Kontrol dışındaki avlanma ise yasak.  Bu yasağı delerek kum şırlanlarını toplayan ve yurt dışına satmak isteyen kişilere yönelik Lapseki’de  operasyon düzenlendi.

 Bir ihbarı değerlendiren Çanakkale Tarım Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Ekibi, Lapseki İlçe Emniyet Müdürlüğünün desteğiyle seyir halinde bir otomobil durdurdu.  Araçta yapılan aramalar neticesinde nakledilmek üzere olan 100 çuval içerisinde toplam 3 ton kum şırlanı ele geçirildi. Yurt dışına ihraç edilmek üzere kaçak olarak  getirilen şırlanlara el konuldu. Yapılan arama sonrasında  aracın şoförüne  26 bin 242 lira idari para cezası uygulandı. Ele geçirilen  3 ton kum şırlanı Çanakkale iskelesinden tekrar denize bırakıldı.

Kaçak avlanan Kum Şırlanları, doğal dengenin bozulmasına ve deniz ekosisteminin zarar görmesine yol açıyor. Bu nedenle, bu tür denetimler büyük önem taşıyor.  Yapılan yasa dışı avcılığa dikkat çeken ve doğanın korunması için böyle avlanmaların yapılmaması gerektiğini belirten  Çanakkale Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan “Yasa dışı su ürünleri avcılık faaliyetlerinin önlenmesi amacıyla Müdürlüğümüz Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi Müdürlüğü koordinasyonunda, Jandarma ve Emniyet güçleri ile eş zamanlı Su ürünlerinin korunması ve sürdürülebilir avcılık için su ürünleri kontrol ve denetimlerine devam edecek ve bu konudaki hassasiyetimizi sürdüreceğiz” dedi.

 

Cuma Deren