uyruklu S.S, ve Y.N.  Ayvacık İlçesi Gülpınar Köyü Kumbağlar Limanında NEFELİ isimli Yunan bayraklı sürat tekneleri ile yanaşarak kıyıya   11.900 gram Uyuşturucu   maddesini sahile bıraktı. Dönüşte ise Kasten Öldürme suçundan aranan M.T.,  Kasten Yaralama suçundan aranan  H.K.  VE PKK/KCK Terör Örgütüne Üye Olma suçundan aranana  Z.S. ile  İran vatandaşı A.E.’yi almak istedi. Yurt dışına kaçmak için  A.G., A.K., Ş.E. ve T.A. ile anlaşan isimleri almadan Teknenin yanaştığı limana operasyon yapan Jandarma ekipleri  4 organizatör şahıs olmak üzere toplam 11 şahıs yakalandı.

 Yakalanan 2 Yunanistan vatandaşı ile 4 Türk toplam 6 organizatör ‘Türk Vatandaşı veya Yabancının Yurt Dışına Çıkmasına İmkan Sağlamak ve Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti’ suçlarından, yasadışı olarak yurtdışına çıkmak isteyen Kasten Öldürme suçundan yakalanan M.T.,  Kasten Yaralama suçundan yaralanan O.T., PKK/KCK Terör Örgütüne Üye Olma suçundan H.K., Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde kullanmak suçundan yakalanan Z.S.  çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.  İran vatandaşı    A.E.   isimli çocuk  ise  Aile ve Sosyal Hızmetler İl Müdürlüğüne teslim edildi. Olayda ele geçirilen; 11.900 gr. Uyuşturucu madde (Skunk), 2 bin 500 Euro , 1 Adet uydu telefonu, 5 Adet Cep telefonu, 1 Adet Sürat teknesi, 2 Adet Otomobile el konuldu.

 

Haber Merkezi