Çevre günü arifesinde, İl Genel Meclis üyelerinin İmar dosyalarında olduğu gibi, Eko turizm dosyalarının oylamasındaki birlikteliği dikkatlerden kaçmadı.

Meclis Başkanı dahil, CHP ve AK Partili bazı üyelerin,  evet oyu birlikteliğinin, Meclisin Çevreci kimlikleri ile bilinen üyelerinin; “Eko imar koalisyonu gibi” şeklinde yorumlarına yol açtığı gözlendi.

Bir önceki dönem Meclis Başkanı AK Partili Nejat Önder ile dönem Meclis Başkanı CHP’ li Halil Ertuğrul, İmar ve Eko turizm dosyalarına ‘evet’ diyen isimlerdendi.

GURUP BAŞKANKİLİ,  ‘RET’ DEDİ, MECLİS BAŞKANI EVET’

CHP Gurup Başkanvekili Av. Güneş Pehlivan’ ın, İYİ Parti Grubu yanı sıra, bazı ‘ret’ oyu kullanan Meclis üyeleri ile birlikte hareket ettiği gözlendi. Pehlivan’ ın ‘ret’ dediği dosyalara, partilisi Meclis Başkanı Ertuğrul ‘evet’ dedi.

İYİ Parti’ nin iki üye ile temsil edildiği İl Genel Meclisinde, iki üye tüm oylamalarda ‘ret’ oyu kullandı.

ÇAĞLAYAN, PAYLAŞIMI İLE DİKAT ÇEKTİ.

İYİ Partili Meclis üyesi Murat Çağlayan, Çanakkale’nin bu güne değin İmara açılan alanlarına dikkat çektiği bir paylaşımı, Meclis toplantısının hemen sonrasında sosyal medyasından yaptı.

Çağlayan; “İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantılarımız bugün yapılan 2. birleşim ile  devam etmektedir.2014 yılından  bugüne 10 yıllık süreçte Çanakkale il genelinde Eko Turizm imarına açılan yaklaşık 9 Milyon 384 bin mt2 lik alanda çoğunlukla Eko Turizm amacı dışında yapılan uygulamalar toplum vicdanında da yer bulmamıştır. İyi Parti Grubu olarak bugünkü oturumda Eko Turizm dosyalarına red oyu kullandık.  Çanakkalemiz için mücadelemiz devam edecektir!” İfadesini kullandı.

-------------------------------

AK PARTİ ve CHP BİRLİKTELİĞİ GÖZLENDİ

TARTIŞMALI DOSYALAR, OY ÇOKLUĞU İLE GEÇTİ

-------------------------------

Çanakkale İl Genel Meclisi, İmar ve Eko Turizm dosyalarının oylamasında, adeta koalisyon kurmuş gibiydi. Birçok dosya, eşit oranda ‘evet’ ,  ‘hayır’ gördü. Ne var ki, CHP’ li Meclis Başkanı Halil Ertuğrul’un evet oyu sonucu, bu dosyaların oy çokluğu ile Meclisten geçtiği  gözlendi..

Haziran ayı Meclisinin ilk oturumundan, 14 Eko Turizm dosyası oy çokluğu ile geçti.

Çevre günü arifesinde, İl Genel Meclis üyelerinin İmar dosyalarında olduğu gibi, Eko turizm dosyalarının oylamasındaki birlikteliği dikkatlerden kaçmadı.

Oy çokluğu ile kabul edilen maddelerden biri de, 600 dönüme yakın alanın, imara açılması oldu.

Meclis Başkanı dahil, CHP ve AK Partili bazı üyelerin,  evet oyu birlikteliğinin, Meclisin Çevreci kimlikleri ile bilinen üyelerinin; “Eko imar koalisyonu gibi” şeklinde yorumlarına yol açtığı gözlendi

Bir önceki dönem Meclis Başkanı AK Partili Nejat Önder,  yeni dönem Meclis Başkanı CHP’ li Halil Ertuğrul ile İmar ve Eko turizm dosyalarına ‘evet’ diyen isimlerin başındaydı.

34 Meclis üyesi bulunan İl Genel Meclisi’nin Haziran ayı ilk oturumunda, 2 CHP’ li üye izinli sayıldığından, İmar ve Eko Turizm dosyalarını 32 Meclis üyesi oyladı.

CHP Gurup Başkanvekili Av. Güneş Pehlivan’ ın, İYİ Parti Grubu yanı sıra, bazı ‘ret’ oyu kullanan Meclis üyeleri ile birlikte hareket ettiği gözlendi.

İl Genel Meclis üyelerinin büyük bir kısma, ilk gün oturumunda 14 Eko turizm dosyası ile Ezine başta, 600 dönüme yakın alanın İmara açılmasını olumlu buldu. Yapılan oylama sonucuna CHP Gurup başkanvekili Güneş Pehlivan net ifadelerle tepki gösteren isimlerden oldu,

İYİ Parti’ nin iki üye ile temsil edildiği İl Genel Meclisinde, İYİ Partili iki üye tüm oylamalarda ‘ret’  oyu verdi.

 ÇAĞLAYAN, PAYLAŞIMI İLE DİKAT ÇEKTİ.

İYİ Partili Meclis üyesi Murat Çağlayan, Çanakkale’nin bu güne değin İmara açılan alanlarına dikkat çektiği bir paylaşımı, Meclis toplantısının hemen sonrasında sosyal medyasından yaptı.

Çağlayan; “İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantılarımız bugün yapılan 2. birleşim ile  devam etmektedir.2014 yılından  bugüne 10 yıllık süreçte Çanakkale il genelinde Eko Turizm imarına açılan yaklaşık 9 Milyon 384 bin mt2 lik alanda çoğunlukla Eko Turizm amacı dışında yapılan uygulamalar toplum vicdanında da yer bulmamıştır.

İyi Parti Grubu olarak bugünkü oturumda Eko Turizm dosyalarına red oyu kullandık.  Çanakkalemiz için mücadelemiz devam edecektir!” İfadesini kullandı.

Erdem Sürek